join

Selasa, 29 Oktober 2013

love you mr. arrogant

ramai yang dah layan drama nie kan, ermm tak sio2 penulisnya
kan.. the best story,memang kena dengan jiwa orang-orang zaman sekarang
kan .. sayangnya saya tak berkesempatan nak buat blog saya yang cute nie
tempat tonton online kan..
dengan saya,saya pon dah tak boleh tak tengok ,mesti kena tengok paling 
saya minat dalam drama tue kan eahh.. nie yang saya nak cakap nie hurmmm 
saya  iaitu keith foo .. niela imej dari google saya ambik..
sebab minat punya pasal.. dengan cara dia ,dan present dia yang baik..
 saya suka watak dia.. dalam drama nie hurmm dia nie
 memang dah lama berlakon but' dia membawa bakatnya ke negara seberang  mencari rezeki
biasalah artiskan periuk nasi  diorang..
 dalam banyak-banyak drama yang paling syok saya layan ,drama love you mr. arrogant
yurmmmmmm......hensem.. best tengok dia bercakap pelat dye tue..
herhhhhh.... nie dia...  minat jer tak salah.. kan , huaaah... besok .. baru nak cakap 
 saya..  suka kat someone  tapi belum dcler... huhuh... bila??
hurmmm.. takpelah :) 
 masih stady bah.. kerja dulu baru pacaran....

lirik lagu nomad: tetap menantimu..

aku menyedari telah jatuh cinta
tapi aku takbisa mengungkapkan
terasa bahagia ku ,mencintaimu
walaupun engkau belum mencintaiku

aku disini kan selalu,menunggu
yang selalu ada disetiap waktumu...
selalu menanti jawapanmu

untuk cinta yang ,terakhir..hey...heyy..hey..
semakinku bisa untuk
menyayangi ,semakinku bisa
untuk mengerti,dari semua hidupmu 
yang kumimpikan..

kan ku hapus semua menjadi indah.ohhhh
takakan pernah hilang rasaku..
cinta yang membawa dalam hatiku..
bagai mata yang tak terpejam..

aku kan tetap menantimu...
woo.oh..oh.oh.woo..

aku disinikan selalu menunggu yang
selalu ada disetiap waktumu..
selalu menanti jawapanmu..
untuk cintamu ..uuuu
takkan pernah hilang rasaku...

cinta yang membawa dalam hatiku..
bagai mata yang tak terpejam...
aku tetap menantimu
aku tetap menantimu....
akukan tetap menantimu...

Jumaat, 25 Oktober 2013

how make lover in love.

today  entry sharing about someone never most are leave love to her lover. news story by my to my all views 
semua orang ada perasaan cinta betul kan..???
 saya rasa syang  seandainya  di persia-siakan cinta yang selalu memanggil  kita setiap 5 kali dalam sehari
 entahlah sejak akhir-akhir nie kan saya banyak bermunasbah pada diri kadang2 saya pikir kenapa
manusia di berikan perasaan cinta .. tapi bila bersama antara yang terbaik cinta dari dia .. kenapa mesti 
lahirnya airmata jika langsung disakiti ,dari awal saya rasa bila saya menemui cinta  kenapa 
cinta yang saya jumpa semuanya dusta .. mungkin sebab terlalu banyak kecawa kot ,memang 
sesetengah orang andai diorang terbaca entre nie kan.. ermmm 
comfam cakap ,bukan jodohnya.. bagi saya setiap pasangan dia kena sedar ,sedar dia memiliki kekasih
sedar dia memiliki kasih sayang.dia kena sedar dia memiliki cinta yag sempurna
but,why i can not say that, semua orang sedang berpura-pura .. 

