join

Ahad, 15 November 2015

rasa yang terpendam

saya sangat lemas bila orang nie cakap B orang tu cakap A . saya mula pikir adakah itu caranya saya terima sistem atau improve dengan sesuatu yang baru pon saya tak pasti ... apa yang pasti perasaan saya dah mati walaupun badan jer yang wujud tapi saya serasakan diri saya dah mati . 
memang betuk kadang kala kita kena emosional dengan sesuatu benda  tapi" adakalanya "saya mula rasa yang saya tak nak disusahkan oleh sentuasi . tapi barulah saya paham inilah rupanya kehidupan disetiap  keadaan kita sentiasa berkorban untuk menjadikan diri kita yang terbaik  wlaupun tak kira diri kita nie hidup ke lagi atau tenggelam ke .. 
yeaah... mesti semua tertanya-tanya why cik rose update momentum yang sangat lemkorr mat nie . so harini saya tak mau berahsia dengan semua .. just nie jer yang saya rasa dalam setiap hari-hari saya .
sokey . geng! rasanya dah termasuk nie bab ikhlas saya dah buat kan  so harini saya nak lagi buat  yang saya  perlu cakap . satu perpatah ada  mengatakan yang sebenarnya  bila kita memberi ilmu haruslah ikhlas apa bila kita ikhlas dan kita paham . baru orang dibawah kita paham , so sebad apa saya perlu cakap gitu     kita nak mengajar orang betulkan tapi apa yang saya rasa . masalah kegagalan itu dari diri kita .. jangan salahkan orang lain ..macam saya , sebelum cikgu tu mengajar saya . saya kena tanya diri saya dulu nak belajar tak? 
 so bila bergini saya tahu . semua datang bila dengan kehendak saya .. 
isu ketiga pula... tolonglah jangan merasa diri kita bagus ke bila dah pandai biasa manusia lupa diri  kalau dulu dia orang asli macam saya so sekarang dia tiba2 dah kaya .. kawan sedengan moto tayar pancet  awaknye bawa stone  usahkan nak menyapa dia ....  nak tolong makin tekan minyak adalah kan so apa yang saya rasa dengan sintuasi  gini saya suka mendoakan yang terbaik dengan apa  dia buat moga  ada hikmahnya ... sebenarnya isu nie juga saya simplykasikan  sebagai olahan hati saya .. 
 janganlah ajar orang untuk hidup seperti kita... exlist bimbing dia  untuk  kuat dan  boleh  melangkah dengan keadaan disekeliling  ... jangan bersikap dia harus memiliki segalanya tapi bantulah dia  ... saya harap semua orang paham ... semua orang mengerti yang pangkat ,duit , dan keindahan semua dari allah .. bila2 masa saja dia nak ambik dia ambik dari kita .. beringatlah sebelum   dia mengambilnya ...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan