join

Isnin, 23 Januari 2012

dugaan datang lagi

sya terima apapun awk bagi ,alasan cukup lah awk menolak ..sya juga terima dan jangan lah awk putuskan 
persahabatan kita ,sya yang salah dan awk tak but lepas nie jangan 
msj sya lagi and komen status sya lagi boleh tak
sya tak suka pun awk bca  dan komen 
dan silalah remove sya,
block terus itu pun tak apa
lgi bagus...
tapi sya tau kalau sya buat itu satu perkara yang bodoh ,buat sya so..buat masa nie sya tak akan msj awk lagi
sekiranya awk nak buang no fon sya  itu semua terpulang pada anda
sya kekal mcm nie dan terus macam nie
sampai bila-bila over

Ahad, 22 Januari 2012

sya nak awk tau cinta sya pada awk sampai sya menutup mata

berkenalan di muka buku,saling bertukar nombor antara satu sama lain
dah tiba masanya sya kena jujur dengan awak ,yang sya mula menyangi awk,dan jatuh cinta dengan 
awak biarpun awak selalu ckap
awk tak sempurna but semua itu hanyalah  anggapan awak pada diri awk ,sya tau awk tak yakin 
sya juga tau awk mencurigakan luahan hati sya pada awak...
tapi boleh kah memberi ruang kepada sya 
awk.
dan jangan sia-siakan harapan ini
cintailah orang yang ikhlas mencintai kita dan jangan pernah engkau 
sia-siakan harapanya pada mu...
hanyalah pada awk  cinta ini datang lagi..
percayalah selama perkenalan ini  saya bahagia dengan awk
dan awk pun begitu..
tapi sya faham awk memerlukan masa untuk menerimanya
sya nak awk tau.isi hati sya...

Khamis, 19 Januari 2012

sedihnya (;)

semua kawan asyik cakap pasl balik ...dari rumah sampai lah ke kelas asyik blik  go to  heal lah semua ada yang ckap tak serupa bikin lah ada yang buat semak lah what up?.. asyik nak menipu je,apa aku nie tempat korang luahkan cakap yang tak serupa bikin tue ke.. ahh
sedihnya,walaupun tak nampak muka sedih tapi dalam hati,bohong lah sya cakap sya tak nangis dan nampak kecewa ,but I did ok, I want to talk to my best friend sorry for not able to attend the marriageceremony,mungkin ini lah dikata dugaan  persahabatan kita lagi
rindunya kat someone:wawa
dengan ketawa dia ,dengan kekecuhnya aku bahagia
bila dengar petah dari suaranya,dapat melupakan segalanya yang terbeban
bila nampak ,dan merasai dirinya terbayang di benak ku 
manjanya adik ku yang seorang ini
dari dirinya bayi hinggalah sekarang aku lah insan yang bahagia dapat mengenalinya
buat pertama kalinya....

Rabu, 18 Januari 2012

semangat baru(:

sebagai manusia biasa sya pun,ada masalah juga,kakakaka,memang lah aku manusia biasa tak kan lah halimunan plak kan,aduiii hai
untung kawan-kawan memahami maslah sya,semalam tanpa dapat ku menahan lagi air mata ku terus laju mengalir ..memikirkan hal fmly dan harap diorg jangan. memikirkan sangat tentang aku disini,walaupun semalam aku menangis biarlah tangisan itu ku simpan dalam hati ku sendiri,dan aku tak mau fmly aku memikirkan apa keadaan ku.
ayunya dia...dengan senyuman manisnya tue..kata-kata daripada kawan ku,nampak sedih dari mukanya namun airmatanya kelihatan agak berat untuk mengalir ku kuat kan diri untuk menjaga perasaan orang disekeliling ku..
biarapa pun rintangan kuat dan ombak yang memukul kuat aku dengan menadah tangan menerima semua cubaan dan ketentuan darinya
hanyalah ada erti kesebaran yang tersimpan buat kekuatan ku...

