join

Isnin, 17 Disember 2012

masa.kami big famly sibuk

eyrhhhh...maaf yea kesibukan melanda diriku dan tiada masa dalam mengupdate ..untuk story ini lagi ,dengan kebetulan rd dan famly is time buat kerjasama dalam majlis wedding mykazen nie 
seronok sangat sampai  si dia mesj pon rd tak perasan ,lagi pon macam chipmore jea kejap ada kejap tak ada ,hergggh tak ada masa nak den heran dah,mcam rd katakan tdi sebelum nie rd ada cakap yang rd nie sedang tengol lakonan daripada dia kan : nieah lah .... dan rakan-rakan ada juga yang  bertanyakan hal dan memberi pendapat sebagainya...
memasang bunga telur untuk tetamu ,by mykazen semua berkerja aku dok tiktok bergambar haha... untuk mempublish kan story nie lah kan aku pon mula laaa dengan kemara phone yang kurang jelas nie ,tue sebab aku geram

tapi kira beruntunglah juga kan ,nampak muka jangan yang tidak nampak tuh ! satu hal lagi kan,aaah mai korang zoom lagi mystory2 nie kan cewahhhh.... laaa kira ok la kan daripada x ada langsung.
malam berinai,with si pegantin aik comfius x tgok pic nie ...mana si pegantin ini yang dalam gambar pula di pakaikan inai  mustahil dia nie hurkkkkkkk...
lupa nak cakap tadi kan ,mykazen time nie dah siap dipakaikan inai oleh rd sendiri dan dye sedang di make-up oleh mak andaman di roomnya ini ,yang nie lambat lagi keputusan belum di katakan  (awak,sudi tak jadi permaisuri dihati saya) kalau ada jangan risau rd sentiasa update di facebook ataupun di twitter,dan blog semestinya haha.dan malam berinai  pula kami mula la .
nie,lah wajah-wajah selepas majlis berinai berlangsung ,maka terpaksalah muka kami,kami pula yang tampil di pelamin kazen tue hahah 
aah ,kelas kau jah  cu tgok adik beradik sepupu sdara ini pose memang kelas lah jah

 pantang jumpa kemare muka memang banyak nak dihala sampai taktau ke hala ,yang mana satulah nak dihalakan tue kan. memang  jawapnya ini lah jadi pic kami haha yang tidak seberapa ini .okey3 alarm rd pun dah nak berbunyi menunjukkan yang rd kena siapkan asmgt nampaknya huhhhh.

Ahad, 16 Disember 2012

tidak perlu nak berlakon

takpayah nak send masej kalau toup seciput ,alam ok saya pantang dah sekarang nie,tue lah lain kali jangan nak memutus bila bercakap tue sangat pantang ok.
ergggggghhhh.... mesti korang akan tertanya-tanya kan kenape agaknye dengan rd nie marah-marah tak tentu hala nie kan. sebenarnya rd nie tengah geram dengan seorang manusia nie kan, cakap biar telang wey
ini nyonya  manyak celewet lorh....
aah... muka ada tesyummmm...hati tidak siapa tau lol... uh yea seblum rd terlupa rd ada janji dengan pembaca-pembaca ku yang setia nie kan.. untuk upadate tentang aktiviti bergotong royong bersama my big fmly right ,tapi rd tidak berkesempatan rasanya malam nie kalau tidak ada apa2 aral melintang rd berkesempatan untuk publish kan story tue di blog diari anak watan
nie... dengan sebenarnya sya penat tengok  something kat lappy nie haha terasa rindu nak buat entre saya updte la ...
asmgt saya haduiiii ...susah nak cakap kalau lebih2 karang bt orang terasa jadi bila ,dah jadi macam tue berdiam adalah lebih bermakna untuk segalanyaa hurmmm cewah mcam nak ....nak kena juga kan dgn isu-isu semasa nie .kalau betol mimpi malam tadi ,rd rasa rd insan bertuah sangat-sangat dalam dunia nie sebab dapat apa yang rd nak .dan ada :) senyum tue bia dye lebar sebab iya berguna haha 


bye3 all jumpa malam nanti : kalau berkesempatan 


Sabtu, 15 Disember 2012

kami pasti rindukan kau...

