join

Isnin, 23 April 2012

mainan emosi sejak dua menjak

dengan menyiapkan assmengt nieh .....bagai-bagai rintangannya dengan sakit kepala lah dengan sakit hati lah aduh ...harap ini lah ujian yang dapat sya lalui  hanya tinggal parut sakit hati jelah..nie masih terukir senyuman walaupun sengalnya walaupun sakit hati menggunung tahap ketinggian di paras berapa dah nie yek???...
sya sedang bersedih sapa nak kasih tisu nieh ek..bagi saya  sekarang ermmmm
saya nak jerittt kuat-kuat yang saya letih dengan semua nie ...ada sape-sape sokong tak kalau saya jerit -kuat-kuat  saya nak satu dunia tahu yang saya sedang letih dengan game ini tuhan ku...jangan lah aku di pertemukan 
dengan orang-orang yang  meyakiti hatiku lagi aku dah penat  terluka dengan semua ini ... aku ingin bahagia  di bumi penuh dengan nikmatnya dari penciptanya...aku ingin seluruh burung-burung bertemankan bintang yang  indah angin bertiup lembut sampai ke pipi...nyaman dan indah jika keadaan hidup ku seperti itu..tapi dapatkah lagi aku merasakan saat indah itu ...dapatkah aku berdamai dengan  guruh di langit..dapatkah aku mencapai bintang agar dia bersinar sentiasa berseri di atas..dan semestinya aku melihat dengan cerianya di sini ...
klau lah ada ..kehidupan nie seperti kisah dongeng alangkah indahnya ,dan bahagianya saya sebagai sang putri dan dia sang putera hahaha ala-ala super leganda hahaha sweet mutttte kehidupan nie kan ..ok lah setakat ini  jelah saya mampu menaip malam nie saya nak sleep ok lah  bye 
.

Rabu, 18 April 2012

luahan hati ku

mula saya bahagia sejak kenal dia namum saya bersedih sejak kehilangan dia namum  kini sya bahagian sebab mungkin tuhan dah tentukan dia bukan jodoh sya namum  semua itu sya terima ,sb rasa bersyukur itulah sentiasa ada pada diri saya ,merendah itu juga lah diri saya ..semua saya...sya bahagia dan gembira di samping kamu selalu andainya kamu  tau ertinya  cinta ..beri lah sedikit jujur cukup lah kalau benarnya ada di samping kamu ,andainya aku cari ertinya jujur pastinya ku pernah jumpa ,dimana harus ku cari semua cinta...
sya mencintainya dengan sejujurnya hanya dia..insan itu  wlaupun ku tau dirinya jauh namun ku tau dirinya amat mencintai aku.....saya sayang awk sayang ricky atui daripda sabah hanya awk only  in my heart ..only 



 
 ilove u sayang ..semalam kami chat :
saya:syg
dia:yup
saya:miss u lah ,kerja dah siap ke
dia:ya me 3 lum tgh wat
saya:samalh nie pon time minum petang
dia:luve youu<3 nie ayt dia 
saya:
  • sentiasa menati awk online..kdg2 terasa sedih
  • sb awk fokus game
  • je kan
  • tapi sya tau klu ini dinmakan jodoh dri tuhan
  • awk nakal
  • haha
    • sudikah awk
    • terima sya sbgai pemaisuri awk
    • ermmm mcm tak je nie
      • sudikah awk
      • terima sya sbgai pemaisuri awk
      • ermmm mcm tak je nie
    • 58 minit yang lalu
  • dan
    dia jawap:
    • sudi bha . .hehehe . .m
    • muahhhh . .

