join

Ahad, 27 Januari 2013

AKU YANG TERLUKA

semakin hari ,semakin  aku sedang dapat menerima ,begitulah lumrah kehidupan penulis terluka ,hiba sedih .dengan nasib mengenang kembali cerita yang kau utuskan untuk tidak mencari diriku lagi .  hanya dengan wajah terukir sebuah senyuman yang kelat dan penuh jawapan ..kisah ini  hanya kisah kau dan aku ku utuskan "AKU YANG TERLUKA

jam sentiasa mencemburukan aku,dan hari sentiasa akan berganti aduh'' sekian lama aku duduk disini ,menanti dalam keadaan hujan dengan kesejukkan .tapi kau tetap hilang ,satu saat kau pasti akan ingatkan aku akan kenangkan aku  dimana kisah kita setia disana hanya masa,waktu dan  diri yang akan membawa .aku setia hormat dengan kau,aku mintakmaaf andai aku dah mencalarkan hati kau ,ampun kan aku lepaskan ego  kau .
aku tahu kau masih marahkan aku ,sedia bersujud dikaki kau . tapi maafkan aku dengan semua ini kau tetap kawan aku .
penulis mengharapkan semua ini akan pulih,dan akan kembali sedia kala..disini saya ingin  mengucapkan kepada dia sahabatku sekiranya aku yang bersalah maafkan aku ,tanpamu siapalah aku dan tanpamu aku sangat sepi dan kosong namun aku tidak berdaya sekiranya ingin membuatkan engkau kembali dengan ku kerana aku sedar siapa diriku dan ,aku sedar aku hanya insan yang banyak kekurangan ini semua datangnya daripada aku 
rintetan hati penulis kepada sesiapa yang sudi ingin meneruskan dengn sambungan cerita ini silalah memberi respon  oleh kerana saya sebagai pencerita dan saya ingin mengabadikan buku ini untuk dia dan pada satu hari nanti saya pasti . dia akan membacanya ;(

Isnin, 21 Januari 2013

'' AKU YANG TERLUKA"

seperti,matahari dengan mendung,ada panas ada hujan dalam setiap perhubungan pasti ada,tidak bukan dan tidak lain... dan setiap insan yang bergelar insan akan meretapi dengan ,ada keputusan dan matlamat dan nyatakanlah ,,,dengan  positif..

1
pemandangan diluar rumah amat menenagkan hati,dan mendamaikan jiwa tapi mampukah , ia mendamaikan hati yang luhuh retak ini,airmata yang perlahan menitis kini kian laju ,bergitulah hidup sebagai insan didunia ,sambutan tahun baru merupakan saat yang dinanti-nantikan oleh setiap jiwa anak-anak muda ,namun samakah dengan jiwa         dengan insan yang sentiasa bertemankan dengan suasana ,bertemankan dengan sesuatu nikmat yang di limpahkan itu. 
''tiupan angin yang sangat menyenangkan dimalam yang penuh kedinginan ,ucapan daripada sahabatku membuatkan aku terpena dengan menyatakan selamat tahun baru , masih didalam lena ku melangkah dengan setiap langkah  disisi dan kekanan . namun bukan dia yang ku tunggu memberikan ucapan itu,aku menerima nya dengan hati yang senang, dalam hidupku tiada party celebrth new year duduk dirumah dan buat apa yang patut kerana itulah yang terbaik... 
dengan kesesokan aku dan salah sahabatku saling berhantar masej dan menerima ,kami saling bertukar pandangan ,namun kini semua itu hilang ,hilang tanpa aku dimaafkan .tanpa sebarang kata ucapan 

bersambung...........