tengah hari nie rd nak dok bercerita pasal khairul jela ,sebab tak dapat jumpa dia  tue lah sedih bila dia dah jalan ke ipd belum lagi masuk kem latihan . dah comfm lah dia ingat kat aku kan haha.. jangan lupa dalam breacat (perasaan ) huhuhuh..
nie ,kalau dia nampak name tag nama dia nie rd buat wallpepar laptop mesti dia akan cakap  ,kau dah rindu kat aku ke wey .. aku akan gelak besar la sebab memang pon aku rindu dia. dah la satu2 sahabat yang baru aku kenal dye baik dan ohsome haha.teringat kenangan kami bertiga merayau2 mencari  hotel maluri dimana tempat kediaman ku . dan mereka menumpang haha 
sebab dengan kebetulan pagi besoknya ,si paan nak melawat atoknya dihospital seremban dan aku ,pula cancel date with my uncle huhuhu
malas nak jumpa my uncle ,sebab nanti dia membebel jea uhmmm sedih 

nie pic yang rd dapat dalam2 diam2 si sahabat rd ini ambk mybe subuh pagi tadi ,lah kotnya sebelum bergerak kan jadi nie lah mesti segak bergaya dah tue kan . rd dan yang lain ingin mengucapkan selamat  berjuang dan berbakti kepda negara yea,dan selamat maju jaya ,rd pasti  tidak akan melupakan setiap kenangan yang ada bersama kau . nie lah yang rd sempat sekodeng2 profil di fb dye dan take gambar dye yang ada :
 tanpa kebenaran tuan tanahnya tue,tapi ini untuk entre sahaja :P
rd memohon maaf sekiranya kot ada sesiapa yg punya boyfd nie ke apa ke ,kami berdua memang tidak ada apa-apa just kawan jea nie pon sekadar nak wish good luck buat dia yang otwre ke kem sekarang rasanya ,sebab tak dapat info apa-apa sekrg nie  hilang dan sunyi jea kan 
jadi ,saya sebagai tuan penulis di blog ini memohon maaf jika saya ada mencetuskan hak anda . 

16 disember 2012...

16.12.2012 
pagi besok khairul berangkat ke ,ipd kuantan ,dan tinggallah aku dengan sendiri disini pasti aku dan sahabat yang lain rindu dengan telatah khairulkan.hahah selama 6 bulan di unit latihan polis fuhhh berasap juga macam tue kan.. tak boleh keluar ,dan tak boleh bawa fone abis macam mana aku nak text ,inbox kat dia ,seharusnya aku perlu melakukukan inbox sebab nanti tak lah aku rindukan dia . so sad kan .teringat pada mula-mula kami berkenalan dulu  di facebook la kat mana lagi kan kalau bukan di muka buku '. mai korang terjah jea masej die huerkkk :
( sory saya dah lupa print skrin hurmmm takpe esok saya akan buat 


dan ,nak bangun pagi ,untuk esok sedang menanti  wish someone untuk diri ini hurmmm bergaya nampaknya kan ,kalau dia ingaat lah kan kalau tidak lupakan jela  buat muka sedih jap :(









Jumaat, 14 Disember 2012

bertenang ,bersabar...dan fikirlah

setiap pertemuan pastikan ada perpisahan.... jangan rungsing yea ,ros apa yang ros mimpikan malam tadi .ros masih boleh bangun dan masih akan ada yang lebih mencintai ros. cewah2 cakap pasal hati ke hati nie kan ,memang betul pun ingat ..bila kita susah kita dimana ,dan bila kita senang kedudukan kita dimana .
jadi  berusahalah menjadi semua itu ,dan berusahalah tidak melupakan apa yang sudah berlaku itu lagi .
senyuman kadang buat orang disekeliling kita,terpana mereka tidak perasan lansung hati kita terluka ,ke terseksa ke defen kau lah 
tapi ,kalau teman kita nie ataupun betol2 dia sahabat kita  dia akan berusaha cuba hiburkankan kita ,nak kata saya nie berpengalaman sangat tidak lah juga kan . tapi setiap apa yang berlaku menjadi pengajaran dalam diri,  so apa yang berlaku dah pun berlalu ikut lah ,kalau dia masih  ingat dan kenang jasa ku .kerana aku tidak akan mengingatkan semula kepada teman apa yang berlaku itulah aku. fungsi aku dimata sahabat ataupun kekasih .cewah.... 