berpura-pura dengan diri sendiri ,berpura-pura dengan seseorang malah dia sedang membina kemusnahan 
dalam lover is love ceahhh...
yeah! setelah 21 tahun saya hidup, apa yang  saya banyak berlajar  dari kesilapan . melhat kepalsuan cinta dari manusia.. yeah! cuba korang buka mata. first korang ada kerja.. time korang tengah sempit cuba ingat insan fisrt yang keluar badget , then bila dah bergaji , siapa yang the let minta duit ,siapa yang first  ajak kelua tengok wayang, yeah! baru saya kelua sikit, belum penuh lagi kan..

saya bukan nak menjaga hal sesiapa, but ,am just nak beringat sebelum 5 perkara.. sebelum insan yang lover expcly your mom,and your love job missing form you ,and everyone love you ..mexsure you take in mind what i think... sepanjang saya temui insan yang saya sayang lah kan..
 semua yang saya jumpa macam kipas jea.. dia nak dia datang  dia tak nak dia blarh...
 maksud saya : diorang hanya datang ,sebagai kain buruk ,yang mcari pengganti macam kita laa..
 ceh.. entre kali nie saya didikasi khas tau.. kepada yang ingin berhati batu macam saya
yang tiada perasaan di lua ,sedang menangis di dalam ;) 
 listen girll/boy.. korang boleh kecawe sesama lain.. tapi ingatlah ayah dan ibu mu.. contohi mereka sepertimana mereka ,terhasillah kita hasil cinta mereka terlahirlah kita.. 

orang nak kata apa ,katalah saya langsung tidak kisah , sebab nie memang kisah sebenarnya cinta
bagi yang sedang berbahagia saya ingin memohon maaf jika entre saya pada kali nie
sebergini demikian , saya hanya manusia biasa.. dan apa yang berlaku ibarat saya sedang kecawe dengan hidup ,kacawe . dengan insan2 penipu macam diorang ..
tapi apa yang perlu saya perkatakan ... ini semua lumrah hidup.. inilah lembah kehidupan
inilah penipuan .

Rabu, 23 Oktober 2013

kawan atau lawan

harini kan .. saya nak kongsi lagi  apa yang terbuku dihati nie ..
 i have are friend with my class dia nie kawan baik.. dan dekatlah dengan saya.. tapikan hati saya berkata yang kawan baik tidak semestinya meninggalkan saya..dan tidak akan mengendahkan jika saya berlaku apa-apa tapi apa yang terjadi tidak macam yang saya nampak..
 dia seolah2  macam taknak layan saya.. hurmmm mudah saya cakapkan..dia ibarat  abis manis sepah di buang.. that why i creart my story nie.. 
bukan saya nak buruk2 kan dia tapi , sebagai insan saya juga punya hati bila orang singkirkan saya macam nie ..ibarat saya macam tak ada maruah.. tak ada hati..

 takpelah saya sentiasa anggap awak kawan baik saya.. thanks a lot yeah! tapi  saya masih kecawa  tima stady sama2 semasa kesihatan aku stabil.. dia yang selalu berdamping dengan aku last2 dia buat aku macam nie..dia hanya cari kawan time dia susah.. bukan senang jea dye baik dengan aku... takpelah memang nasib aku macam nie aku  manusia yang lemah dan xpunya apa2 

Selasa, 15 Oktober 2013

kisah sedih..ku..

hye hallowww... saya disini apa menu korang harini urmm saya  nak kongsikan sedikit memory pahit saya bersama insan yang dekat dengan saya.. insan yang saya sayang.. tapi berlalu dengan  airmata lalu hatiku mula berkata .. tinggalkan dia.. carilah keindahan semula apa yang ku boleh buat.. mungkin  dia bahagia dengan orang ketiganya itu.. tapi tak mengapa mungkin bukan jodoh agaknyaa kan.. 

