join

Isnin, 17 Disember 2012

masa.kami big famly sibuk

eyrhhhh...maaf yea kesibukan melanda diriku dan tiada masa dalam mengupdate ..untuk story ini lagi ,dengan kebetulan rd dan famly is time buat kerjasama dalam majlis wedding mykazen nie 
seronok sangat sampai  si dia mesj pon rd tak perasan ,lagi pon macam chipmore jea kejap ada kejap tak ada ,hergggh tak ada masa nak den heran dah,mcam rd katakan tdi sebelum nie rd ada cakap yang rd nie sedang tengol lakonan daripada dia kan : nieah lah .... dan rakan-rakan ada juga yang  bertanyakan hal dan memberi pendapat sebagainya...
memasang bunga telur untuk tetamu ,by mykazen semua berkerja aku dok tiktok bergambar haha... untuk mempublish kan story nie lah kan aku pon mula laaa dengan kemara phone yang kurang jelas nie ,tue sebab aku geram

tapi kira beruntunglah juga kan ,nampak muka jangan yang tidak nampak tuh ! satu hal lagi kan,aaah mai korang zoom lagi mystory2 nie kan cewahhhh.... laaa kira ok la kan daripada x ada langsung.
malam berinai,with si pegantin aik comfius x tgok pic nie ...mana si pegantin ini yang dalam gambar pula di pakaikan inai  mustahil dia nie hurkkkkkkk...
lupa nak cakap tadi kan ,mykazen time nie dah siap dipakaikan inai oleh rd sendiri dan dye sedang di make-up oleh mak andaman di roomnya ini ,yang nie lambat lagi keputusan belum di katakan  (awak,sudi tak jadi permaisuri dihati saya) kalau ada jangan risau rd sentiasa update di facebook ataupun di twitter,dan blog semestinya haha.dan malam berinai  pula kami mula la .
nie,lah wajah-wajah selepas majlis berinai berlangsung ,maka terpaksalah muka kami,kami pula yang tampil di pelamin kazen tue hahah 
aah ,kelas kau jah  cu tgok adik beradik sepupu sdara ini pose memang kelas lah jah

 pantang jumpa kemare muka memang banyak nak dihala sampai taktau ke hala ,yang mana satulah nak dihalakan tue kan. memang  jawapnya ini lah jadi pic kami haha yang tidak seberapa ini .okey3 alarm rd pun dah nak berbunyi menunjukkan yang rd kena siapkan asmgt nampaknya huhhhh.

Ahad, 16 Disember 2012

tidak perlu nak berlakon

takpayah nak send masej kalau toup seciput ,alam ok saya pantang dah sekarang nie,tue lah lain kali jangan nak memutus bila bercakap tue sangat pantang ok.
ergggggghhhh.... mesti korang akan tertanya-tanya kan kenape agaknye dengan rd nie marah-marah tak tentu hala nie kan. sebenarnya rd nie tengah geram dengan seorang manusia nie kan, cakap biar telang wey
ini nyonya  manyak celewet lorh....
aah... muka ada tesyummmm...hati tidak siapa tau lol... uh yea seblum rd terlupa rd ada janji dengan pembaca-pembaca ku yang setia nie kan.. untuk upadate tentang aktiviti bergotong royong bersama my big fmly right ,tapi rd tidak berkesempatan rasanya malam nie kalau tidak ada apa2 aral melintang rd berkesempatan untuk publish kan story tue di blog diari anak watan
nie... dengan sebenarnya sya penat tengok  something kat lappy nie haha terasa rindu nak buat entre saya updte la ...
asmgt saya haduiiii ...susah nak cakap kalau lebih2 karang bt orang terasa jadi bila ,dah jadi macam tue berdiam adalah lebih bermakna untuk segalanyaa hurmmm cewah mcam nak ....nak kena juga kan dgn isu-isu semasa nie .kalau betol mimpi malam tadi ,rd rasa rd insan bertuah sangat-sangat dalam dunia nie sebab dapat apa yang rd nak .dan ada :) senyum tue bia dye lebar sebab iya berguna haha 


bye3 all jumpa malam nanti : kalau berkesempatan 


Sabtu, 15 Disember 2012

kami pasti rindukan kau...

tengah hari nie rd nak dok bercerita pasal khairul jela ,sebab tak dapat jumpa dia  tue lah sedih bila dia dah jalan ke ipd belum lagi masuk kem latihan . dah comfm lah dia ingat kat aku kan haha.. jangan lupa dalam breacat (perasaan ) huhuhuh..
nie ,kalau dia nampak name tag nama dia nie rd buat wallpepar laptop mesti dia akan cakap  ,kau dah rindu kat aku ke wey .. aku akan gelak besar la sebab memang pon aku rindu dia. dah la satu2 sahabat yang baru aku kenal dye baik dan ohsome haha.teringat kenangan kami bertiga merayau2 mencari  hotel maluri dimana tempat kediaman ku . dan mereka menumpang haha 
sebab dengan kebetulan pagi besoknya ,si paan nak melawat atoknya dihospital seremban dan aku ,pula cancel date with my uncle huhuhu
malas nak jumpa my uncle ,sebab nanti dia membebel jea uhmmm sedih 

nie pic yang rd dapat dalam2 diam2 si sahabat rd ini ambk mybe subuh pagi tadi ,lah kotnya sebelum bergerak kan jadi nie lah mesti segak bergaya dah tue kan . rd dan yang lain ingin mengucapkan selamat  berjuang dan berbakti kepda negara yea,dan selamat maju jaya ,rd pasti  tidak akan melupakan setiap kenangan yang ada bersama kau . nie lah yang rd sempat sekodeng2 profil di fb dye dan take gambar dye yang ada :
 tanpa kebenaran tuan tanahnya tue,tapi ini untuk entre sahaja :P
rd memohon maaf sekiranya kot ada sesiapa yg punya boyfd nie ke apa ke ,kami berdua memang tidak ada apa-apa just kawan jea nie pon sekadar nak wish good luck buat dia yang otwre ke kem sekarang rasanya ,sebab tak dapat info apa-apa sekrg nie  hilang dan sunyi jea kan 
jadi ,saya sebagai tuan penulis di blog ini memohon maaf jika saya ada mencetuskan hak anda . 

16 disember 2012...

16.12.2012 
pagi besok khairul berangkat ke ,ipd kuantan ,dan tinggallah aku dengan sendiri disini pasti aku dan sahabat yang lain rindu dengan telatah khairulkan.hahah selama 6 bulan di unit latihan polis fuhhh berasap juga macam tue kan.. tak boleh keluar ,dan tak boleh bawa fone abis macam mana aku nak text ,inbox kat dia ,seharusnya aku perlu melakukukan inbox sebab nanti tak lah aku rindukan dia . so sad kan .teringat pada mula-mula kami berkenalan dulu  di facebook la kat mana lagi kan kalau bukan di muka buku '. mai korang terjah jea masej die huerkkk :
( sory saya dah lupa print skrin hurmmm takpe esok saya akan buat 


dan ,nak bangun pagi ,untuk esok sedang menanti  wish someone untuk diri ini hurmmm bergaya nampaknya kan ,kalau dia ingaat lah kan kalau tidak lupakan jela  buat muka sedih jap :(









Jumaat, 14 Disember 2012

bertenang ,bersabar...dan fikirlah

setiap pertemuan pastikan ada perpisahan.... jangan rungsing yea ,ros apa yang ros mimpikan malam tadi .ros masih boleh bangun dan masih akan ada yang lebih mencintai ros. cewah2 cakap pasal hati ke hati nie kan ,memang betul pun ingat ..bila kita susah kita dimana ,dan bila kita senang kedudukan kita dimana .
jadi  berusahalah menjadi semua itu ,dan berusahalah tidak melupakan apa yang sudah berlaku itu lagi .
senyuman kadang buat orang disekeliling kita,terpana mereka tidak perasan lansung hati kita terluka ,ke terseksa ke defen kau lah 
tapi ,kalau teman kita nie ataupun betol2 dia sahabat kita  dia akan berusaha cuba hiburkankan kita ,nak kata saya nie berpengalaman sangat tidak lah juga kan . tapi setiap apa yang berlaku menjadi pengajaran dalam diri,  so apa yang berlaku dah pun berlalu ikut lah ,kalau dia masih  ingat dan kenang jasa ku .kerana aku tidak akan mengingatkan semula kepada teman apa yang berlaku itulah aku. fungsi aku dimata sahabat ataupun kekasih .cewah.... 

setia menunggu ..walaupun RD tidak pasti dimana hentinya...penantian ini


semalam,penantian yang datang dengan sebuah  harapan dan diharini aku masih menanti ,dan percaya pada harapan yang dia tetap akan menjadi miliku pada satu masa nanti ,namun aku juga masih menerima andainya hati dia tidak menerima hati ini ,betul kata mak: lelaki memang suka meluahkan kata-kata  manis untuk dia memiliki wanita dengan sementara.....
aku masih menutup rasa sedih dengan lakonan,kerana dengan diri aku yang sebegini orang tidak akan nampak jiwa aku sedang sengsara  walaupun  dengan ketawa,   aku masih mampu bertahankan namum untuk aku meluahkan rasa dihati sama sekali tidak 
ohmygod.....  aku malu untuk mengatakan yang aku jatuh hati padanya ...tidak tahu bagaimana ingin meluahkan rasa ini . 
sehingga orang yang aku kenal menjadi mangsa untuk meluahkan rasa ,ini ish3 . kini aku ingin mengatakan yang aku sudah kehilangan dia ,inbox yang aku kirim dia tidak membalas dan chat ku dia masih lagi online ish2 ...makcik aku cakap yang aku sekarang sedang demam cinta ??? yeake? bila demam cinta tue macam nie la yea ....
okey  aku di gelakkan oleh makcik ku ,hermmm sensetif nie aah asyik kena gelak jea nie 
balas msj kenapa makcik gelak nie ayoooooooo  dia balas balik : disebabkan kau brutel tadi lah : fuhhh berdesuppp jantung den tue jea ke hurmmm, sememangnya dye sedang cuba memberikan aku kekuatan nie hurmmm motif dah kantoi yeahhhh!!
dia merupakan makcik yang terbaik sebab sentiasa menjaga aku kadang2 teringat kenangan dimasa aku zaman kecik bersama arwah nenek  aku duduk bersama famly dia ,wuahhhhh dia baik dan masakkannya sedap sangat ,bohong la klau aku cakap aku tidak bertemu dengan sesiapa kan, mak cakap kau nie kakak pantang berlangkah jea ,bilaa melangkah mesti jumpa kawan.
dengar dan rasa macam ,mak sedang membebal tapi mak punya bebelan tue terbaik laah pada kakak : lari pula dengan tajuk malam nie kan hurmmm  emo jap lah :(

