join

Selasa, 6 Oktober 2015

kenangan manis kuala gandah lanchang ,pahang

sentiasa bersama walau apapun kami.

saya punya seribu kasih dan sayang tapi tetap setia bersama cinta dan  kecundang ..alhamdulilah bersyukur sangat-sangat dengan pertemuan yang agak singkat saya tetap setia dengan kasih saya dan tetap diri saya dengan cinta saya . perjalanan mereka dari gemas negeri sembilan dan saya pula sememangnya penduduk di kawasan lanchang . syukur kepada tuhan pertemuan kami di sini www.kuala gandah.com .bermacam-macam aktiviti antranya kami memberi gajah makanan tebu dan sebagainya yang di jual oleh penjaja di sebalah untuk aktiviti disini tak perlu bayar  kita hanya dapatkan pas kebenaran dari kunter dan lekat di baju kita dan terus masuk . hermmm seronok sangat selain kita tengok gajah kita juga boleh jumpa kijang dan ular di wanderlend rengit .. di sempang sebelah sahaja jom laa follow us 

kisah 5/10 interview menilai diri sendiri

kisah cik saya .bertukar nama 
haaah kali nie kisah cik ros biasa orang panggil nama saya ros dan terpulang pula kat sesapa nak panggil nama saya apa .. tapi kali nie luar biasa sikit memang laa kalau orang panggil  tu ia agak sensetif pada sesetengah orang kan tapi kali nie saya nak berucap ..nak cakap nie lina tu jarang orang panggil saya sebenarnya biasa ros .. tapi kalinya untuk senyuman orang tu ikhlas saya menyahut panggilan dia supaya saya mejadi lebih baik sikit pon okey laa dari tak langsung haaaa..
andaikan encik haikal tue terjumpa blog saya nie ..saya nak mintak maaf  bos ..sebab saya tertarik senyuman encik .. saya memang suka mentaksifkan seseorang berdasarkan senyuman haaah .. jangan dipandang rendah pula. tapi saya nak ucapkan ribaun terima kasih sangat2 sebab encik haikal orang pertama puji saya dari segi perwatakan saya serta kekemasan saya dan cakap saya cantik bertudung alhamdulilah . meskipun encik meluluskan interview saya kali ini . maafkan saya sebab berpura terima tawaran encik .. saya gembira bila orang lain menilai bagaimana diri saya 
saya doakan moga encik haikal lebih berjaya 
saya ,  bahagia sangat nie terima kasih encik ....
senyum itu saya bagi kat awak.. tapi saya mintak maaf atas ke ikhlasan diri awak .

jom bercuti .. dekat jer berjaya hills resort pahang

jom singgah berjaya hills 

aaah sini memang banyak story mory cik lina kita nie .. mesti korang nak tau . kenape rosalina dah buang ros hahaaaa .nih chek nak habak sat nie .. kerana tercetusnya peristiwa 5/10/15  maka ros dah bertukar lina apapun boleh laa kan .. nak buat macam mana bukan kita mintak pon ros ke lina ke apa saja nama kita u all boleh panggil kita tak kisah 

. haaa jom laa pakat kawan-kawan kita relestension  ke  atau berbulan madu pon boleh bhaa.. cehh bha dia dah keluar suda tue. 
cik  nie diberi tugasan kesana dan masa menyiapkan tugasan disana berkaitan cerita cik sendiri cehh..
 okey by the way . .. alhamdulilah tugasan tue siap dan bersama dengan perasaan dia sekali perhh siap feeling-feeling gitu kan .. okey juga kan sebagai masej kita apa yang kita tulis tu  .orang tahu dan mereka pon suka . itu lagi bagus . untuk melengkapkan perasaan tu .. cik nie menjadilah staf disana alhamdulilah semua di permudahkan . cik saya okey juga untuk entre kali nie kita tukar cik saya  haha , cik saya  bekerja sebagai coord : di horse trail  bos pun okey suasana okey , kawan pon okey . semua alhamdulilah.. jumpa pula guest yang okey lagi 

laa buat makcik saya nie okey 
okey , apa yang ada di berjaya hills nie ???
okey kita ada pinball mana yang suka lasak-lasak tu . dan golf mana yang koprat-koprat kan fenatik golf 
kita juga ada spa dan vip guest servise  memang best dan anda juga boleh merasa suasana jepun di jepenes teh house  dan bole try baju jepun tue haaah...
dekat sini juga kita ada animal farm untuk kanak-kanak jangan risau kalau baby anda tak boleh naik kuda diorg boleh try  pony juga . haaah
untuk resturan kita juga ada ....
bermacam-macam dengan persembahan tarian dan macam-macam lagi jom laa pakat singgah 
haah ada yang tak tau ke ??
jom follow us :
jika anda dari kl .. tak perlu tension pasal mab  tue 
selepas keluar dari terowong genting sempah anda makin hampir just street sampai anda jumpa singbord berjaya hills us naik terus sampai jumpa pondok pengawal if us comfius sempang sebab di kiri n kanan ada dua kan.?? us ikut kiri pon boleh ikut kanan pon boleh ..  kalau nak jumpa cik saya us sory laa us cik saya dah lama resgin laa .. us 








jimat berbelanja di pasaraya cowboy temerloh

spentime pada hari minggu

jalan-jalan ke temerloh yang super duperr gitu , tak la diranchang pun kami just on sport jea ge menunju ke bandar temerloh seronok sangat pada asalnya kami sekadar ingin meyinggah jea  tapi bila masuk ke dalam super store cowboy perhhh.." bak kata lagu elyana hati bentuk cinta hanya untuk mu ,hati bentu cinta hanya padamu ". cehh siap kena dengan lagu pula kan .. fikiran saya mula bercambah kalau buka butik dalam kampung nie  rasanya memang hokey sangat serius nie .
beli perkakasan buat pelamin  memang la mengeluarkan bajet yang banyak tapi ia tak perlu bayar sewa bebagai tu kan apa kata  korang pula ek ... 
adehh terasa nak sangat2 buat perlamin sendiri sebab semua peralatan yang kita nak semua cantik-cantik  di pasaraya cowboy tu . dengan harga murah serta amat berpatutan  biapun suasana pasaraya tu sedang dibaik pulih tapi dia berbaloi 
 dengan barangan serta apa yang kita perlukan memang di perbaharui dengan barang2 baru juga

jomlah kita beramai-ramai sopping dengan barang yang berpatutan  biapun lokasinya agak terpencil  tapi dengan harganya berpatutan apa tunggu lagi ayuh laa aok mernyeee jom singgah di marry brown hanya bersebelahan dengan pasaraya .