dia ,bukan lah berupa sangat.. tapi yang membuatkan hati kecil ku berkata.. jika pengorbanan yang ku berikan dan lakukan untuknya ikhlas maka engkau halalkan apa sahaja pemberian dariku.. 
tapi jika dia inginkan kembali bersama seperti dulu kala maka engkau jauhkan  segala perasaan ini untuk ku
bukan pintaku ingin cintanya .. tetapi ku ingin meyempurnakan cintaku terhadapnya hingga hujung langgit 
ku singkap segala kenangan ini.. dan semoga besoknya segala kenangan bersamanya dah pun berlalu jauh dengan ku...
" oh tuhan kuatkanlah hatiku.. engkau keraskanlah hatiku seperti mana engkau keraskan batu"
ku dah tidak sanggup melihat dirinya yang suka- suka mempermainkan cinta ku.. maka itu engkau keraskanlah hatiku.. dan engkau bukakanlah hatiku kepada agamamu.. mencintai agamamu..menerima agamamu.. aku redha dan pasrah jika engkau hilangkan perasaan cinta ini terhadap insan yang tidak pernah menghargai aku...engkau berikanlah dirinya petunjuk kejalan yang benar .. engkau berikanlah segala kemudahan kepadanya.. amin.... 
 saya bahagia hidup macam nie mungkin nasib saya kurang baik.. jadi  harapan saya semoga ada insan yang berhati mulia yang akan saya temui nanti.. doa2kan yang baik2 kepada sahabat dan juga insan yang pernah membuatmu terluka sebab nanti  dia pun akan doakan yang kita cepat2 dapat jodoh :)

satey by me..

siap sudah segala kerja  buat satey... uh.. sangat-sangat magantok wey.. 
macam seperti menu yang saya post seawal post yang tadi kat situ  dah saya nyatakan rempahnya.. senang dan mudah serta sedap .. takpayah lah nak letak yang susah2 dan susah kita nak dapatkan  bahan-bahan tue kan.. so cuba jela resepi yang simple tue  mudah senang jea untuk korang try...
 tak perlu beli  pencucuknya ... macam saya  ..saya guna lidi perlepah kelapa sawit .. memandangkan save bajet saya .. pon ambik jela lidi di belakang rumah saya..  lagi pula dekat jea  belakang rumah... apa yang penting .. missin saya jalan huhu ...
sekarang ayam yang saya potong2 tadi sedang saya perap.. dengan rempah2nya.. so then wait in for minit  haha.. dah mcm tajuk lagu dah kan .. herhhh..... biadap sungguh aku nie ..  ok bye.. semoga anda berminat mencuba apa yang saya kongsi kan nie :D

sempena aidiladaha

masuk... naik-naik kerumah jemput-jemput cek piah nak memperlawa nie jemput makan satey.. 
tapi cek piah belum mula potong ayam lagi huhuhu... mai lahh .. masuk tolong cek piah nie.. haaah
kayunya belum dicari lagi dan dagingnya belum pon di potong lagi
ermmm k.. cek piah nak share la sikit resepi cara-cara nak buat satey nie kan.. 
cek piah buat simple jea laaa.. bawang besar 3 ulas.. bawang putih  4 ulas dan serai 3 batang
gula melaka setengah/ atau separuh ikut cita rasa jela..
dan yang terakhir garam and kunyit bagi rasa dye ..saya pasti anda kat sana mampu , buat lebih dari 
resepi yang saya buat nie huih!... 
simple jea kan.. urmm...... 
selamat meyambut hari raya.. semua terutama kepada semua rakyat islam dan kawan2 yang
beragama islam huh :)

Isnin, 14 Oktober 2013

kesan demam campak vs chekin pop...

