join

Jumaat, 22 Februari 2013

aktiviti yang membuatkan RD dah jarang dudk depan laptop

sebelum bermulanya cuti pada 9/1 rd dan kawan-kwan berpusu-pusu menyiapkan assmengt dengan bersungguh-sungguh hadui... dan sempat jugala rd menyelit satu perdua kepingan gambar semasa sesi latihan ivantry haha ..:) dengan perut lapar masing-masing buat kerja dengan sangat sibuk dan inilah dugaan yang kami rasa sangat berguna 
dan kadang kala ia membuatkan fikiran kami matang dalam menangani setiap hal 

permulaan pembahagian tugasan .

muka masing-masing koya suda hahaha,uh sabar jelakan  diploma kemahiran yang sedang kami rasakan kehangatannya,yang sedang kami nikmati keunikkanya .dengan penuh kesabaran huh.. nothing this possible bila orang nampak kami the geng mesti ada jea yang mereka tidak puaskan huh! lagi sabor jela ahaaha.

boss besar menunjukkan cara melebalkan kod untuk meja dan kerusi .

lalalalala.... ai rd nie pula diberi tugas untuk mengalihkan kerusi dan meja time nie tapi meyempat pula kan haha .. 

dan sesi terakhir kami ialah memasang kain untuk menutup buat cover meja :) 

 dan dibelah petangnya medam kami,nak bersukan pula ..so apa lagi hangout la kami semua haha..dengan mood yang sangat baik sekali huh.. 

perlawanan bola jaring haha ..dan yang paling banyak menjaring ialah medam sandora haha so happy medam pula group rd. pagi besoknya lif tower dua rosak kedua-dua hadui
nampaknya berjalan kaki lah menuruni anak tangga nie hadui sedih vs pedih la ;( 
sampai bengka kaki rd uhmmm .




hilangkan dia dalam setiap pandangan aku

''kita tidak semestinya diatas ,adakalanya kita akan jatuh'' aku masih ingat setiap kata-kata yang diberikan oleh ketua aku,dan aku sentiasa merasa itu adalah benar hanya masa dan hari biasanya yang akan menentukan  .kuatkah aku menghadapi ujian ini ,kadang-kadang lagak aku amat membuat seseorang tidak  dapat memahami  apa yang aku buat,dan adakalanya seseorang mudah membaca kotak pemikiran aku.dan adakalanya seseorang yang akan merasa diri aku sebagai insan yang kurang normal kadang kala 
semua rasa yang seakan aku merasa  kepada diri aku ini telah pun kosong dan berlalu yang sekian kali buat aku rasa lemas dalam sekelip mata namun aku endahkan rasa itu di atas bahu aku..
tetap aku pikul namun aku merasa dan yang aku lalui itu semuanya mudah tanpa mu semua senang kalau aku tidak menggenalmu ..setelah semua ini pergi baru aku megerti baru aku sadari.. setiap saat aku bersama kau setiap saat aku disisi kau .aku tidak dihargai dan aku tidak dinanti.. namun aku tidak merasa diriku ini terlalu sedih tidak juga aku mengambil hati cuma aku terkilan sehingga ke harini ini aku tidak dicari.. namun aku tetap merasa ini semua  ketentuanya dan ini semua firasat dari dia semuanya datang dari dia.. terima kasih atas segalanya uji ini .aku sungguh menerimanya dengan hati yang sentiasa terbuka dan sentiasa bersabar dan adakalanya aku  meronta hanya kerana disebabkan aku terlalu sabar menahan kesakittan ini hanya kau yang mampu memberikan ku kekuatan ,,, ia tuhanku.