sekali dua mybe ..tapi kalau berkali2 paham2 jela

1,2,3 hye bermualanya mood saya yang new dan segar hihihih...lama rasanya saya dah tak update pasal diri dok celoteh pasal tension jea kan, lama-lama orang yang baca pon naik baran apa ketidoknyeh bosan yeah weh .. hahahahah ummmmm. sory and sory to the end...dengan all nie saya meminta maaf ,sudah suratan diri saya ,nasib saya ..saya perlu
bergini rupanya ,bukan saya pinta dengan lumrah macam nie , tapi dah memang nak kena 
sedihnya bila mengenangkan semula pada apa yang berlaku ,tapi itulah satu cara ,caranya  menerima semua,dengan perlahan-lahan .dengan membuangkan bosan saya on twitter
dan facebook.
tapi,saya perlukan kasih daripada seseorang itu,fitrahnya namun apa yang saya nak share serba sedikit disini, saya mungkin dah patah hati dengan seseorang yang saya sayang dan saya terluka dengan seorang sahabat ..menangis  hingga berdarah dan menangis sampai membawa diri,ia xkan memulihkan keadaan kan,so menangislah didalam hati hihihihi. sebab kalau sesiapa nak tekad menurunkan berat badan tue ,comfm akan slim mylimmm .
(kepada pembaca ku yang budiman kita sebagai insan biasa yang tidak lari daripada mlakukan ksilapan,kita juga yang tidak lari dalam pembelian nafsu.) 

harus diingatlah ,kalau hidup dalam keegoan pun . bukan dapat apa-apa. 
saya ,bukan manusia yang terlalu baik hinggakan  ,kalau cebisan hati yang saya update ini  membuatkan seseorang atau individu yang membacanya terguris ,ini hanya tempat yang saya rasa dapat memberikan  maklum balas ,dan meluahkan isi hati saya . saya punya hati macam insan -insan lain  ada .dan saya juga ada perasaan yang orang ada . sakit ,luka,hampa.kecawa .namun medium bagi insan yang memerlukan jawapan macam saya . hanya berkongsi disini dengan sakitnya saya ,dengan patahnya hati saya itulah  saya .yang tidak pernah lari dari melakukan kesilapan itulah saya.. kerdil sungguh dunia hinggakan bergitu pantas ,semua ini berlalu dan berlaku .perasaan yang saya sendiri tidak akan jangkakan..dan gurauwan bukan tidakkan  yang serius bagiku ,namun  saya tetap merasakan saya seseorang yang sangat kecil,dengan  semua orang.saya berlajar dengan serata alam ,serata dunia dalam life saya ,saya inginkan semuanya itu namun siapalah saya untuk inginkan kemewahan dunia ini ..

Ahad, 20 Januari 2013

jangan menyesal dikemudian hari ..

pada petang ahad huh!!..yang penuh dengan suasana kosong,sepi,pilu. sedih dan yang sama sebagainya  redha dengan hidup tanpa myuluh hati yang sangat tulus ini. semestinya saya luka dalam seribu bahasa ..sepi kian memakan diri...kosong kian mengisi relung hati ..luka kian berdarah tanpa hentinya ..sedih bersahaja bermain di muka. tapi relakah aku menanggung semua ini tanpa aku memandang semuanya slahku ...

 uhhh aku benar-benar terluka berikan aku kekuatan dalam menempuh jalan ini      
thanks for everthing  buat kawan -kawan yang memberikan saya semangat dan dorongan ,  thanks kak ju akak memang baik dan mungkin puji tuhan telah temukan silaturahim untuk kita berdua ,dan kepada selam ii thnaks kerana memberikan kata-kata yang positif kepada sya ,jawapan macam jangkaan saya jangkakan tue.semenjak kebelakangan nie saya murung ,dan makan pun selera kadang2  hilang ..penangan putus kawan  lebih sakit daripada putus cinta ish2 kesian kan tapi nak buat macam mana uhmm sabar jela mak ..
 dan kepada all u all jangan kecwa tau sebab  kawan nie kadang sangat indah 
tapi hargailah selagi mereka ada disisi kita,

tapi kadang2 perlu berhati-hati kerana kawan juga musuh dalam selimut, tapi hormatinya pasti dia akan lebih berhargainya 

Jumaat, 18 Januari 2013

jangan jadi metrlistik...sangat

harini nak shareing kepada rakan-rakan tentang (JANGAN DEMAND) uhmmm bercakap pasal stetment jangan demand. sebaliknya bersyukurlah  kerana diberikan rezeki  .tapi harus diingat kita sepatutnya rasa bersyukur la sikit duduk dimalaysia nie
dapat semua keamanan .itu yang penting .