malaysia the hero .... harimau kami tidak gagal

sedih tengok bola malam tadi ,rd rasakan comfm si fadli  sedih gila bila dapat ref yang berat sebelah
tapi apa-apa hal sekali pun malaysia tidak main kotor ,dan mengyerlah keaslian pasukan 
harimau malaya kami .itu yang nak dengar tue kan :) 
okey terima hakikat malaysia kalah dengan  thailad dengan kedudukan  2-0
satu kenangan manis pada rd dan pasti buat coach k,raja gopal,setelah dia mendidik anak -anak buahnya dengan bersungguh-sungguh dan corak pemainan malam tadi klau bukan disebabkan ref yang ,suka mengeluarkan kad merah dan memberikan kad kuning dengan pantasnya . rd rasa pasti malaysia juara lagi untuk  kali keduanya ,tapi disebabkan inseden itu  seribu kelukaaan yang pemain kami terpaksa hadap, dan sudah pasti mereka kecewa dengan keadaan sedemikian  .
  tapi is ok kami tetap dibelakang pemain kami : selamanya harimau malaya !!

Rabu, 12 Disember 2012

menanti terus menanti ...dan menanti

 masuk harini sudah 2 hari RD deaktif fb ... rindu nak buka tapi nak buat macam mana kan RD NAK TAHU hati dia terhadap RD ,lagi -lagi RD  nak usulkan soal hati buat masa nie hurmmm 
klaulah dia paham  apa yang ada nie kan semestinya RD  lah insan yang paling happy always huaaaaahhh. how about amir??
ok ,status RD dengan amir nie pula RD rasa RD dah tau jawapan dalam soalan nie right ??
 sory buat all tertanya-tanya kenapa dengan kami kan,sebelum nie nampak ok jea ,tak nampak mengupdate status tue gaya  nak ,marah gile kan tapi,status  yang dah lepas lepas tue   buat semua tertanya-tanya ,dengan ini saya selaku wakil dalam hubungan ini mengutuskan hubungan kami break dah tamat segalanya game dye yang buat RD tension ,sedangkan orang belajar pun tidak pula sesibuk dye  tapi kenapa dia membz memanjang ok klau dia cakap dia penat rd dapat terima nie 
dia ,update status di facebook wujud pula omy god !! hati apalah yang ada pada RD nie kan sikit-sikit nak tahan dengan pelbagai keranah kan  owh . sebelum RD dimasukkan ke hospital gila  nanti baik RD mgular kelain antaranya kerja yang RD  buat ialah :)




mengular  join tengok bola,sementara tue dia boleh pula  mengupdate status tengok bola bersama 
si gadis tak tau lah insan mana ,irggggghhh RD semakin tidak mengdatangkan hairan pun biarlah dia .. apa yang RD pikir RD banyak masa lagi nak buat bukan setakat nak tahan hati dengan perangai dia tue, kira ok lah juga  RD bukan suka jenis mengungkit ibarat setitik peluh yang terjatuh  kerana kita berusha mendapatkan sesuatu dalam memyempurnakan lagi hubungan
ohhh dia silap, RD bukan manusia yang suka mengungkit pun ... sedetik waktu sampailah berjuta saat  langsung tak ada hati nak terlintas ,weiuhhhhey banyak pula mak nenek nie membebel kan
baru break dengan insan malang dah jadi macam nie hurtmmmm 
alkisah  RD bersma si dia  pula ,  di stadium bukit jalil bersama join ultras malaya ,best sangat dan rd dapat rasakan yang rd lepaskan tension  bersama kawan-kawan rd disana  daripada RD terbelenggu oleh  kisah yang lebih menyakitkan hati dan minda rd sendiri, harini  rd ingin memperkatakan  yang rd merindukan dia ,muhammad khairul  aku rindukan kau ,walaupun hati rd hampa bila anta text dia seakan dah lupakan rd dan langsung tidak muncul  kemanakah dia akan hilang ,RD seakan sedang mengira detik yang dia kan ,ke polapur dalam menjalankan latihan polis ,selama 6 bulan seakan 6 tahun 3456 jam 234567 saatnya , ingin  RD tau siapakah rd dihatinya rd merindukannya ..

disinilah tempat yang tidak akan mungkin rd lupakan setelah ,dua pertemuan rd disini bersama insan kisah silam rd 
dan pertemuan bersama khairul di hotel maluri chearas  seandainya dia dapat membaca tulisan ini  sila lah memberi jawapan . saya sekadar ingin tahu siapakah saya . untuk amir bukan kerana  khairul saya ingin pergi daripada hidup awak,sebab saya sudah tidak dapat menahan sakitnya saya bila tidak di indahkan .