sistem rangkaian lan,man.wan

hahh..lama sangatkan sya tak menulis sory tau sibuk sangat kebelakangan nie sya sibuk sikit siapkan assemgt yang boleh tahan juga banyak klau di ikutkan malas nak buat tapi kalau tak buat banyak plak yang ketinggalan subjek lah pila kan,so far kena buat gak lah
nak wish skit kepada kawan-kawan yang ber agama buddha senang kata yang bakal meyambut tahun baru cina,selamat tahun baru,doa-doa kan ung masuk byak sikit tahun nie untk sya k,
walaupun keletihan sya minten berketik-ketik gambor gitu  wawawawaw.....
dan di temani oleh my pensel box yang banyak berjasa tue lah
dengan latop comel-comel gitu hahahah,perasaan la dah,kali nie projek  kami mengenai sesuatu rangkaian (wan) nak tau ke???... mai sini nak jadi lec la plak an,
Wide Area Network – WAN) menghubungkan suatu kawasan yang lebih luas dari segi geografinya, contohnya menghubungkan Florida, Amerika Syarikat dengan dunia.hahah tue dia tapi hari nie selasai sudah tajuk nie kami akan buat pembentangan pada bab lain pula kan
tapi makin sehari makin malas lah pula sya nak ke kelas sb apa ??... sebab sya bosan asyik buat present je,(:

Sabtu, 14 Januari 2012

saya mengilai jenama aple

entry kali nie pasal benda yang sya idamkanlah korang nak tau tak apa benda yang paling buat mulut sya terganga besar,bila jenama idaman keluar dalam mana-mana iklan  aple dia buat sya tertawan  kalau makan nasi tue macam pepath orang cakap  sampai menjilat jari benda yang buat sya gila akanya tapi apakan daya itu semua diluar kemampuan sya,bila dah belajar nie sya kena taat lah dengan belajar fuhh..so sya sibukkan diri dengan blog manjakan diri dengan laptop,bila  tension sya layan bola apa-apa game tapi semua sukan 
bila ternampak kawan sekelas aku pakai ipad fuhh gelemurnya dia ada ipad,laptop semua jenama aple  dan aku nie menaruh harapan pada jenama nie huhhh
bilalah aku dapat menekmati barangan idaman ku nie>>> haiiiiiiii
pilihan warna ipad idaman ku warna putih dan warna-warna yang terang paling buat sya bertambah gila

terlukah dia??

satu pertemuan dirancang oleh makcik kecik ku,dia memperkenakan aku dengan (insan bergelar dia) disaat aku kelihatan tidak bergitu menjawap dengan ejakkan dari makcik kecik kudengan selambar aku minta keizinan untuk keseorangan sebentar ,(insan dia) agak melihat aku dengan wajahnya yang agak berkerut kemungkinan perasaanya ,aku dan dia masih lagi bercinta,pada masa tue lah makkecik aku menerangkan alkisah sebenarnya dan dia datang menghampiri aku,dan memberi aku nasihatnya bagaikan azimat padanya buat aku ketawa hinggakan memecah telingga semua orang di kafe masa tue memandangnya,walaupun lawaknya hanyalah untuk mengambil hati aku, aku tahu bahawa dia inginkan terbaik  buat aku,
nie lah gambar kenangan aku dan dia,dari belakang makkecik ku dan sebelah aku makcik aku dan dibelakang dia, semasa aku balik bercuti semester bulan 4/5/2011 aku dan dia dipertemukan oleh rakannya ,dan aku bersedia menerima dia kerana cinta pada lelaki yang pernah aku cintai itu sudah lama ku buang jauh,dah tiba masanya aku belajar menerimanya walaupun setiap sudut aku tidak ada wajahnya,namun aku belajar menerimanya dengan  seruis dalam cintanya terhadap aku yang lama tertangguh:
aku mula memahami caranya setiap kali aku balik bercuti,wajah dia aku rindui dan dia kini mula menjauhkan diri dan tidak macam sedia kala,dia menghantar kiriman sms   berbentuk ucapan cintanya,kini dia berubah dan tidak lagi seperti dulu aku rindukan ucapan kerinduannya terhadap aku,walaupun bila aku dengar masa dia mengatakan itu dalam keadaan mabuk egonya itu, dan aku ingin dengarkan lagi sebelumaku ,tutup rapat pintu hati ini:(

sukar nak ku lupakan(")