hye..all petang nie saya nak share la sikit.. hihih.. korang pernah kena ke demam chekn pop... huhu
masa saya kecik2 dulu x pernah kena pon .. umur saya dah sampai 21 baru lah.. dapat demam nie 
hummmm... punca2 mula nak kena tue kan.. demam dye sangat panas.. sampai mata tak boleh bukak then 
badan sakit2 ..hurmmm :( 
selang dua hari abih muka saya... kena chekin pop uh.. eiiiiihh... myampah aku..
 tersangat gatal... dan sakit.. resah taktau nak buat apa masa demam tuh tengah hebat kan..eee sangat lah saya tak tau... yang saya idamkan nak perkena  air kepala muda..
 dan selang besoknya seawal-awal 8  pagi  saya gerak balik ke kampung..
 dapatkan  air kelapa muda yeah! best dan aman sekali huh! :)
nie dah hari ke 5 
semakin pulih just nak tanggalkan kesan tue yang buat susah ..taktau nak guna prodak apa.. 
abih muka saya urmm.. ramai yang ejek katanya nanti xlaku... alahai macam lah jodoh tue di tanggan diaroang aan.. eee.. choyy jear ish!

Ahad, 13 Oktober 2013

kata-kata puitisku...untuk pembaca..ku

mendung yang kita nampak tidak selalunya berbohong... tapi hati  tetap menangis..hingga teresak-esak ... merasa kesakitan .. tapi manusia dibibir sahaja suka menipu..tentang apa yang mereka suka.. mengapa harus berbuat demikian ..dan apa yang perlu di buat..itulah manusia.. sedikitpun manusia lupa yang terjadi itu umpama anugerahnya.. mengapa kita perlu berlari dengan dunia yang nyata sedangkan kita mampu memadamnya .. kenapa semua perlu kita ingat walhal seseorang itu belum mampu dapat mengingat diri kita kembali.. 
disini ... aku melakarkan sebuah nurkilan buat pembacaku... disini aku luahkan segala isi hatiku.. bukan kecawa mahupun meraih simpati semua.. namun aku hanya ingin mengetengahkah apa yang berlaku didalam hatiku.. agar semua pembacaku.. dapat membaca apa yang cuba aku sampikan .. hingga aku percaya setiap nurkilanku dibaca oleh seseorang.. meskipun ianya tidak menarik semua orang.. tapi hanya yang aku mampu meraih isi nurkilan hatiku ..buatmu wahai pembacaku... syukur segala puji kepada tuhan.. kerna telah menjadikan sebuah jalan penceritaan ku.. kepada semua
 tiada satu ungkapan yang mampu aku berikan melainkan sebuah kata-kata puitis ku..  tiada airmata mahupun luka yang aku alami.. meskipun hatiku sekali lagi sakit .. namun aku bersyukur ... sekurang2nya sakit itu telah berlalu dengan cepat semoga dia dan aku serta kenangan ..akan berlalu dengan cepat.. 

bersuaralah wahai hati...

jika aku berbicara kerana perasaan ku maka , bicaraku mampu maraih semuanya tapi jika bicaraku.. hanya seketika saat hatiku bersedih maka runtun lah ayatku...
aku berbicara bukan dengan rasa.. tapi bicaraku sering dengan tatacara ..semakin aku mampu berkata-kata samakin itulah lidahku mudah menimbulkan kata-kata...
aku hanya mampu mamberi apa yang mereka mahu...

tugasku akan ku laksanakan jika persuruhmu memanggil ku... aku bukan seorang  insan yang sempurna ,dan juga orang yang ada semuanya .. aku hanya manusia yang  lemah 
manusia yang hidupnya sederhana ... yang tiada apa-apa aku hanya ada sebuah keluarga yang kecil ..sebuah impian yang akan ku inginkan ... namun jika semua itu menjadi taruhan 
aku rela dengan hati yang pasrah dengan jiwa yang akan parah, namun aku yakin jika jiwa yang parah..bersama hati yang duka.. dye sedang dekat padaku aa.. hanya aku perlu menunduk dan berkata terima kasih... di atas pemberianmu ini.. dan akan ku berkata lagi jika itu berat padamu izinkan aku memikulnya sampai ke jannah.. aku redha semuanya darimu.. aku redha segalanya untukku...