tak tau macam mana nak mulakaan

RD sedang tak tau apa nak diperkatakan mungkin ,kwan rd dah tak nak tegur rd sebab rd nie tau yang rd dapat baca hati rd right : teori yang rd banyak jumpa mengatakan, sesetengah lelaki paling tidak suka  apabila dia dapat membaca isi hatinya , yermmmmm yeka ???
so rd taktau apa yang akan rd dapat ...dah lah dia akan menjalankan sesi latihan  polis selama 6 bulan ,rd pasti rindukan dia ,rd bahagia dan tersangat gembira apabila. rd dapat jumpa dia . walaupun hanya semalaman kami bersama  all jangan pikir bukan-bukan tau  rd bersama dia ditemani rakannya . kami bertiga 
lena rd nampak dia tidur dengan dengkuran yang rd rasa sangat comel bila  boy tidur ,but rd kena paham lah bila duduk macam tue kan.
dia seolah-olah care rd dengan baik walaupun rd tahu rd nie hanyalah teman ataupun kawan wanita but is not jadi gril freind right,antara kerja yang paling rd rasa rd tak akan lupakan pada hari berkenanaan ialah menonton bola sepak di stadium bersama mereka ,join ultras ,seronok sangat .dan terbuang sudah tension yang ada pada diri ini kan , lama juga kiranya rd tidak mengupdate entre blog kan ,soryy yeah  rd sibuk dengan pelbagai hal dalam fmly then  kena buat banyak hal juga .
malam nie free just stop berfacebook then stop twit rd nak tumpukan cerita di blog ,adalah tersangat -sangat manis hingga hati rd tidak dapat menerima  kebahagiaan bersama mereka-mereka insan yang buat rd gembira  ilove you.
wahh!! panjang juga kan rd menulis  ,kerana kenangan bersama insan (k) rd tidak mungkin lupakan sehingga rd pergi buat selamanya..... kerana dia teramat istimewa dalam life rd . nie bersama dia jea  

pasti akan rd kenang bila saat 9/12/2012 sampai bila-bila rd akan terus menanti saat itu andainya dia masih juga tidak meluahkan isi hatinya terhadap rd .sekurang.kuarangnya rd dapat tau isi hatinyaa terhadap rd apa dia yang dia rasa saat bersama rd . tue jea 

Rabu, 5 Disember 2012

wedding my cousin

mualamak! kan hurmmm rd nak share sikit nie yea,  sedikit sebanyak dalam majlis wedding mykezen niea ,seronok buat kerja tue la nie la memang masyuk gayanya time macam nielah rd nantikan setiap detik rd rindukan enjoi with myfmly di kampung pulak tue,wauhhh adui memang geler la masyuk sangat jom korang zoom pic rd dengan kezen rd nie k
 nie la ... bila hilangnya pegantin tue datangnya kami bagi sesi kami pula yang bergambar urmmm hahahaha nielah selepas selesainya istiadat daripada kami maka persiapan pelamin pun tutup lah harkkkkkk..ouhcewahhh ramai fans yang tanya cik rd bila lagi.. wouhh.
reporter jangan risau anda semua pasti akan di jemput hadir ,sabar untuk menantikan kad undangan saya ye  :)
tgok tue nie lah keja ,kami aerhhh  sini sana kami ada ,happy nyer rasanya lama juga rd tak mengupdate blogkan urkkkkk mintak maaf semua kepada yang sudi ,rd agak bz sikit dengan cuti rd pun kurang rest rd banyak kan aktiviti luar dengan rakan-rakan then dirumah dengan famly bagi sesi makan bersama diorang  tue la time rd dengan diorang yang rd ada .

Khamis, 8 November 2012

duri terlindung

senyum berkuntum kuntum dah nie ah ish ,nak balik punya pasai  wedding my kezen nie lah
then nak tgok wife  ex lol kan hahaha nak buat macam mana  dah x ada jodoh amik kao annn 
tapi its ok ,xpela dye kwen but  saya akan  mencari  pasangan yang baik lah
yang dapat share dengan saya macam mana hidup berdua dan merasai susah senang bersama
kerana itulah tuhan menciptakan kita hidup yang ada pasangan  setiap insan akan berjumpa pasangan 
masing-masing  .maka lepas sudah tangan yang dulunya saya jinjing.kini hilang sudah 
wahai hatiku kuatkan lah bila bertemu dengan nya ...juga pertahankan airmataku yang akan membasahi pipi  dek kerana   termasuk abuk kecil yang terbang itu lah menyebabkan  airmata ini
jatuh tidak tau dimana puncanya 
malam nie hanya luahan hati yang berkias dengan pri bahasa je untuk yang   tangkap apa rd cakapkan  bertuah dan yang masih lagi belum cuba- cuba lah untuk korang propose yea .tue jela esok nak balik cuti walaupaun ahad kena naik balik so semangat walaupun berapa saat dengan fmaly tercinta adalah amat berharga dalam life rd juga fmaly rd sendiri . love u mak tanpa mak kakak x dapat semua nie  miss u to mak

Ahad, 4 November 2012

berkesempatan ingin menyusun 10 jari

 tak sabar nak mendapat tarikh pada hari esok . nak jumpa myfamly dah rindu tahap  gaban  kat mereka semua tak tau kenapa setelah lama tidak bersua sejak selepas majlis wedding abg (kezen)  semenjak daripada tue  masing-masing hilang dengan keleyapan keja masing-masing. 8 haribulan yang penuh dengan sejarah "saya nak balik medam izinkan saya balik awak tak" ayat  yang terkeluar esok or lusa  minta-minta la medam bagi please i want meet my famly bukan senang nak jumpa lagi :( kalau balik hari jumaat
baik  duduk jea kat sini rindu nak jumpa paklong tiap kali dia call ,dye tye bila nak cuti ..
tiap-kali call dye tye  bila nak datang umah paklong ..
sayunya pada rd ,sementara diorang ada rd nak tatp mereka yang setia disisi rd .
mereka lah peyuntik  semangat dalam diri rd .kekuatan kesakitan segalanya ada pada  mereka .seaindainya tak sempat jumpa  rd memohon menyusun  sepuluh jari  seribu keampunan di pinta .yea paklong rindu memang rindu nak buat mcam  mana . 