blanks otak memikirkan ,huh rasa bagai ditusuk sembilu .sakitnya hadui .
aku rindukan ejekkan dia yang sentiasa dibena ku .betol kata hatiku dua pertemuan akan ada sesuatu hikmahnya. cukuplah dengan  kali ini aku merasanya biarkan aku mengemiskan hati aku tanpa kau wahai sahabat biarkan aku,membawa luka yang engkau telah terahkan kepadaku.

terasa kosong-kosong semuanya taktau nak buat apa..heran laa macam mana dia boleh hidup klau xpandai berdikari kan hummm.jangan nak salahkan seseorang yang hanya dapat membantu tanpa diri sendiri berusaha ,jangan nak mengharapkan sesiapa  sampai bila nak jadi  macam nie wuhhhh .

tak payah nak jadi chipmore sangat lah ...

bila rd on9 dye ada tapi mcm chipmore so sad blarh2.... aku tak kisah pun taknak tegur aku exlist beringat sikit la wey bro,tapi kau ibarat tak mengenang budi!! erhhhh memang manusia yang tak sedar ke diri la kau erhhh! aku benci kau serius i hate u lie!! eahh .stupid!! kawan-makan kawan ereee wruekkkkk shit doh.
rela berkawan dengan rebbit aku uh daripada bkawan gan manusia zalim yang sangat2 zalim menindas kawan sendiri daripada menerima kawanya dengan apa adanya ohhh stetment yang amat membabikan aku , serius aku benci sangat2 
sampai bila kau takkan jumpa erti hidup berkawan ,jangan nak jadi metrilistik ok..sebab semua tue memakan diri sendiri how cuba kau look sendiri diri dan life kau yang akan datang oi manusia kau matang ke tidak ,kalau kau cakap depan-depan yang kau xsuka berkwan dengan aku xke jadi macam nie,jadi ibarat pengemis buruan yang tuhan pastinya wanted dengan perlaku macam nie,oppss 
ayeahhh,aku memang xpatut aibkan agama ,tapi aku nampak kau hanya nak disuap tapi kau tidak berusaha mendapatkannya hope teruskan life kau uh!! sampai ke akhir hayat lah kau merasa  hidup kau kosong ,kosong tanpa kami tanpa sahabat...sahabat nie umpama tiang tau ...exlist kau jumpa lah apa yang kau inginkan uh 

lumrah hidup bila perkara dah jadi.

rasanyaa dah ada dua ,malam nie jea rd update entre sememangnya pasal diri rd kan mesti korang malas nak lepak,lepak santai dekat sinikan huh cweeeehhh ... dengan sebenarnya  rd  nak buat banyak-banyak malam nie,nak luahkan di sini tempat nie yang membuatkan rd dapat meluahkan isi hari rd sakitnya saya jatuh ,tetapi sahabat yang paling utama dalam life saya..dan sekarang baru saya tahu ... bercinta dengan berkawan tue berlainan nama tapi rasanya sakit lebih kuat datangnya bersahabat .uhmmm  jangan bertahankan ombak yang sedang memukul persisiran ..tapi cubalah pertahankan bisa duri yang sedang memakan diri tue dulu .dan sekarang aku sedang merasa sakit durinya ..dan pukulan ombak itu yang sentiasa aku meperlahankan  dengan ketenganan ,serta menerima kesakitan terkena durinya dengan penuh kesabaran,tapi mungkinkah ???... semua berlalu ini akan berlalu bergitu ,denagan apa yang aku mimpikan malam tadi ??... sememangnya rd ingin berkongsi sesuatu yang sedang rd pendamkan ,pada malam semalam tepat pada pukul 3 pagi rd  terkejut dengan mimpi itu ...  rd mimpikan ex rd ,dan mimpi yang lihat dia sedang menanti dengan penuh keinsafan ,dan memeluk tubuh rd. adakah ini  betul2 yang dia inginkan rd sebagaimana penah dia nyatakan dia ingin memperisterikan rd. dan rd diasaat didalam mimpi itu pula..menangis dengan senyuman. tapi sedangkan rd tidak mersakan  getaranya cinta.walaupun tiada kata putus ,tapi dia perlu paham  kata putus rd kepada dia itu yang penting #

duham lemah ulah koya peras kuk ???