setia menunggu ..walaupun RD tidak pasti dimana hentinya...penantian ini


semalam,penantian yang datang dengan sebuah  harapan dan diharini aku masih menanti ,dan percaya pada harapan yang dia tetap akan menjadi miliku pada satu masa nanti ,namun aku juga masih menerima andainya hati dia tidak menerima hati ini ,betul kata mak: lelaki memang suka meluahkan kata-kata  manis untuk dia memiliki wanita dengan sementara.....
aku masih menutup rasa sedih dengan lakonan,kerana dengan diri aku yang sebegini orang tidak akan nampak jiwa aku sedang sengsara  walaupun  dengan ketawa,   aku masih mampu bertahankan namum untuk aku meluahkan rasa dihati sama sekali tidak 
ohmygod.....  aku malu untuk mengatakan yang aku jatuh hati padanya ...tidak tahu bagaimana ingin meluahkan rasa ini . 
sehingga orang yang aku kenal menjadi mangsa untuk meluahkan rasa ,ini ish3 . kini aku ingin mengatakan yang aku sudah kehilangan dia ,inbox yang aku kirim dia tidak membalas dan chat ku dia masih lagi online ish2 ...makcik aku cakap yang aku sekarang sedang demam cinta ??? yeake? bila demam cinta tue macam nie la yea ....
okey  aku di gelakkan oleh makcik ku ,hermmm sensetif nie aah asyik kena gelak jea nie 
balas msj kenapa makcik gelak nie ayoooooooo  dia balas balik : disebabkan kau brutel tadi lah : fuhhh berdesuppp jantung den tue jea ke hurmmm, sememangnya dye sedang cuba memberikan aku kekuatan nie hurmmm motif dah kantoi yeahhhh!!
dia merupakan makcik yang terbaik sebab sentiasa menjaga aku kadang2 teringat kenangan dimasa aku zaman kecik bersama arwah nenek  aku duduk bersama famly dia ,wuahhhhh dia baik dan masakkannya sedap sangat ,bohong la klau aku cakap aku tidak bertemu dengan sesiapa kan, mak cakap kau nie kakak pantang berlangkah jea ,bilaa melangkah mesti jumpa kawan.
dengar dan rasa macam ,mak sedang membebal tapi mak punya bebelan tue terbaik laah pada kakak : lari pula dengan tajuk malam nie kan hurmmm  emo jap lah :(

malaysia the hero .... harimau kami tidak gagal

sedih tengok bola malam tadi ,rd rasakan comfm si fadli  sedih gila bila dapat ref yang berat sebelah
tapi apa-apa hal sekali pun malaysia tidak main kotor ,dan mengyerlah keaslian pasukan 
harimau malaya kami .itu yang nak dengar tue kan :) 
okey terima hakikat malaysia kalah dengan  thailad dengan kedudukan  2-0
satu kenangan manis pada rd dan pasti buat coach k,raja gopal,setelah dia mendidik anak -anak buahnya dengan bersungguh-sungguh dan corak pemainan malam tadi klau bukan disebabkan ref yang ,suka mengeluarkan kad merah dan memberikan kad kuning dengan pantasnya . rd rasa pasti malaysia juara lagi untuk  kali keduanya ,tapi disebabkan inseden itu  seribu kelukaaan yang pemain kami terpaksa hadap, dan sudah pasti mereka kecewa dengan keadaan sedemikian  .
  tapi is ok kami tetap dibelakang pemain kami : selamanya harimau malaya !!

Rabu, 12 Disember 2012

menanti terus menanti ...dan menanti

 masuk harini sudah 2 hari RD deaktif fb ... rindu nak buka tapi nak buat macam mana kan RD NAK TAHU hati dia terhadap RD ,lagi -lagi RD  nak usulkan soal hati buat masa nie hurmmm 
klaulah dia paham  apa yang ada nie kan semestinya RD  lah insan yang paling happy always huaaaaahhh. how about amir??
ok ,status RD dengan amir nie pula RD rasa RD dah tau jawapan dalam soalan nie right ??
 sory buat all tertanya-tanya kenapa dengan kami kan,sebelum nie nampak ok jea ,tak nampak mengupdate status tue gaya  nak ,marah gile kan tapi,status  yang dah lepas lepas tue   buat semua tertanya-tanya ,dengan ini saya selaku wakil dalam hubungan ini mengutuskan hubungan kami break dah tamat segalanya game dye yang buat RD tension ,sedangkan orang belajar pun tidak pula sesibuk dye  tapi kenapa dia membz memanjang ok klau dia cakap dia penat rd dapat terima nie 
dia ,update status di facebook wujud pula omy god !! hati apalah yang ada pada RD nie kan sikit-sikit nak tahan dengan pelbagai keranah kan  owh . sebelum RD dimasukkan ke hospital gila  nanti baik RD mgular kelain antaranya kerja yang RD  buat ialah :)




mengular  join tengok bola,sementara tue dia boleh pula  mengupdate status tengok bola bersama 
si gadis tak tau lah insan mana ,irggggghhh RD semakin tidak mengdatangkan hairan pun biarlah dia .. apa yang RD pikir RD banyak masa lagi nak buat bukan setakat nak tahan hati dengan perangai dia tue, kira ok lah juga  RD bukan suka jenis mengungkit ibarat setitik peluh yang terjatuh  kerana kita berusha mendapatkan sesuatu dalam memyempurnakan lagi hubungan
ohhh dia silap, RD bukan manusia yang suka mengungkit pun ... sedetik waktu sampailah berjuta saat  langsung tak ada hati nak terlintas ,weiuhhhhey banyak pula mak nenek nie membebel kan
baru break dengan insan malang dah jadi macam nie hurtmmmm 
alkisah  RD bersma si dia  pula ,  di stadium bukit jalil bersama join ultras malaya ,best sangat dan rd dapat rasakan yang rd lepaskan tension  bersama kawan-kawan rd disana  daripada RD terbelenggu oleh  kisah yang lebih menyakitkan hati dan minda rd sendiri, harini  rd ingin memperkatakan  yang rd merindukan dia ,muhammad khairul  aku rindukan kau ,walaupun hati rd hampa bila anta text dia seakan dah lupakan rd dan langsung tidak muncul  kemanakah dia akan hilang ,RD seakan sedang mengira detik yang dia kan ,ke polapur dalam menjalankan latihan polis ,selama 6 bulan seakan 6 tahun 3456 jam 234567 saatnya , ingin  RD tau siapakah rd dihatinya rd merindukannya ..