Sabtu, 3 November 2012

kehadiranya bagiku indah !

selamat pagi semua,erhmmmm  dah melangkah ke alam spm dah dan mesti korang dah duduk  dimeja nak tunggu pepar datang wrommmm.... seram buat good luck jawap baik-pikir baik-baik soalan tue  baca depan belakang jea la, pagi nie rd nak bagi kata-kata penuh semangat jea , untuk adik-adik serta kawan-kawan yang duduk di dewan  bagi menjalankan spm yea.terumata untuk my adik lelaki pian kezen sya..
akak hopely adik boleh bawa k.akak berharap adik pada adik jea untuk membantu keluarga  adik ...  semalam adalah mimpi yang terindah buat ku ..dia hadir  dengan seribu malaikat yang membawanya ,rd pon taktau kenape sedangkan  lama sudah kami berkawan di alam sekolah but saampai ke harini kiranya hampir 4 tahun suda tak sabar nak keluar dengan dia tue kawanku yang sengett! sukanya saya :) how about amir? kawan rd bertaya ...rd jawap: klau dia nak dia berusaha bukan pandang jea untuk mendapatkan rd aah  kami masih lagi  kenapa?... my kawan tanya rd jawap,hubungan  kami slow jea dia sibuk dengan keja.rd pula dengan finly  sibuk sikit... baru selesai pada 3/11/2012.selesainya .
 dye baik-baik jea ,takpe lah kan nak buat macam mana masing-masing tak ada masa bersama. kehadiranya merubat rindu kepada seseorang, mak datin dia pula yb sengeettt keduaanya sengett but happy sekurang-kurangnya dye  menghibur rd  yang dalam sayu nie ah

dekatkan aku dengan dirimu

bagaikan kaca yang  cantik dan bersih dimata  kita apabila melihat sinar ataupun sesuatu yang kita  ingin  dapatkan   dan ada dimata hati kini  macam tercapai sudah  terbalas 
dengan limpah kurnianya ...
harini segala telah rd rasakan saat rd  merasakan nak kata happy tue ,masih belum lagi lah
tapi...merasa diri ini sedang  bahagia  ,bahagia dengan kehadiran seseorang yang baru tersingakap di hati ..takpun di senyuma lepas exzam tadi sempat rd jeling menjeling handphone kejap ...tersentak bila mesej someone masuk
"dye cakap wei mak datin bz sgt kan sekrang haha"  
urmmmm ...sebenarnya rindu juga kat dye ,tapi takut pula nanti dye ckap rd nie kot minat kat dye ,takut perasaan jea  tue jela  .jadi daripada dulu sampai sekarang kena diam jela anggapnya kawan seperti biasa takut nanti over pulakan ehem bgitula  haah!
 gembira tue sikit lah .dengan herannya kenape dye tak send masej kat member dye eak?..
why me?... macam ada maksud tersirat jea dah nie ermmm biala rd tetap anggapnya sahabat yang rd kenal dengan baiknya  dia tetap sahabat kat sini .... besfriend forever 

Khamis, 1 November 2012

makweh anakmu nie penat....


 sedang sedaya upaya yang ada tue bertungkus lumus dalam menyiapkan kerja -kerja yang  tak bereh!! yunk...bersama dengan kawan-kawan yang sedang keren tue menyiapkan kerja 
 tinggal lagi sikit dah nak hampir siap huhuhu happy beby!
  dak ika nie... dengan muka penatnya dia hahaha! maaf yea ika lin harus buat entre pasal nie sebab kenangan buat kita on day nanti hahah  bila abis belajar nanti mesti rindukan detik macam nie kan wah!
 dalam mimpi jea rasanya kita dah pon melangkah ke .. november  kan  makin hampir dengan tarikh rd nak finly exzam hurhhh hiruk piruk rumah tangga kan hurmmm .i mean  masa ,makan dan rehat yang tak tentu lah kan akhirnya fail ku yang yomel nie  siap trennngggggggggg!!!
nie dia fail ku ,bereh suda huhuhu bye3 tahap 3  welcome tahap 4 last semester huhu  x sabar dah nie huhu nak kerja pula weh ! xkan lah nak mengadap nie jea kan hutang pinjaman sapa  nak bayau kan weh aah.

Rabu, 31 Oktober 2012

masa tidak menungguku ke aah....

malam nie terasa sedih tiba-tiba nasib yang menimpa diri nie kan urmm.
my kakak  thanks sebab tegur adikmu yang lemah ini sememangnya adikmu ini 
memerlukan kekuatan diri dalam menghadapinya  ini dan kesabaran yang kuat untuknya 
melangkah terima kasih kakak. semangnya adik lemah daah ... tak sangka
hidup ini perlu berasa macam nie kan? .. betol kata akak siapalah kita nie kan nak sama
dengan diorang tuh .. kita sedar kita datang daripada mana but , kita pon perlu berubah   jugakan.adik sedih sangat :(.
tak sabar rasanya adik nak balik jumpa my big fmly kat kampung ,dapat berkumpul ramai-ramai .yang bestnya adik nak masak untuk kakak nanti kan itu yang penting adik balik bercuti mybe lama sikit ai maklumlah adik nie nak kata orang kehilangan pon ada juga haha
ok... maaf yea kak  adik banyak cakap pasal  cionto lak an. ok takpe la  
  kakak rosezieka,adik syg kakak haha .
fuhh !! risau juga tak dapat nak update blog tiap- tiap hari erh! bz punya pasal dengan
finly ezxam pada 3/11/2012. dan hingga 4/11/2012 .wish me good luck eh semua ! ok bye  semua esok kena renew yang baru pasal fail kita yang tomel2 tue eah :)