kami saling berbalas kiriman sms,dia dan aku  saling rindu merindui biasalah orang tengah hangat bercinta ,dan semenjak aku meninggal kan masa perkerjaan itu,kami tidak menjumpai  antara satu sama lain,sehinggalah kakak saudara aku meminta aku menemankan dia untuk satu temu duga ,kerja untuknya dan aku membuat keputusan untuk berjumpa dengan  kekasih hati so,dia pun macam biasalah menghabiskan time kerjanya,dan akan datang berdeting dengan aku,setelah aku tiba di kuala lumpur aku masih menantinya dan selang 10 minit dia datang dengan kereta sportnya,
aku,berpura-pura buat tidak tahu akan kehadiranya,dan dia masih mengenali aku walaupun ,selesai kami menjamu selera di restoran medan makanan tradisional pilihanya aku,dihantarkan ke hotel tempat untuk aku membersihkan diri,dan dia selesai membuat tempahan bilik,dan terus meminta keizinan pulang kerumah untuk membersihkan dirinya juga,salah satu hotel beliau idamkan untuk hadiah perkhawinan untuk kami kelak,
dalam rancangan dia  salah satu tempat paling terdekat dengan tempat dia bertugas hanya itu tujuan dia . biliknya yang sangat cantik dan paling sweet
segalanya dalam rancangan dia,but aku hanya melihat sahaja tanpa berkata apa hanya diam bagaikan seribu bahasa,dia meletakkan aku di situ dan meninggalkan sehingga keesokkan harinya


aku melihat satu persatu setiap ruang dibilik itu tanpa berkata sepatah pun untuk menghubungi dia dan mengucapkan terima kasih be sebab sampai kesitu kasih sayang be'' becinta tidak buta sebaliknya aku yang buta" cuba bayangkan kalau tak bercinta masa berkawan pun dah comfrm dia tinggalkan aku kat situ sabab dia ada kerja nak dibuat,
dan dia datang sawaktu subuh pagi semua orang  kl mungkin dah nak berkerja,
masa tue dia datang menghampiri aku  dia kelihatan pucat keletihan,sempat dia menghadiahkan seyuman manis dia,
dia menghantar aku di sebuah tempat terminal bas ,sebab terpaksa kerana dia akan segera memulakan kerjanya,kami tidak memulakan percakapan diam membisu,namun dia masih rasa bersalah kerana membiarkan perasaan aku terguris kerana masa tue lah aku,dan dia bertemu dan pertemuan terakhir buat kami,dia menghantar aku sampai dihadapan kakak saudara aku,dan aku bersalaman tangan buatnya  aku menangis dihadapan kakak saudara aku,sebab terasa sesuatu yang menguris perasaan dan kelakuan dia yang sangat pelik,
semasa aku ditempat kerja aku memerlukan sepasang baju sejuk,dan dia meminjamkan aku baju dia,
baju yang tak sempat aku pulangkan kepadanya,namun baju nie lah tempat aku melepaskan kerinduan bau tubuh sasa dia, lima bulan seteusnya dia menghantar satu kiriman melalui pesanan ringkasnya,dalam teks tersebaut dia meminta aku untuk melupakan cintanya kerana keluarganya tidak sukakan hubungan kami,aku bagaikan  kaku dan tidak dapat berkata apa dan tanpa aku menahan lagi airmata  mengalir laju   dan terpaksa redha  dengan keputusan dia,sampai sekarang tiada seorang pun lelaki yang aku cintai sebab aku buta ,sebenarnya ada insan lain selama nie sayangkan aku dan aku buta menilai (insan dia) kerana  walaupun cinta dia tidak begitu memberi aku apa-apa namun dia memberikan aku dengan kejujuran dan kesetiaan dia namun aku ego ,dengan dia sambung->

Jumaat, 13 Januari 2012

ada cerita buat dia

mula-mula kisah ini terjadi semasa aku lepak bersama kawan ku,dia datang dengan seyuman  pada ku seyuman itu jarang ku lihat dan tidak menegur ku  itulah tempoh paling aku tidak mengetahui yang dia menyimpan apa-apa perasaan pada ku ,aku masih tidak mengetahui
apa perasaan dia dengan jelas ,terhadap ku sebab keluarganya dan keluagra ku menjodohkan kami berdua ,ingatkan itu hanyalah gurauan dan ejakkan semata-mata buat kami ternyata aku dan dia menyimpan perasaan masing-masing
sehingga lah dia dan aku berkerja di bawah satu bumbung,disitu aku dijaga olehnya dan abang saudara ku,pada masa tue aku dan dia masih lagi tida mengetahui apa perasaan dia terhadap aku,sehinggakan masa tue dia membayar makanan di salah satu medan selera kami semua,tapi sayangnya aku menolak dengan baik,sebab pada masa tue aku segan sangat nak makan duit orang lain,sampai sahaja aku di asrama  di bilik aku,aku merebahkan kepala penat sangat, selesai aku membersih tubuh aku,aku keluar bilik nak menekmati suasana dan menakmati udara dan suasana sejuk.

