join

Khamis, 8 November 2012

duri terlindung

senyum berkuntum kuntum dah nie ah ish ,nak balik punya pasai  wedding my kezen nie lah
then nak tgok wife  ex lol kan hahaha nak buat macam mana  dah x ada jodoh amik kao annn 
tapi its ok ,xpela dye kwen but  saya akan  mencari  pasangan yang baik lah
yang dapat share dengan saya macam mana hidup berdua dan merasai susah senang bersama
kerana itulah tuhan menciptakan kita hidup yang ada pasangan  setiap insan akan berjumpa pasangan 
masing-masing  .maka lepas sudah tangan yang dulunya saya jinjing.kini hilang sudah 
wahai hatiku kuatkan lah bila bertemu dengan nya ...juga pertahankan airmataku yang akan membasahi pipi  dek kerana   termasuk abuk kecil yang terbang itu lah menyebabkan  airmata ini
jatuh tidak tau dimana puncanya 
malam nie hanya luahan hati yang berkias dengan pri bahasa je untuk yang   tangkap apa rd cakapkan  bertuah dan yang masih lagi belum cuba- cuba lah untuk korang propose yea .tue jela esok nak balik cuti walaupaun ahad kena naik balik so semangat walaupun berapa saat dengan fmaly tercinta adalah amat berharga dalam life rd juga fmaly rd sendiri . love u mak tanpa mak kakak x dapat semua nie  miss u to mak

Ahad, 4 November 2012

berkesempatan ingin menyusun 10 jari

 tak sabar nak mendapat tarikh pada hari esok . nak jumpa myfamly dah rindu tahap  gaban  kat mereka semua tak tau kenapa setelah lama tidak bersua sejak selepas majlis wedding abg (kezen)  semenjak daripada tue  masing-masing hilang dengan keleyapan keja masing-masing. 8 haribulan yang penuh dengan sejarah "saya nak balik medam izinkan saya balik awak tak" ayat  yang terkeluar esok or lusa  minta-minta la medam bagi please i want meet my famly bukan senang nak jumpa lagi :( kalau balik hari jumaat
baik  duduk jea kat sini rindu nak jumpa paklong tiap kali dia call ,dye tye bila nak cuti ..
tiap-kali call dye tye  bila nak datang umah paklong ..
sayunya pada rd ,sementara diorang ada rd nak tatp mereka yang setia disisi rd .
mereka lah peyuntik  semangat dalam diri rd .kekuatan kesakitan segalanya ada pada  mereka .seaindainya tak sempat jumpa  rd memohon menyusun  sepuluh jari  seribu keampunan di pinta .yea paklong rindu memang rindu nak buat mcam  mana . 

Sabtu, 3 November 2012

kehadiranya bagiku indah !

selamat pagi semua,erhmmmm  dah melangkah ke alam spm dah dan mesti korang dah duduk  dimeja nak tunggu pepar datang wrommmm.... seram buat good luck jawap baik-pikir baik-baik soalan tue  baca depan belakang jea la, pagi nie rd nak bagi kata-kata penuh semangat jea , untuk adik-adik serta kawan-kawan yang duduk di dewan  bagi menjalankan spm yea.terumata untuk my adik lelaki pian kezen sya..
akak hopely adik boleh bawa k.akak berharap adik pada adik jea untuk membantu keluarga  adik ...  semalam adalah mimpi yang terindah buat ku ..dia hadir  dengan seribu malaikat yang membawanya ,rd pon taktau kenape sedangkan  lama sudah kami berkawan di alam sekolah but saampai ke harini kiranya hampir 4 tahun suda tak sabar nak keluar dengan dia tue kawanku yang sengett! sukanya saya :) how about amir? kawan rd bertaya ...rd jawap: klau dia nak dia berusaha bukan pandang jea untuk mendapatkan rd aah  kami masih lagi  kenapa?... my kawan tanya rd jawap,hubungan  kami slow jea dia sibuk dengan keja.rd pula dengan finly  sibuk sikit... baru selesai pada 3/11/2012.selesainya .
 dye baik-baik jea ,takpe lah kan nak buat macam mana masing-masing tak ada masa bersama. kehadiranya merubat rindu kepada seseorang, mak datin dia pula yb sengeettt keduaanya sengett but happy sekurang-kurangnya dye  menghibur rd  yang dalam sayu nie ah

dekatkan aku dengan dirimu

bagaikan kaca yang  cantik dan bersih dimata  kita apabila melihat sinar ataupun sesuatu yang kita  ingin  dapatkan   dan ada dimata hati kini  macam tercapai sudah  terbalas 
dengan limpah kurnianya ...
harini segala telah rd rasakan saat rd  merasakan nak kata happy tue ,masih belum lagi lah
tapi...merasa diri ini sedang  bahagia  ,bahagia dengan kehadiran seseorang yang baru tersingakap di hati ..takpun di senyuma lepas exzam tadi sempat rd jeling menjeling handphone kejap ...tersentak bila mesej someone masuk
"dye cakap wei mak datin bz sgt kan sekrang haha"  
urmmmm ...sebenarnya rindu juga kat dye ,tapi takut pula nanti dye ckap rd nie kot minat kat dye ,takut perasaan jea  tue jela  .jadi daripada dulu sampai sekarang kena diam jela anggapnya kawan seperti biasa takut nanti over pulakan ehem bgitula  haah!
 gembira tue sikit lah .dengan herannya kenape dye tak send masej kat member dye eak?..
why me?... macam ada maksud tersirat jea dah nie ermmm biala rd tetap anggapnya sahabat yang rd kenal dengan baiknya  dia tetap sahabat kat sini .... besfriend forever 

Khamis, 1 November 2012

makweh anakmu nie penat....


 sedang sedaya upaya yang ada tue bertungkus lumus dalam menyiapkan kerja -kerja yang  tak bereh!! yunk...bersama dengan kawan-kawan yang sedang keren tue menyiapkan kerja 
 tinggal lagi sikit dah nak hampir siap huhuhu happy beby!
  dak ika nie... dengan muka penatnya dia hahaha! maaf yea ika lin harus buat entre pasal nie sebab kenangan buat kita on day nanti hahah  bila abis belajar nanti mesti rindukan detik macam nie kan wah!
 dalam mimpi jea rasanya kita dah pon melangkah ke .. november  kan  makin hampir dengan tarikh rd nak finly exzam hurhhh hiruk piruk rumah tangga kan hurmmm .i mean  masa ,makan dan rehat yang tak tentu lah kan akhirnya fail ku yang yomel nie  siap trennngggggggggg!!!
nie dia fail ku ,bereh suda huhuhu bye3 tahap 3  welcome tahap 4 last semester huhu  x sabar dah nie huhu nak kerja pula weh ! xkan lah nak mengadap nie jea kan hutang pinjaman sapa  nak bayau kan weh aah.