semoga cinta kami berkekalan doa kan kami 

Isnin, 16 April 2012

tak yakin dengan baju kurung..nie amat menyeramkan

walaupu gambar agak kekalutan sangat ahh meh sini dain datang lagi malam nei erhhh bukan salah morning-morning dah pun kan..waduh ,sory sory maklumlah dain nie agak tingggg..tongggg sikit kan akibat kerja nilah melambak sangat haduhh semakin menjadi kepala otak dain nie haha..mai sini singgah jap tgok gambar dain yang tak chentik nie kan cuba kawan-kawan tgok ada yang tak btol ke dengan imej  kali nie armmmmm
muka agak penat sebab  kelas padat dan agak lama sedikit ..paling tak pon 3 jam lebih naik bosan tau tak haha haduii nie  muka poyo sikit larh haha ,baju mak punya dia buat comel tak...sangat cun kan nak tau tak,first time tau saya pakai baju nie erhhmmmmnie lah dia rupanya haha cun kan :)
saya tak yakin sangat nak pakai baju tue last-last rabu minggu lepas sya pakai baju nie uhh semua orang pandang daripada atas ke bawah aduhhh malunya saya,sangat memalukan hahah tapi tak pe lahkan  mak punya pasal apa pun saya nak mrasa haha:)
sentiasa tersyum kolot haha :) ok bye sya nak tdo 

pose gambar yang sedang bosan ..

dulu ada kawan main mesej ..sekarang sepi sudah bah..hahahah bairlah jadi diri sediri ok lagi baik  ermmm..coklet dan vanila dah tak ada..dah tamat dah ..lakonan dan movie cerita mereka ahh so now sambil di menulis nie kan dain nak cakap nie sikit la...kawan dain lama dulu dah kembali 2 kali dah wat skype (mesti korang jawap untunglah) inilah kebenaran ..dulu main kan ,tue lah bila dah berbini pon masih mengatal lagi ..mesti si isteri sedih kalau tau laki  dia macam batang keladi tue kan... dain tak nak layan biarlah dain nie berkawan dengan orang berbangsa apapun janji jgn dengan dia ..amat membawa keburukan ,klau dulu masa masih tak mendirikan rumah tangga ,boleh lagi dain terima nie dah begitu minta maaflah ye ..sory to say..bye
mati kalau mak tau .....berginilah senang cerita saya diam..jelah baca novel macam dedulu tue kan sambil baca novel tue saya on fb kejap..mula nak detevtifkan sya punya fb tue tapi entahlah saya pun tak tau..kenape kan sya mula rasa kosong je dlam hidup nie kadang -kadang menanti masa nak abis dan tamat  belajar nie sya nak berkerja sendiri sdn bhd pula  jadi photografer ke..jadi pereka dgr  macam best
macam sedp lah pulakan matamemandang kerjaya sebagai  pengedit edit nie coch-coch la kan 
dah seperti modeling pon ada hahah pedahal aku nie hanya orang biasa je pon
padanlah orang salah sangka dgn aku kan :) jelus ke derr

Ahad, 15 April 2012

semakin hari berat badan turun nak tau rahsianya apa....

semakin hari  sekian saat kesayuan ,melihat berat badan kian susut..mungkin ini pertabalan  hati ku yang kuat menaggungnya segala ..apa yang perlu di buat pada saat ini ..tabahkan hati angaplah ini sebagai satu jalan hidup yang ku lalui kala ini dan jadikan semuanya pengalaman dalam kehidupan ..yang buruk ku jadikan sempadan dan yang baik ku jadikan tauladan  kehidupan sudah menjadi asam garam kehidupan ..harus ku lalui juga  dengan ketabahan ...syukur segalanya ku sedar..sedar dari kesilapan diri syukur daripada diri yang penting ku haruslah menjadikannya pengalaman dalam kehidupan...walaupun aku menangis didalam hati..terluka bagaikan di hempap sebuah bala yag amat dalam lubuknya dan tak mugkin dapat ku rawat lukanya dengan ketenangan..dengan bantuan  daripada kawan-kawan aku mampu melupakan setiap saat bersama dia ..aku harus tabah setabahnya...ingat setiap yang berlaku ini adalah jalan kehidupan kita..mak pesan juga (kita tidak akan mampu memutarkan setiap saat kenangan bersamanaya ..kita..kita juga tak akan mampu melepaskannya setiap detik akhirnya dia sudah pun melupakan kita ..mak berpesan juga (along ..kena ingat bukan semua insan yang suka akan sikap kita ..dan kita juga tak akan mampu meyakinkan sikap kita pada orang )

