join

Selasa, 26 Ogos 2014

HAK GEMBIRA ITU milik insan yang satu ini

 salam satu malaysia....
hey! lama suda tidak mengupdate ... hidup baru cik rose kini masyallah indahnya 
terima kasih yallah.. semakin cik rose dekat dengan tuhan makin sesuatu perkara tu dah pergi jauh... terima kasih,kerana tuhan sudi mendengar kesakitan cik rose 
buat masa nie , melupakan apa yang dah terjadi itu lebih bagus bagi cik rose :) 
syukur sangat  .
terima kasih buat warga SERI MALAYSIA TEMERLOH! sekali lagi .. special thank you buat kak anis , dan famly sanggup belanjakan macam-macam untuk rose , bagi rose nie kira extra happy lah ... dah terlalu happy setelah kak dayah dan kak byatie tolong... cik rose dah bersedia dah menerima jalan hidup dipinggirkan macam nie ,rasa tak ada apa-apa beban life must go on right... agama pada seseorang adalah amanah! betul tak... jadi itulah anggapanku cehhh ... jadi menjaga imej sebagai orang baru disisi agama amatlah simple pada orang kuat jiwanya , tapi bagi rose itulah permulaan ...
sape-sapepun  tak akan paham termasuklah mak rose sendiri , tapi apa yang rose buat nie bersebab kenapa jadi macam nie dan kenapa macam tue... 
airmata rose juga susah nak jatuh , tapi lama-lama makan hati iapun tak tahan lama 
laa... memory 1 january dan febuary adalah kisah paling keramat dalam jiwa rose .. ia betul tempat rose salah tapi , tak salah rasanya bagi rose jelaskan .. tapi setiap kali nak bercerita peluang yang nak rose ambil sentiasa dicemuh depan-depan hati insan mana tak terluka.. betul tak?  dah lah dicemuh , disindir-sindir pula . 
sampai kawan pun jadi lawan , tak sangka kawan makan kawan , mungkin tak patut rose bercerita dengan kawan , tapi apa boleh buat hanya dia kawan yang dekat masa tue . dan sekarang kawan yang paling tepat rose mengadu dah pun rose temui dia setiap satu hari ada 5 jam so dah tak perlu takut ,kerana dia tepat ramalannya 



kata-kata buat seseorang kekasih

jauh sudah diri engkau 
dan aku...
kini terjarak sudah kita dibumi 
bukan dengan ikatan...
tapi inilah sempadan 
dan jika kau ingin tahu dihatiku hanya
ada namamu dan mampu terukir
juga muncul namamu..
maafkan aku jika ,melukakan hati kau bha 
special dihatiku meskipun aku tahu ..
aku selalu menghilangkan diriini kerna aku tidak 
mampu melihat riak kamu melihat aku 
menangis
 ricky atui... dihati in memory im sorry :'(