Ahad, 28 Oktober 2012

buka hatimu

  sangat terkilan dengan my cinta itu ,kadang kala  ,tapi semenjak dua menjak dari kebelakangan ini, rd dapat menerima andai dia sudah ada kehadiran insan lain , tapi silalah lepaskan rd jangan seksa jiwa rd sebegini  sakitnya teramat sangat ,kadang-kadang msj dia seakan nak dan tak nak je  ,tapi  kita tengok dulu macam mana .
 apa yang rd nak bagi tau rd sedikit pon tidak akan menyesal dan terkilan dah mungkin insan yang mengdampingnya kelak akan menjaganya dengan baik.. sebab macam terseksa je bila dia buat macam nie.
bila time kerja ok ,saya paham but kenape  dihari cuti pon macam cuba mengelak je 
 saya rasa kosong bila seminit pon awk hilang tapi saya sentiasa berdoa untuk kesejahteraan ini, but saya masih berpegang dengan kata-kata hikmah biarkan terbang jangan dihalang andai dihalang pasti akan menyakitkan hatimu .
 tuelah muka rd yang dalam kesedihan hari- hari yang rd lalui  tue seperti sedang berpura-pura menipu diri sendiri. syabas! untuk orang tue  terima kasih jela ucapan yang mampu saya bagi untuk awk setelah 8 bulan kita bersama  tapi rd tak kisah dah ..

Sabtu, 27 Oktober 2012

bila sudah di atas jangan lah lupa masa yang sedang menanti kita

esok kembali ke kelas erghhhhh! xsabarnyer menanti saat nak bercuti tapi sebelum tue rd kena la ambik finaly exzm dlu youkkkk ! my si kakak wish me good luck to the finaly exzam dan dari kawan rd juga good luck for you exzm dia pesan jawap elok-elok k. ermmm hanya tuhan je yang  berada disisi ku nanti nak kata takut tue tidak lah juga tapi hampir  lah merasa diri ini tidak kuat but am still  wishing go the finaly .sebab dah tak lama lagi saya nak melangkah keluar dan bekerja ermmmm tak sabar rasanya.
 tak sabar :) ,tapi dalam sesingkat masa ini juga rd nak merakamkan ribuan terima kasih kepada warga pendidik ,yang mendidik rd sampai disini terima kasih kepada cikgu-cikgu yang pernah mengajar rd sampai di tahap ini " tanpa mu siapalah saya"
bila dah kerja nak memiliki kereta dan ,mulakan dengan  memiliki  sebuah rumah untuk rd nanti serta ingin bernikah dengan siapa agaknya kan...ermmmmm kalau ada jodoh pastikan tak kemana-kemana. have times and life  yang stabil  bagi menentukan life yang baik 
dan perancangan dalam kehidupan 

bagi inginkan sesuatu yang baik dalam kehidupan tanpa perancangan  trouble sikit nanti so better make perancangan bagi kehipuan di masa akan datang tidak lah ,macam sekarang nie  ok sampai disini dulu entre untuk tengah harini rd nak rehat dulu penat ge gym tadi huhuh bye 

indah dunia yang diciptakan olehNya

 malam nie rd nak berkongsi   kisah dimana kita semua  sedang dapat melihatnya dan dapat meresaikannya ,  kisah nya sema juga dengan kisah macam petang tadi tue kalau korang ingat tentang percutian yang korang rasa boleh  tue la.ermmm tapi malam nie rd nak bercerita tentang  keindahan alam ciptaanya   kita dapat merasa panas,dan hujan
kita juga menerima segala  yang berlaku dengan tabah berlaku hujan dengan angin yang kencang bergitu juga dengan kehidupan yang berada di laut sentiasa terancaam dengan kerja-kerja nelayan yang haram  .tapi terdetik kah  untuk tidak menjalankan aktiviti  haram ini...???   jenayah sekarang bukan saja di dalam laut kan..? pasti banyak lagi yang  jenayah dia atas sana tue kan ermmm. mari sini rd tunjuk kan .jom masuk..
 tersentuh ketidak korang dengan   kehidupan  ikan- ikan dilaut yang chentik-chantik nie kan pasti  rd tersentuh sebenarnya dengan ikan yang chantik andaikan ikan-ikan ini tiada apa pula rasanya terjadi cuba pejam mata untuk membaca altikal rd nie  bayangkan,bayangkan andai anda terjun ke dasar yang dalam demi semata-mata  ingin melihat ikan ataupun rumpai laut namum rumpai ataupun ikan tadi langsung tidak kelihatan 
 inilah yang dikatakan "kita mudah lupa" kata-kata tokoh mantan tun dr mahatir yang  masih rd ingat salah satu sebab rd nie memang  pengemar kata-kata hikmah sebut je siapa pasti rd akan ingat nama mereka  sebab itulah kelebihan yang rd ada ,suka dengan kata-kata yang membawa semangat untuk diri sendiri bukan untuk orang lain. 
 cantiknya dia urmmm ,geramnya rd yeah!  comel  sangat- sangat comel la . tuhan mengamanahkan manusia dalam  melihat dunia ini , tapi kenape  kita selalu lupa  dengan perintahnya,kenape kita juga yang cuba memusnahkanye kenapa... kata-kata ini lah yang sering akan dikaitkan oleh rd "kita mudah lupa" 

am so happy thanks for my lovely sister

 today am so happy but mysister love u dear   teh backcurrant  di cemeron highland .mysis  and wtih fmly thanks uncle mahat love u belikan terima kasih sangat-sangat am so happy now. dapat teh yang rd inginkan tue .lagi best andai dapat join disanakan ermmm takpe dapat teh je its ok to me... bila agaknya dapat  iermmm taksabar nak jumpa kak rosezieka pada 11/11 nie at  my cousin in wedding . hopely  everthing its ok and me with my famly .nanti akak datang adik masak spciel tau  antaranya 