thanks mak kakak hargainya  berbanyak2.. kakak penat dengan semua ini mak ..kakak nak balik nak mencari ketenangan bersama  mak..bila kakak ada bersama mak ..kakak rasa aman dan tenang..walaupaun mak suka membebel kadang kala buat kakak lemas ..tapi itulah suara terbaik daripada mak 
 apa yang mak berikan adlah yang terbaik ..
dan kesimpulanya adalah 
(sakit  hati adalah ubat yang paling mujarab untuk kurus ..hahaha serius sangat bila sakit hati selera makan pun tak ada so itupun impak boleh bawa kekurusan juga kan hahaha..kadang-kadang
makan dan minum nie menjadi persoalan pada kita rite  bila nak makan tue mesti berpikir tak abis -abis berfikir last-last pommmm dengan kes sebegini ambik kao hahahaha\

Jumaat, 13 April 2012

sekali layan lagu artis indie band uiiihhh memang terbaik lah

bahagia..pon ada sikit terluka pun ada juga ..tapi syukur saya gembira dengan apa yang di anugerahkan
apa pun kurniaanya sya terima,
detik gemilang dah sentiasa kita ada hanya mengeluh bila detik  kekecawe 
dah hilang detik nak bersyukur tue sebab emosi terlalu laris di benak  pemikiran melawan arus  kepercayaan 

pada insan lain..harus di ingat juga lah dengan  setiap yang terjadi pasti ada hikmah di setiap apa yang berlaku itu.tersenyumlah seperti dulu  sama seperti  Dia yang dulu pernah ku sanjungi
Pergi seingga kini tak berganti
Hilang dari pandangan hidup ini
Membawa luka pedih tak terperi
senyuman di atas nie pada zaman kegemilangan senyuman bebanyak  hah laaha.... jangan be jelues ya..senyuman time gemilang la nie time tue uhhh mak aiii...senyuman dia tak boleh blerhhh

Khamis, 12 April 2012

tiada kata sepadan untuk ku tujukan

 wahai dirimu pemain cinta ..penikmat nafsu dunia..walau dirimu terlalu indah maaf kau tak pantas bagi ku!!
lirik lagu nie sumber sebenarnya ros sentiasa juga kekadang layan lagu suka menghayati lirik yang indah dan sangat terindah dalam hidup nie andai ..arhhhh dah lah  ros  biarkan dia buat ko bergini dia akan terima padah juga nanti...sabarlah pesan dari katak biru..dan run away  serta sahabat ku  rohailah rahsid ,terima kasih teramat sesangat aku sayang korang (sahabat) dengan izinya aku harus melupakan dirinya , aku yang bodoh kerana tidak menilai   semuanya sebelumnya  ini lah padahnya.. dan segala hal kenanganya ros dah tukarkan picture ini  seperti diri ros
pada satu ketika dulu aku dan dia..bersama dan kini berpisah buat selamanya thanks :)
selamanya terus menjelma di  kotak pemikirannya uhmmmm 
beyonce-helo la pula the morning-morning nii kan sutttttlayan je lah ye..
sape yang ngat lirik nie mai lah ikut sama ..
layan perasaan hahaha

Isnin, 9 April 2012

macam kanak-kanak riang kan?

lama dah tak macam nie sangat seronok mandy hujan, time free happy sangat dapat main hujan teringat  kat zaman -zaman  yang tak menimbulkan maslah time tue sangat terbaik teramat ,riang..tertawa dan gembira sampai mak cari  hahaha  tapi berbeza dari sekarang..so sweet
semalam penuh dengan kenangan itu dia datang memberi harapan dan kini pergi but is not problem..to me normal changes  thanks sabab buat semua ini  saya dah kembali ke alam dulu  zaman kecik sya  yang penuh cerita dan duka selamanya ...never forget is history that ...
sya nak kan yang dulu but now saya dah dpat  sinar itu  sangat terbaik amat sya  tunggukan ...hahaha nice the rain  ..nikmat hujan ..:)
dapat mengembalikkan kenangan lama- lama dah la 