lemah uhhh lemas ..ke rimas mungkin ada baiknya dia xbaik dengan ku lagi ,sebab  tak ada tekanan then x ada lah sangat  aku merasa diri aku nie sedang tergangu  dik orang yang benggap so listen..listen..listen ..thanks about you ,sebab  dah sedar diri awak tue macam tue okey..tapi saya tak sampai  hati nak buat orang macam awak ,saya x nak jadi manusia yang zalim dan hikpokrit, saya x nak juga jadi seseorang yang sangat bodoh..melupakan awak dalam ingatan saya itu yang terbaik ,walaupun saya terluka ,dengan cara layanan awak , tapi saya berusah membuatkan diri saya  yang terkorban ,dulu daripada mangsa  drama awak tu . masuk jumaat nie hari merupakan saya kalah dalam ,permainan awak tapi saya kuat ..saya nak awak sahabat yang memberikan kepada saya ,kekuatan selalu tapi malangnye awak telah  gamekan saya tapi xmengapa saya kuat...meskipun kadang-kadang saya teringin nak tegur awak , nak text masej kt awak..tapi buat apa kalau orang dah x suka buat apa kan..teringat pula saya kat zaman-zaman kecik saya ,dulu saya sering di ejek oleh kawan2 sebab saya comot.. tak cantik mana ,macam orang lain rupa  saya tidak sempurna sangat . so pada malam nie yes i am ..semua itu ada pada paras rupa saya ..
tapi  hati saya tulus dalam apa jua ,saya buat apa jua saya ada.. hati saya pemikiran saya ,dan jiwa saya .bila nampak nasib anak-anak dan insan2 di gaza kasihnye saya..bila mengadap lunch yang sempurna  sepinggan nasi tue ,tersa  nak makan bersama mereka tapi saya jauh, bila saya diciptakan kemewahaan belajar,ada hpne dan laptop ..nampak orang yang kurang bernasib baik ,terasa ingin bagi ..tapi malangnya saya hanya ada sebuah laptop .dan sebuah hpone .
macam tue juga awak,bila awak susah bukan saya tak dapat tolong ,tapi cubalah paham  keadaan saya .cubalah lihat diri saya .dan cubalah dapat jiwa saya. saya hanya manusia biasa untuk memenuhi cita rasa awak ataupun orang disekeliling saya..
belajarlah sesuatu yang boleh membawa kebahagian jangan satu hari nanti kita dan sampai kedepan baru kita menyesali apa yang dah dibelakang ,yang hanya akan merugikan awak mencari kembali ,kerana itulah yang memahitkan ,dan melukakan 

Ahad, 13 Januari 2013

terusik dengan kadang kala buat orang benci

saya mudah patah hati bila seseorang ,yang dah lama kenal dengan saya tapi dia  masih tidak dapat mengenal hati dan cara saya...

dan saya amat musykil hati bila  terjadi macam nie..tue lah lain kali berhati-hati.sedih
tapi apa yang mampu saya harapkan semoga ianya pergi berlalu  dengan cepatnya  ,setiap yang berlaku ada hikmahnya  buat sehari dua memang lah memakan masa dalam sakit hati tapi pada masa yang akan datang rasa sakit hati tu hilang ,hilang dalam sekelip mata percayalah wahai hatiku ,mengertilah kau .. biarpun tuhan tidak tahu  terasanya sakit dijiwa ku ,tapi dia mampu memberikan jalannya untukku melangkah miskipun dalam kegelapan ..dia pasti menjanjikan sinar didepan ..berkuatlah bertauplah pada hati yang sejujurnya dalam berkawan. meskipun dalam percintaan ,kerana tiada manusia terlalu sempurna akhlaknya,terlalu baik tingkahnya  terlalu cantik rupa parasnya terlalu cantik..oh silap tidak ada yang terkurang ,kerana dia telah memberikan kepada kita semua cintanya..kasihnya  hanya kita yang melupakan cinta darinya hanya kita yang meninggalkannya ,namun dia tetap ada dipelusuk ,didalam juram dia tetap ada sentiasa ...bersama kita 

mulakan dengan senyuman untuk hari besok ,kerana dengan senyuman setiap kelukaan akan pergi meninggalkan kita, mulakan dengan  keyakinan kerana setiap keperluan yang akan dimiliki  akan kita kuatiri,oleh itu berdiri atas kaki kita sendiri berdiri dengan kejayaa kita sendiri lupakan semua yang telah kita ,kita lalui dengan kelukaan .ayuhhh ,ayuhh,ayuh 