di sebuah taman yang selalu aku duduk keseorangan,dan menakmati angin malam,ada sepasang mata memandang ku,dan menghampiri ku,dengan seyuman spontannya,dan dengan pantas dia duduk disebelah ku,dan kami mengenali diri masing-masing,dengan suara yang gagap aku menjawap soalan ditanya oleh seoarang lelaki,suasana itu membuatkan aku ingin balik ke bilik asrama ku dan menukar pakaian yang simple tadi,aku menukarkan dengan jeans
rakan sebilik ku,menegurku dan ,aku dengan pantas menjawap'' nak jumpa kawan ''segera aku menuruni anak tangga dan kembali lagi untuknya,dan kami kembali rancak berbual  hinggakan aku tidak menyedarkan diri  jam sudah menunjukkan 3.00 pagi ,masa untuk aku tidur dan pagi  ke esokkannya aku kerja,  macam biasa dan aku dan dia bertemu lagi ditempat biasa aku menemui dia,dan tanpa ku sedari abang saudara ku memperhatikan dari jauh dan dia menghampiri  dan membawa insan bergelarkan dia merapati aku dan kawan ku,sampai sahaja mereka disisi ku dan kawan ku,lantas tangan abang ku bersalaman dengan kwan ku
dan mereka berkenalan saat aku memperkenalkan mereka,dan ( insan dia) nampak seperti kecewa dan riak wajahnya seperti ada sesuatu rasa yang dia macam mencemburui aku dan kawan ku tadi, selama 3 minggu (kawan lelaki) ku datang menjenguk aku di tempat kerja ku dan kami berjumpa ditempat biasa dan macm biasa,selama kami berkawan (kawan lelaki) ku meluahkan rasa hatinya pada ku ,dan aku gembira  selama perkenalan kami si dia menganggap aku adalah orang yang dicintaianya, sampailah aku membuat keputusan untuk tidak berkerja lagi dan ingin menyambung pelajaran ku ditahap atas lagi-> bersambung

berceloteh pasal bola

malam semalam pahang vs harimau muda b pada keputusanya pahang 4-harimau muda b 0 macam gemapk lah pulak kan dan macam m,u city lah pula menentang m,united kakakak,
apa-apapun taniah pahang buat team tok gajah 
dulu dan sekaarang ,ada perbandingan pahang mara dengan dah berapa zaman dulu pahang hilang kini pahang bangun semula.. tahniah saya bangga jadi anak jati dari pahang 

indah nya bumi,nikmatnya kehidupan

kalau lah korang duduk di tempat aku ,mungkin dah lama korang sakit jiwa,sakit mental bila berkawan banyak yang menyakitkan hati dah tue,nak-nak lagi tempat melepaskan perasaan marah diorang entahlah kadang-kadang kehidupan nie kan indah sekali bila ada kawan, ada segala-galanya  walaupun tidak lah sekaya mana,tapi kesetiaan,dan kejujuran dalam persehabatan tidak mungkin putus ,''ibarat air yang di cincang tidak akan putus'' tapi kawan tak pernah tau erti persahabatan yang diorang tau marah,dan lepas marah tau pula nak tegur ,apa korang ingat aku nie tak ada perasaan ke,baru mesej sekejap dah naik angin,aku langsung tak ada niat di hati nak cari gaduh ,tapi kau ,aku cakap macam tue pun ko cakap dah aku nak marahkan kau,aku sedarlah siapa aku,kalau itu yang ko nak ko remove lah aku tak menjadi masalah elok juga ko berundur sebab aku pun dah nak tutup facebook tue,
aku langsung tak menjadi masalah andai kau nak remove aku,kau remove lah kau datang aku terima kau ,dan kenal kau bila kau dah jemu kau pandai  cari kesalahan dari aku walaupun kesalahan aku tidak lah sebesar mana,tapi mungkin berat di hati kau thank  kawan.