Ahad, 8 April 2012

sabar & ikhlas

"sabar.... ketika saat dihina ...dicaci ...dikutuk...jangan menangis....kerana itu diari kehidupan....sabar ....ketika apa yang diusahakan tidak dihargai....jangan menangis....kerana itu realiti kehidupan....sabar ...ketika penyakit melanda dirimu.."


fitrah kasih segalanya semoga ada jalan yang  lebih lurus hingga ke  akhirat kelak...
thanks kepada kawan  di facebook helping me dalam apa jua  problem yang saya alami ...tiada apa yang sya nak sampai kan kecuali ucapan ribuan terima kasih korang just sport me dalam dunia blogger nie kan thanks  juga kepada yang suka megeritik pon thanks sb sudi bagi fix yang membina dan kepada pembaca juga thanks view
sya juga bukan manusia sempurna ,namun sya nak memperbaiki  kelemahan sya itu,it my power dalam apa jua 
sya percaya masanya akan tiba nanti ,dan juga sya bukanlah manusia yang sempurna ,sya jua bisa di benci..sya juga bisa di mainkan ..sya win dalam permain  ....hujung minggu yang menjadi hari-hari paling bosan sejak akhir ini
nanti pasti agak bosan kan...apa plenning kali nie ermmmmm:(

Sabtu, 7 April 2012

suasana agak bingit...dan hangittt

bukan hot fm ..bukan juga cili yang di belender oke ..nie pasal  kehidupan  dainlin kini sudah bersediri kalau dulu danlin ada teman ,sekarang orang dan benci ..sepatutnya kita jangan lah menunding jari pada kesalahan ..sebelum kita menyalahkan seseorang better  pandang cermin  look your ask oneself .. selainnya kita berserah pada tuhan terpulanglah pada diri masing-masing wujud ke tidak rasa nak tegur anyone kan..kita ni sebagai manusia yang tak sempurna dan tak lepas dari segala  duganya ..bersabarlah  mungkin kali ini aku menangis ...dan pada keesokkanya pasti ada hari-hari  yang bahagia menanti ku ...hilang yang satu pasti ada lagi inyaitu tuhan ,dan kesihantan ku,walaupun aku yang menaip entry pada harini agak gementar untuk memulakan  cerita namun dengan kekuatan  aku gagah juga  bangun ,walaupun hanya aku keseorangan meratap kesediahan...harus aku ingat aku lah harapan keluarga ...terima kasih atas  nikmat yang engkau fitrahkan kepada ku tuhan ..aku bersyukur atas kurnian mu kepada ku tuhan ...
segalanya ku terima....biarlah kau sahaja meyimpan perasaan  sebegitu untuk aku ..itulah soalan kita di akhirat kelak..mungkin kau ada jawapanya  dan bersedialah menerima pukulan tulang rusuk daripada bonda kami iaitu hawa.. moga ada keampunan segala dosa ,mu dan semoga dirimu bahagian  daripada ku ...
selesai sudah story my abg cek untuk  pegetahuan umum sya ,dan tak  lagi berhubung dgn beliau:) minta  sumbang tisu kakakak:)
lawak berjenaka sesama kita di pagi-pagi sunday 
pengubat luka di hati 
nak-nak lagi ge karoky  nak ke ikut jom lah ..sya bukan nak mentertawakan dia juga
saya hanya ingin gembira  ,kadang-kadang kita sebagai manusia nie kan selalu tersilap antaranya
tersilap cakap...dan bahasa kita...tapi kadang-kadang dengan mudahnya orang memandang salah itu dengan cepatnya berbanding pada kebaikan yang kita  berikan  ...kepada kawan or kawan yang memahami thanks for sport me :)
sya kuat ..menerima dugaan nie 

jodoh ke takdir nie

secara kebetulan nie..berjumpa si kakak nie dalam bas ingtkan dia mybe dapat tuan tanah nak berkenalan kan tapi sebaliknya  dia cari jodoh untuk  tuan tanah pula kan 
kelakar pun ada nak marah pun ada juga la kan
setiap hari dia tak jemu hantar ,tuan tanah tak nak layan sebab 
dah ;lah tua lagi pun hati nie tak pekenan lah aduiii ayuuuu
muka macam tengah bengang ,tak ikhlas dengan sesuatu  yang  di nanti or ceburi rite kan
sedihnya tuan tanah masih terkilan pada kenyataan hidup nie hahahaha ok lah nati tuan tanah buat lage  entry nie yehhhh