Khamis, 21 Februari 2013

rasa bila nampak dia lagi hati saya cuba ingin memdiakkan sahaja

sejujurnya  aku hanya insan biasa ,yang biasa merasa semua ,dan apa yang dah aku  lalui dulu ,namun semua itu bisa padam dan terus terpadam jika kesabaran yang kuat dimiliki aku  , bila aku melihatnya sedang on .aku sama sekali hanya memandang dengan mata kepala ku meskipun ingin aku menegurnya tapi, rasa semua itu dah pun hilang. aku hanya manusia yang kosong tanpa kau pada seketika waktu namum saban hari aku megintai samula namum kau hanya tau memandang silapku ,kau hanya tau salah ku memang ini lumrah manusia .dan memang inikah  sikap manusia  aku ,yea dan aku  ingin mengucapkan terima kasih beribuan terima kasih kerana kau sanggup ,membuat jiwa aku berkecil dengan siap perkara namum hatiku sentiasa menerima 
kerana...
aku memang seseorang wanita yang berpikiran terbuka .kerana aku ingin tau kesilapan diriku,kerana aku ini tahu siapa diriku yang terbuka selama ini tutup kisah duka yang aku alami beberapa bulan ini ,aku membawa hati dengan penuh seribu kelukaan namun ,bukan mudah aku ingin menerima ,ataupun memaafkan kau lagi ,jangan kau tangisi seandainya mata kau melihat semua rintetan ini, dan jangan kau bangjiri airmata kau yang sentiasa mahal itu . 
aku tidak meminta semua itu ....
aku hanya ingin kau tau,yang aku amat menyesali dengan setiap kata-kata ku yang hanya gurauwan  dan menjadi  perpisahan ini .kerana aku bukan bukit yang sentiasa menegak diatas . dan aku juga bukan kayu yang sentiasa duduk terdiam.aku manusia .ada mata dan ada hati . aku tak kisah kiranya kau membenciku ,sebab aku tau aku bukan sempurna membuat kau biasa senang dengan ku

Ahad, 17 Februari 2013

charger hilang ....tapi redha jela sedekahkan

susah nak charges phone so kena update laptop sambung guna usb huh..elok2 senang jadi susah huh shit .tapi nak jadi orang baik tak boleh marah-marah so kena senyum .kcian kat akak senior dgn adik nie ..aku dok tanya kmna charge aku dan akhirnya tak dapat dikesan pon  dimana hummm. sabar jela . nak cas susah ....bila balik bukan dapat keluar tetap besabar  akak ika selalu  ajar aku bersabar hahaha kelakar .
bingung taktau dimana hilangnya... apa- apa pun halalkan jela  jenuh mencari tak jumpa-jumpa 
rd kan nak jadi manusia yang baik kan so better jangan cari haha senyum jela  balik nei la klau dapat keluar cari hak baru klau dapat keluar la xjanji haha

Jumaat, 8 Februari 2013

dia atau kamu?

keliru vs penin kata orang uh . bgitulah nasib ... keliru sangat dengan apa yang ada di depan mata namun anggaplah itu . hanya mimpi tapi mampukah ?..  rasa saya mencurahkan cinta kepadanya sudah ,lama berlalu dan rasa ingin memiliki dirinya menjadi persoalan adakah benar saya meyangangi dia ataupun tidak.  seaidainya aku dan dia hanya mainan sahaja lupakanlah niat hati kami ..dan   sudah tiba masanya untuk aku memberikan kejujuran. yang aku tidak ingin menyintai dia lagi .setelah hati ini dia hancurkan dan datang kembali memaut hati yang lama telah pergi .cukuplah ... dan sudahlah aku ingin meyendiri aku tak perlukan cinta kau.. 
lupakan aku ... kerana itu jalan yang terbaik dan lepaskan aku dengan cara yang baik kita berkawan  buat selamanya..aku ingin kan itu dan lupakan hasrat hati ingin memiliki diri ini  aku dah lama hilang ... hilang dengan kesakitan hati yang kau anggap itu hanya gurauan ..

lupaakan aku amir ..  :( 
harini dan saat ini ,aku ingin melupakan kisah kita sudah lah dan lepaskan semua ini berlalu
aku dah  hilang rasa dan semua ..

Sabtu, 2 Februari 2013

seutas pos laju untuk semua ..

seutus pos entre malam nie buat pembacaku... kiranya pos laju la ibaratnya hahah.ok mesti menjadi persoalan kenapa kan?..
ok nak cakap da nie ,semester nie membuatkan rd jarang ada masa yang lapang nak mengupdate lagi.kalau di kirakan balik memang jarang pos entre semenjak dua menjak nie. tapi nak buat macam mana saya nie insan biasa .
sedang belajar menerima suratan azali haha uhcehh ... azali la sangat kan henget benget sikit otak rd semenjak dua menjak .okey2 dengan sebenarnya saya nak bagi tau apa tugasan saya pada semester tahun ini ialah membuat projek akhir dan  kena buat latihan industri di mana-mana jelah tetiba hati nie terdetik pula nak di kauntan why? .. saya pon taktau 
mungkin kah saya akan pergi ataupun tidak..
latihan tue memang penting ,antaranya menambahkan markah kita dalam final nanti dan  melengkapkan latihan  juga  .baru dinamakan kemahairan  haaah tapi oopsssepppp jela .dengan semua nie ..belajar dengan sebaik mungkin huhuh