join

Jumaat, 25 September 2015

sepi dan menyepi

setelah sekian lama:
  kawan-kawan ada tanya kau okey ..?


sebenarnya saya dah lama okey ,ialah kalau kita asyik pikir . bukan hal tu datang balik dan bagi kita bersatu balik betul kan. sekarang senang citer '' as forget when you think this simple you do it '' memang la kan semua macam makan kacang  buka kulit dapat isi terus makan senang jea . bohonglah kalau saya kata saya dah lupakan apa yang berlaku ibarat sesuatu impian saya musnah .. tapi  disetiap hal tu kita jangan lupa kita masih ada allah  dia selayak-layaknya menjadi teman dan bestie .. 9% saya katakan kawan disisi saya bila masalah itu hadir  tapi allah 10% saya bagi bukan kerana nak kan hikmahnyh tapi saya nakkan jawapan dan kekuatan .alhamdulilah saya okey . 
tapi sikap ini baru mengajar saya erti saya perlukan ruang untuk kenal siapa diri saya .alhamdulilah luka tu pon saya kuat saya redha saya doakan dia moga dia sihat selalu dan hidup bahagia insyallah .biapun perkara tue berlalu saya bahagia dengan waktu dan dengan saat 12 jam allah beri bersamaan 4 minggu dan sebulan ini saya bersyukur dengan life . 
untuk pengetahuan kawan-kawan dimana yang rajin cari blog saya dan yang selalu follow saya ucapkan terima kasih bangat2 yaaa . sebab sudi baca entre saya  . dan  untuk pengetahuan semua facebook  account untuk facebook saya dah stop using rasanya hampir nak masuk setahun .dan hanya saya guna twitter sahaja  sape2 rasa rindu nak borak follow la saya di :Dzlina written  insyyalah saya follow semula . kalau facebook sorry to say .. saya bukan artis dn artis juga manusia biasa  macam saya tapi dunia kita suka bgosip dan paling tak arr kena tikam belakang suka cakap belakang apa nak buat ann ....so saya jauhi dari anasyir syaitan lagi indah dari manusia sekarang adap xda orang buat baik kena bagi racun pula astgar...
untuk itu memang tiada maaf bagimu ..saya xsuka bermaaf2 nie bukan raya pon kan 
hampir beginilah life saya sehari-harian . setakat nie tak ada lagi pakatan NGO ajak klua kota malaysia nie 
insyallah lah kot ada rezkie lagi kan .. nak ge turki lagi insyallah amin.. bukan tak nak tinggal di sini tapi biarlah buat kerja allah bak kata dai kita syuada tue "jangan buat kerja allah"  ini boleh lah di ketogerikan dalam sumpliment kepada manusia-manusia yang jenis duduk melepak menage hal orang . sampaikan mereka dah jauh dengan pegangan agama asgtr .marilah kita doakan  moga  orang2 ini jumpa jalan pulang al-fatihah