PLEASE FORGIVE ME..



saya dah kalah... tapi sebelum saya pergi daripada mimpi kau wahai sahabat renunglah kebelakang dan lihatlah bertapa besarnya hatiku sebelum ini menerimamu sebagai  sahabat dalam diri yang sepi ini ..namum sejak gurauan menjadi puncanya keretakkan hubungan kita ,saya dah pasrah dengan keputusan yang dihadapi ini.kini kita terpisah buat selamanya..awak tidak mungkin lagi memaafkan saya.. yea saya sedar siapa diri ini .hanya dengan gurauwan itu  kita lupa siapa diri kita sebenarnya .

thanks wahai bernama kini kau telah meninggalkan aku dengan sebuah kebencian yang dulu kau agoungkan kehadiranku...

Sabtu, 12 Januari 2013

apa yang penting sangat celbrth new year?......

naik pelik aku dengan life aku sendiri...tak ada fun langsung pon 
tak celebrth happy new year  ,pada tahun nie urhmmm ..duduk dirumah sambil menikmati angin malam "serius" seronok daripada layan bunga api yang sama jea aku tengok setiap tahun .tak terpikir pula selama nie kalau mencari ketenangan tue xpayah nak jauh-juah dekat  dan mudah jea hahah
so pas nie kalau  umur panjang serius lebih baik duduk kat rumah lagi sambil
masej kawan hahaha.. :)

yang paling tak boleh blarh tue kan aku dok menggacau diorang yang celebrth tahun baru.. sory guys  .am just kidding for all huhuhu. bila masej dengan orang nie cakap ,i ada kat dataran ..u pula kemana.
tersimpul pula rasa mak jemahkan , dan saya pun hanya membalas i duduk kat rumah jea, ditemani kucing . semua senyap ,mesti diorang jumpa apa itu erti life diorang nak kan ...macam i nie trouble everday ...baik tak payah hahahaha...

pada saya ...hari-hari yang saya lalui itu sama jea... so tak payah nak enjoi sangat serdehana  macam nie pun dah ok...kesakitan yang lama pun masih ada ,memang payah sangat nak hilang tapi apa yang perlu saya lakukan ialah ketabahan dalam diri saya .kekuatan yang ada dalam life ..bukan macam pelarian-pelarian yang hanya pergi sementara 

Jumaat, 11 Januari 2013

merimaskan / buat saya serik sangat

penat sangat...tak sangka pula dalam kita bergurau tue ...buat orang sakit hati serius saya pelik hadui ... kenapelah ada orang macam tue erhhh.. pelik yang memelikkan tue she is boy..why am joke  boleh pula terasa lelebih omg!ERGHHHH
tau mood dye pula i nak jaga erhhhhh  sungguh tak berkuasa .macam -macam hal
ingatkan bila kenal dye oh saya akan mulakan life baru  ,jumpa kawan baru tapi bila dah kenal oh shittt ..makin membabikan saya oh god menyesal 

sangat
terasa bodoh jumpa keadaan macam tuh erghhhh... sentiasa berharap dapat layanan yang baik meskipun dye  dok pikir lelah dye jea, bila dah stell lantak kau lah nak buat apa ..aku peduli apa agaknyalah..
dia ingat aku nie apa.. batu ke bila di baling tak terasa..bila disepak tak jatuh beguling haiyaaaaa.... tak pernah jumpa sepanjang hidup nie orang macam mahluk nie.. mula kenal tue ermmm boleh terima laaa...sat lagi hamik kau naik mental aku dibuatnya.  so kalau lah terbaca page blog nie hope berubah lah ,"seseorang yang kita kenal kadang-kadang pertemuan kita meskipun hati kita tidak mampu menerimanya ..namum itulah fitrah yang tuhan bagi...tidak semestinya orang yang  duduk bersebelah ,sentiasa kita jumpa itu menjadi milik kita..cubalah buka mata" 

 umur dah nak meningkat ke tua ..perangai macam budak -budak .ingat bagus sangat ke cara she tue hadui boleh blerh!!!