join

Ahad, 15 November 2015

rasa yang terpendam

saya sangat lemas bila orang nie cakap B orang tu cakap A . saya mula pikir adakah itu caranya saya terima sistem atau improve dengan sesuatu yang baru pon saya tak pasti ... apa yang pasti perasaan saya dah mati walaupun badan jer yang wujud tapi saya serasakan diri saya dah mati . 
memang betuk kadang kala kita kena emosional dengan sesuatu benda  tapi" adakalanya "saya mula rasa yang saya tak nak disusahkan oleh sentuasi . tapi barulah saya paham inilah rupanya kehidupan disetiap  keadaan kita sentiasa berkorban untuk menjadikan diri kita yang terbaik  wlaupun tak kira diri kita nie hidup ke lagi atau tenggelam ke .. 
yeaah... mesti semua tertanya-tanya why cik rose update momentum yang sangat lemkorr mat nie . so harini saya tak mau berahsia dengan semua .. just nie jer yang saya rasa dalam setiap hari-hari saya .
sokey . geng! rasanya dah termasuk nie bab ikhlas saya dah buat kan  so harini saya nak lagi buat  yang saya  perlu cakap . satu perpatah ada  mengatakan yang sebenarnya  bila kita memberi ilmu haruslah ikhlas apa bila kita ikhlas dan kita paham . baru orang dibawah kita paham , so sebad apa saya perlu cakap gitu     kita nak mengajar orang betulkan tapi apa yang saya rasa . masalah kegagalan itu dari diri kita .. jangan salahkan orang lain ..macam saya , sebelum cikgu tu mengajar saya . saya kena tanya diri saya dulu nak belajar tak? 
 so bila bergini saya tahu . semua datang bila dengan kehendak saya .. 
isu ketiga pula... tolonglah jangan merasa diri kita bagus ke bila dah pandai biasa manusia lupa diri  kalau dulu dia orang asli macam saya so sekarang dia tiba2 dah kaya .. kawan sedengan moto tayar pancet  awaknye bawa stone  usahkan nak menyapa dia ....  nak tolong makin tekan minyak adalah kan so apa yang saya rasa dengan sintuasi  gini saya suka mendoakan yang terbaik dengan apa  dia buat moga  ada hikmahnya ... sebenarnya isu nie juga saya simplykasikan  sebagai olahan hati saya .. 
 janganlah ajar orang untuk hidup seperti kita... exlist bimbing dia  untuk  kuat dan  boleh  melangkah dengan keadaan disekeliling  ... jangan bersikap dia harus memiliki segalanya tapi bantulah dia  ... saya harap semua orang paham ... semua orang mengerti yang pangkat ,duit , dan keindahan semua dari allah .. bila2 masa saja dia nak ambik dia ambik dari kita .. beringatlah sebelum   dia mengambilnya ...

Isnin, 9 November 2015

hidup baru cik ros dengan leader 'think you geng!

assalamualaikum 
 sekali lagi cik ros cuba memanjangkan jari  menaip perkataan untuk blog  rasanya cik ros patut buat limited view  tapi nak cakap juga yang cik ros memang suka share apa yang cik ros buat ,apa yang cik ros dapat so memang kerja saya suka buat kerjasama .. ada tak ada itu rezkie allah 
 yallah , diharini aku seperti insan yang sangat kecil saat di uji dengan ujian mu .. saat larut malam aku mengalirkan airmata dengan tanpa aku sedar  ... apakah aku masih mengharap atau aku merindu arwah abang der . hampir 6 tahun dah tapi bila saat sedih aku sentiasa kongsi bersama .
tapi sejak aku mengenali 2 orang insan  ini .. apa yang membuatkan aku lupa dengan masa,hari dan malam adalah kerana aku sangat gembira  dan tak merasakan keseorangan dengan kehilangan arwah aku betol2  lemah bila aku dapati dia sudah tiada lagi dengan kami dengan sekelip mata .hanya tuhan jela yang mampu melihat aku menangis dan jatuh ala di sebuah padang dengan panas terik ...
terima kasih helmy ,sebab sentiasa ajar ros  ajar-ajar tanpa jemu . sebenarnya itulah rintih seorang guru tidak kenal erti penat erti marah . 

kami sentiasa bersama walaupun kemana sebenarnya . saya seakan merasa kak ema  macam seorang kakak , sentiasa dekat dengan saya haha.. helmy sentiasa pula jadi bahan kami .. alaaa anggap jelaa superwomen bila bertemu memang laa gitu , so  bagi saya bila superwomen nie bersatu  si lelaki dah tak jadi apa dia macam hp abis betry laa kan...? 
  special thank buat mereka sebenarnyaa ... kerja kami bukan senang nak senang bak kata pakcik ros.bukan mudah nak senang dah senang bukan mudah nak lagi hidup macam nie kan .. insyallah  memang siap kenlight dinner di sebalah apartment  hotel vistana  cheak up untuk makan dengan diorang ...
sebenarnya tak semua orang boleh tahan dengan kerja mereka buat ... excly aku pon   tapi  bila ada rasa insani lebih , aku lebih positif ...
yellah sebelum nie , aku dah melihat dengan mata  . tapi aku cuba " buat kerja allah"  bukan nak duit bukan nak kaya ... semua alhamdulilah ... semua cukup setakat nie . tapi  memang cita-cita aku dari dulu  buat kerja di jalan allah 
sikap ikhlas memang niat seseorang insan... 
insyallah turkie saya datang .. insyallah incin .... rasanya ingin saya ucap ... turkie nanti mungkin destinasi saya yang terakhir.... pertama saya nak solat di masjid sultan ayub ...kdua saya nak duduk di hotel betul2 mengadap laut masjid sultan ayub .dan ketiga saya nak ziarah makam idola puan nur azlina iaitu ahmad ammar .... yang syaid di sana... itu saja yang ada dalam ingatan disetiap langkah aku melangkah keluar rumah dan bekerja... insyyalah saya pasti dan terlebih pasti allah itu maha pendengar dan melihat serta merancang kemana arah insan yang terpilih ini ...