Rabu, 11 Januari 2012

hari-hari yang tidak kena

hari yang paling buat saya berbangga sebagai pelajar nie kan..
hari nie saya buat kerja amal bersama kawan-kawan membersihkan kawasan dimana sya selalu ada terannnnnggggg ahhh comform korang nak tau kan....
yang sya rasa happy sangat  sekarang nie sya ,sya dapat buat kerja macam nie sebab bukan selalu ,selalu yang buat hanyalah claner ,yang buat kerja angkat-angkat sampah kerja sapu-sapu sampah yang kita orang tau bila makan makanan ringgan buang jer..
nie lah kawan-kawan sya yang banyak membantu dan yang banyak bergaduh biasalah tapi ucapan syang saya buat u all thank accept me k,ok so sory lah ya buat pembaca ku,first hand just now, the story was just ok again.diorang lah teman sejati ku,ok sorry,pagi yang indah nie kan  kami ditugaskan untuk menyapu sampah kerja -kerja gotong-royong  ditengah-tengah hari pulak tue,meme tak lah kan..tapi semangat membara.semua menjalankan kerja masing-masing dengan jaya.

masa dan kehidupan bagai roda

masa dan kehidupan saling mermelukan ada kehidupan adalah masa wujudnya tuhan menciptakan masa buat manusia termasuk aku tuhan tidaklah sekejam manusia dan manusia tidak juga seperti tuhan yang tidak pegampun kesalahan orang lain.walaupun seberat lebih batu kemarahan  yang disimpan dihati dalam doa pasti ada jalanya namun aku masih terbuku lagi tidak aku kira dosa yang akan aku terima ,yang aku tahu hanyalah membenci orang yang suka menindas dan tertindas,pernah ke korang menghayati lagu inggeris dari adela bertajuk ''someone like you'' pasti membanggakan kekasih hati  kamu ataupun seseorang sedang berjauhan tetapi dalam masa yang sama dia telah mengkhianati cinta kamu,pada yang sedang bahagia mungkin  sedang meganggap dunia dia yang sedang terbang dikayangan
dan putaran roda  “Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,”
Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead, yeah,
You know how the time flies,
Only yesterday was the time of our lives,

kadang-kadang sikap kita manusia nie yang suka menindas sesama kita entah kemana hilangnya nilai kasih sesama insan buat manusia lagi,saya bukanlah manusia yang sempurna buat  semua tetapi apa yang terjadi sya ikhlas taip disini,binatang lebih senang berkawan dengan sya berbanding awak.

Selasa, 10 Januari 2012

meracu malam rabu

Sometimes our lives nie I like our own tree planting flowers .. sometimes glow when on a journey, when the rain subsided we munyok jer .. nie, not move when the fun comes je Iforgot to wind flowers in the rain when the cause he was not a breeze of fresh rain

bila difikirkan balik  istilah nie seperti mengambar diri aku sendiri,yang dulunya aku 
bersama-sama dia bila hujan tue dah tidak mencurah lagi,bunga pun dah berpaling tadah,
dah lama kisah nie aku simpan bila nak aku luahkan menanti saat-saat yang mungkin amat memberi makna yang bergtu berharga sekali sebab walaupun sibuk aku masih mencari waktu untuk bermanja dengan menulis blog aku lagi walaupun blog nie tidak lah segahmana orang lain tapi pada aku blog nie dah memberi aku seribu makna berbanding kecurangan bunga terhadap hujannya, biasalah kita didunia nie bila seorang lagi dibawah dan seorang lagi di atas dugaan dia memang banyak dan bersabarlah satu menu santapan walaupun ianya tidaklah sesedap kfc tetapi dia terhebat.aku cuba menyakinkan bahawa bungalah teman hujan diakhirat kelak rupanya hujan silap masih ada tempat didunianya lagi tempat baginya ,dan aku hanyalah hujan yang masih lagi tidak menyadarkan diri untuk nak menyadarkan bunga sedangkan,aku masih mencari diri aku yang hilang di awangan ini. dan nak menyatakan pada dunia akhirat yang kami berkawan baik..