  .ikan masak tiga rasa with adik
     .mee udang  thai with adik
 untuk hidangan teristimewa  untuk akak and famly nanti ok :) 
 untuk akak dan uncle nanti  vip punya trip haha  t sebagai penghargaan untuk uncle dan akak rose  sebab belikan rd teh tue teramat ribuan terima kasih  kepada  uncle mahat sebab belikan rd teh blackcurrant tue 

mula adik ingat akak it's joke je rupanya serius haha terima kasih kak maaf ye adik ambik pic akak tanpa akak tau sebab adik nak take kat entre nie je ... hope jangan marah adik x buat lagi dah pas nie tau hurmmm 
nie la mysister yang rd maksudkan tue  ,thanks ye kakak belikan  teh nie urmmm adik happy   nie sebab akak say good morning than pagi-pagi lagi adik dapat  kena wish dari akak love u very much! hug***** to my lovely sister  terima kasih  yeaah adik dapat teh tue yeahh! nanti adik pula  nak bawa akak jalan- jalan ke mana ek??? ermmmm urmmmmmm bialah rahsia  

Jumaat, 26 Oktober 2012

jom bercuti ...anak-anak dah mula bercuti

hye ! semua selamat berhujung minggu ye .dan buat adik-adik mesti dah tak sabar  nak bercuti sekolah kan wah! bestnya  buat prents pula mesti nak cari dimana destinasi yang best untuk anak-anak anda serta fmly tref la katakan yerk... ok sebagai   mana yang dirancang ermmmmm .bestnya lah kalau membawa anak-anak anda ke tempat peranginan nak tau dimana ok jom korang zoom bersama rd di
nie lah tempat yang rd maksudkan .. fmly tref  yang akan fmly u all bawakan tue memang best sejuk sampai manusuk ke tulang , so better prepare la awal baju  setebal tebalnya macam rd pakai tue 
mai rd kasi gempak kan lagi kehangatan dan kedinginan di hotel ataupun di tempat-tempat yang menarik dan membuat kan hati anda  bertambah teruja nak sangat pergi genting kan...
 dan melihat suasana yang meyejukkan .apabila merasa hujan salji waah! bertuah kalau naik ke genting musim- musim hujan memang perh!!! baru anda semua  rasa taknak keluar daripada bilik ok :)
nie suasana di tengah hari tau jangan comfius lak. suasana malam korang lagik syok tue ermmm bersama  rd juga sediakan pelbagai gambar yang menarik dalam percutian di hujung minggu anak-anak anda yang inginkan percutian .


sopping centre dah! kalau rasa nak sopping tue mai la jangan tunggu-tunggu harga tidak lah melambung sangat rd mampu beli niekan korang kan.ermm . dalam nie juga terlengkap dengan mcdonl dan kfc.serta marrybrown .banyak yang halal restron yang halal  untuk muslim dan sesiapa saja  mesti best .
apa lagi lawatilah .http://www.gogenting.com.my

sesuatu yang indah bila melihat kembali masa berlalu...

tersentuh rasanya hati rd ,bila rd teringgat pesanan seorang bekas cikgu  dizaman rd  masih lagi ber unifom  putih dan  biru.iaitu dizaman persekolahan bila rd meninggalkan alam  kanak-kanak rebena tue kan rd tersenyum sendiri baru rd paham  kadang -kadang tue kelakar sangat teringat zaman nakal,dan zaman kenangan manis dengan kawan-kawan riuh satu kelas . sejak rd kehilangan ayah nie setakat nie bila balik bercuti andai dapat surat jemput kesekolah atas sebab tertentu rd yang selalu datang  kesekolah.
setelah sekian lama tidak  dapat menjejak kaki  melangkah pintu pagar depan sekolah tue .pada 12/10/2012
  dengan  rasa berbangga  menaiki tangga kesekolah lama ku iaitu di
 sekolah menengah kebangsaan lanchang ,28500  bersebelahan dengan sekolah menengah datok bahaman.jalan pasar.
dengan semangat  yang tidak terkata,bila terserempak seorang warga pendidik yang pernah kasih  rd rotan tangan rd akibat  lambat sampai kesekolah jadi kena lah hadiah jengggggg terannnnnnnggg 
terlambat sampai ke sekolah nakal yang lain tue  tak adalah juga terkena rotan ,sejak daripada kena rotan rd .dah tak lewat lagi datang kesekolah ,apalah tidaknya sebab ada buah hati pegarang jantung punya pasal erkkk! demrrrrrrrm bunyi dentuman meja yang  kuat oleh sahabat rd bila  rd berangan dalam kayalan ,mata sambil memandang sidia yang rd minat but, sekarang jadi sahabat  yang paling rapat tapi sejak dua menjak nie jarang pula dia menghantar msj,mybe dia kesibukkan barang kali.kan
by the way ,sebelum byak lagi  alkisah yang rd dan rakan rd buat mari kita zoom gambar-gambar yang ada di dalam destop nie .