Jumaat, 6 April 2012

tidak semua yg indah kekal lama rite

all pernah layan lagu ..cuba ingt lagu apa tajuk utama nie ...dan setiap kekusutan juga pasti ada caranya
semoga aku mampu melangkah mencari kehidupan baru ,pasti nanti ada cahaya sedang menerangi lagi  dan sinar lagi biarlah dikala ini sabar itu memang indah namun amat payah ,nak hilang and i feel so batter i can be careful lah , dalam berkawan ataupun berteman ,lagipun badan masih muda masih banyak lagi ,so apa lagi wit je lah tengok fitrah  kehidupan nie,jangan penat,jangan mengeluh  sabar je lah ...ini dugaan sesama kita bukan tuhan nak (mama) say nanti akan ada dia menerimanya so bitter dia akan sedar tau sabar , sabar adalah sifat nabi so ingat lah wahai anak ku ,dalam doa mama ku  rasanya lahkan
wajah kebingunggan ,tipah tetipu,lagi 
sakit hati + rasa nk nangis + meluat+ sangat sakit hati + dan mata ku sekali 
sabar...sabar...sabrrrr lah ketuk kang hu3

Rabu, 4 April 2012

hari demi hari .. dan berhari -hari

kenape tak bermaya nie ..adussssssss teruk bebenor yek  tuan tanah sekarang nie 
muka murung /pucat susah kalau cinta betepuk sebelah tangan "semua lelaki lonely solderboy" kata lagu dari kumpulan hujan ,suka dengar lagu nie puas hati dengan perangai lelaki sekurang-kurangnya tuan tanah tahu lah juga siapa diri lelaki kan.. masih gambar yang lama hahaha:)
jangan marah ye ;) 
gambar tuan tanah dah lama tak upld sory tau:)
sibuk memanjang bukan senang nk msuk kan gambr kedlm bukan prived kan ,korang kena paham  ai maklumlah  muka lawa nie hahaha 
buat-buat lawa kalau muka tak lawa asal perangai lawa  hahahaha
tuan tanah nie banyak cakap lah kan ..?
 hahahaha
gila telebih+ lebih harmmmm
lantak lah yer:( orang nak kata apa pun 
today  morning am ok ..mod am syukur masih ada di panjangkan ,dengan semangat kuat  walaupun hati patah :
thanks  for amir kwn didalam facebook yang datang tampil dengan nasihatnya hahahaha
thank insp. amir ceh wahhhh  dan my sahabat ku erma  rajin ,rajin lah view myblog ala aku tau lah blog aku tak chantik kan  uiiiii ...

hati nie betul-betul dah kosong

mula dulu bahagia..sekarang dah tak dah..kecewa  tapi setiap yang berlaku  pasti akan berlalu semoga hatiku tabah dengan dugaan ..ini sentiasa datang pada ku.. aku manangis namun dalam hati ku pada siapa nak aku luahkan selain adik aku,abang aku kawan-kawan aku hilang segalanya kat mana nak aku jeritkan tangisan ini
sakit , pedih  dalam hati betul-betul  kosong dalam jiwa betul dah kosong hanya tinggal  satu senyuman
yang mungkin buat orang iyanya...bahagia dalam hati penuh berpura-pura
padan lah  kau layan aku begitu dulu rupanya aku hanylah tempat kau melepaskan bosan
tempat untuk kau lepakan rasa hati kau
dan banyak memberi harapan
kau memg terbaik
tiada lah lagi insan terbaik kecuali hidup kau:(
aku  bahagia nie terima kasih  pemain terhebat