disinilah tempat yang tidak akan mungkin rd lupakan setelah ,dua pertemuan rd disini bersama insan kisah silam rd 
dan pertemuan bersama khairul di hotel maluri chearas  seandainya dia dapat membaca tulisan ini  sila lah memberi jawapan . saya sekadar ingin tahu siapakah saya . untuk amir bukan kerana  khairul saya ingin pergi daripada hidup awak,sebab saya sudah tidak dapat menahan sakitnya saya bila tidak di indahkan .

tak tau macam mana nak mulakaan

RD sedang tak tau apa nak diperkatakan mungkin ,kwan rd dah tak nak tegur rd sebab rd nie tau yang rd dapat baca hati rd right : teori yang rd banyak jumpa mengatakan, sesetengah lelaki paling tidak suka  apabila dia dapat membaca isi hatinya , yermmmmm yeka ???
so rd taktau apa yang akan rd dapat ...dah lah dia akan menjalankan sesi latihan  polis selama 6 bulan ,rd pasti rindukan dia ,rd bahagia dan tersangat gembira apabila. rd dapat jumpa dia . walaupun hanya semalaman kami bersama  all jangan pikir bukan-bukan tau  rd bersama dia ditemani rakannya . kami bertiga 
lena rd nampak dia tidur dengan dengkuran yang rd rasa sangat comel bila  boy tidur ,but rd kena paham lah bila duduk macam tue kan.
dia seolah-olah care rd dengan baik walaupun rd tahu rd nie hanyalah teman ataupun kawan wanita but is not jadi gril freind right,antara kerja yang paling rd rasa rd tak akan lupakan pada hari berkenanaan ialah menonton bola sepak di stadium bersama mereka ,join ultras ,seronok sangat .dan terbuang sudah tension yang ada pada diri ini kan , lama juga kiranya rd tidak mengupdate entre blog kan ,soryy yeah  rd sibuk dengan pelbagai hal dalam fmly then  kena buat banyak hal juga .
malam nie free just stop berfacebook then stop twit rd nak tumpukan cerita di blog ,adalah tersangat -sangat manis hingga hati rd tidak dapat menerima  kebahagiaan bersama mereka-mereka insan yang buat rd gembira  ilove you.
wahh!! panjang juga kan rd menulis  ,kerana kenangan bersama insan (k) rd tidak mungkin lupakan sehingga rd pergi buat selamanya..... kerana dia teramat istimewa dalam life rd . nie bersama dia jea  

pasti akan rd kenang bila saat 9/12/2012 sampai bila-bila rd akan terus menanti saat itu andainya dia masih juga tidak meluahkan isi hatinya terhadap rd .sekurang.kuarangnya rd dapat tau isi hatinyaa terhadap rd apa dia yang dia rasa saat bersama rd . tue jea 

Rabu, 5 Disember 2012

wedding my cousin

mualamak! kan hurmmm rd nak share sikit nie yea,  sedikit sebanyak dalam majlis wedding mykezen niea ,seronok buat kerja tue la nie la memang masyuk gayanya time macam nielah rd nantikan setiap detik rd rindukan enjoi with myfmly di kampung pulak tue,wauhhh adui memang geler la masyuk sangat jom korang zoom pic rd dengan kezen rd nie k
 nie la ... bila hilangnya pegantin tue datangnya kami bagi sesi kami pula yang bergambar urmmm hahahaha nielah selepas selesainya istiadat daripada kami maka persiapan pelamin pun tutup lah harkkkkkk..ouhcewahhh ramai fans yang tanya cik rd bila lagi.. wouhh.
reporter jangan risau anda semua pasti akan di jemput hadir ,sabar untuk menantikan kad undangan saya ye  :)
tgok tue nie lah keja ,kami aerhhh  sini sana kami ada ,happy nyer rasanya lama juga rd tak mengupdate blogkan urkkkkk mintak maaf semua kepada yang sudi ,rd agak bz sikit dengan cuti rd pun kurang rest rd banyak kan aktiviti luar dengan rakan-rakan then dirumah dengan famly bagi sesi makan bersama diorang  tue la time rd dengan diorang yang rd ada .