nie lah sahabat yang sentiasa ada di dalam kepala , kerja kami bila time free  bukan nak ulang kaji hilang kan boring nyanyi lagu hindustan haaah! korang ada dok? tak ada kan ??? ...  dengan selambernya bila pengetua masuk ke bilik darjah kami cepat-cepat duduk dalam keadaan sunyi sambil mengeluarkan buku teks di meja ..bila pengetua dah melangkah keluar tue paham-paham la bagaikan mendapat kemendekaan pada kami ok
jom korang zoom lagi .
ini lah sebahagian aktiviti kami selalu kamo buat bila abis je time cikgu didepan .kami mula menimbulkan pula kerja dibelakang bersama .sahabat dihadapan namanya zamri bin mustafa  dan bersama azroy bin bakar diikuti zainal  bin abdullah . lokman a/l mat dan nur syirwan bin ahmad . 

ini rakan sekampung rd bila dan dimana-mana mesti ada tiap kali cuti rd ada je dirumah pasti tidak akan kosong mesti bersama dengan mereka sambil  bercerita kisah kenangan bersama .   arh! masih ketinggalan juga dengan grils perty lol. ada hanya  juru kemere je yang tak ada gambar erhmmmm so sad! 
  menjejak je kaki rd ke sekolah tue .wahhh tergambar sungguh dan ternampak- nampak banyanggan wajah- wajah  kami yang hanya lah anak watan di sekolah tue . hampir setengah jam berlalu rd masih  berada di pejabat   bagi mendapatkan maklumat akedemik adik boy kesayangan ku tue.fuhhh... semuanya baik hanya satu je bila rd join meeting PIBG disekolah tersebut . ramai guru kecewa dengan perestasi  murid-murid orang asli ???...
 setakat disini jelah untuk malam nie ... dengan keadaan letihnya teramat hampir 24 berlalu rd berada di depan lappy   harini dan hari-hari yang berikutnya  akan datang .selamat malam semua daripada saya .maaf kali nie entre rd berjela-jela macam tali bersambung takkan terputus inilah dia.

Khamis, 25 Oktober 2012

hari yang amat-amat dinantikan

 3/11/12 tarikh perjuangan dalam kerjaya , maka tamatlah sudah perjuangan didalam ranjau berliku ini ahah! semua nak tau kan tarikh  apakah yang rd berikan tue urmmlalalalalalla itulah tarikh peperiksaan akhir rd dalam tahap 3.  setelah sekian lamanya didalam arena ini .dan welcome to tahap 4 iaitu tahap  yang terakhir akan  rd lalui bukan senang tue nak abiskan , sedar tak sedar dah berada di  tahap yang paling  rd ternanti-nantikan. teringin rasanya rd memijak ke alam dgree pula  andai berkesempatan apalah salahnya   namum andai tidak berkesempatan macam mana pula kan .begitulah kisah rd nie  baru terasa  bila jadi anak sulung kepada 2 adik yang rd sayang dan seorang ibu yang rd cinta ,bukan apa  rd memang teringgin sekali nak berada di alam  dgree tapi bila rd pikirkan balik adik rd nak juga belajar  nanti takkan lah nak abaikan spm yang dia miliki dan terus berkhawin mustahil pula   rasanya ,rugi bergitu saja . dijangkakan rd tamat pada bulan 4/2014  hurhhhhhhh lama siot  sabar mak cakap pejam celik   -pejam celik dah abis la diploma  kakak hurhhhh sabor jelah mak pemberi semangat dan kekuatan dalam  apa jua


    .... bersabar juga dengan fitnah yang rd pernah kena dalam hal demikaian rd terima dengan hati yang tabah  tinggal lagi sebulan rd nak berpindah ke rumah rakan -lama ataupun budak rumah lama rd  tak sanggup rasanya rd nak berkampung dirumah yang rd tinggal sekarang  kesian pula hati nak meninggalkan rakan susah dan senang bersama  nursyaza ,nasa. kak ika mereka  lah peyokong dan memberi kekuatan yang  sentiasa aku  hormati kini  bukan nak mengalah dengan perangai junior nie tapi sape yang tidak sakit hati bila difitnah macam-macam yang tidak boleh bler sekali rd kena fitnah bela hantu erghhhhhhh  namum rd terima dengan satu ujian  bila rd balik rd di  tengok rumah rd penuh dengan garam  dan lada hitam ish! apa lagi lah akan datang yang rd bakal terima lebih baik rd berundur sebelum apa-apa lagi berlaku yang tidak dijangka berlaku kan.
nie masa rd di kelas muka nampak pucat sangat  hilang selera nak makan klau dah jemuh bersabar ,akhirnya! !.   rd  nie seorang yang susah rd nak nyatakan bila orang buat  apa pun kat rd ,rd mampu bersabar disetiap sudut tue rd bersabar  menangis dalam hati  tidak siapa yang dapat tahu ,mak rd pun tidak tahu yang rd mengalami isu sebegini . xnak susahkan hati mak .







mengdekati diri dengan masyarakat ektnik....


malam nie entre me all about salasilah datangnya   bangsa dan keturunan rd,rd sendiri tidak dapat mengenal  yang pasti dan yang dapat rd tau mereka ialah saudara ku ,dan mereka la bangsa ku  ,disini ada rd dapatkan gambar yang di perolehi  daripada salah satu sumber  ,dimana rd sering berkunjungan ke blog ataupun halaman beliau  iaitu  mahat akiya nama yang  tidak  asing didalam dunia  berseni dan beliau lah insan yang patut di beri penghargaan ,pada usia yang bukan penghalang beliau dalam dunia penulisan yang semakin agak ketipisan kini.  sekali lagi rd berbangga dengan uncle mahat  dimana setiap