join

Isnin, 22 Ogos 2011

kasut bola di hadiahkan.huhuhu

ermmm...ingat malam nie,dain taknak menulis tapi bila difikirkan ,tentang erti bosan  mula menulis tentang kisah si kasut nie,erm kasut nie dihadiahkan tapi dain rasa tak perlukan dain cerita dan taksalah kalau berkongsi dongdong denggggggg.....dain paling gila  pada kasut paling gilalah mungkin next day"dain jadi super model herrrrrrrpppp.....hampir perasaan dahhhhh .tapi janji nie memang dain akan papar dan terbitkan dan mengupdate kasut-kasut yang  dain pakai dan jenama dari a-z k nie jangan cakap lah











miss u pada orang yang tercinta my mom ,i love you.salam ramadan

















hola ....anyanghaseyo.....

memandangkan ...suka dan excited sangat nie dain.ermmmm lain dari yang lainkan pakai tudung ermmm...meme taklahkan,huuuuu masa nie dain keluar dengan pensyarah ,kami dari melaka ke kuala lumpur,last destinasi di kuala selangor ,so teringin kot pakai juga akhirnya hemmmm nak tengok tak meme tak cantik sangat sebab "manakan pernah kucing turun mandi ke sungai heeeee




ok..... berrehat selama seminggu dan selamat hari raya maaf kirinya andai di blog saya yang sederhana cantik ini tidak memberi apa-apa yang best tapi ,terima kasih juga kerana anda sempat datang membaca ,dan membuang waktu di sini .ribuan terima kasih.
cebisan dan coretan



  • positif pada warna
  • tak suka akan warna yang tidak disenikan
  • sakit hati bila ditipu
  • setia pada kekasih
  • anak manja mak tercinta
  • cita-cita ingin sentiasa dibawah
  • memiliki taman dalan kehidupan ini
  • punya kawan yang setia
  • ingat tuhan
  • single lagi
  • lelaki idaman ???
  • kuat agama,peyanyang,mencintai 
  • setia




tapi sukar di cari lagi pada era ini.
BANYAK KALI!!!!

    Jika kekasih kamu menipu kamu atau m  eninggikan kamu,bergaduh dengannya atas perkara ini adalah sia-sia.Simpanlah tenaga kamu dan cuba beberapa strategi di bawah ini dan di mana ia akan membantu kamu untuk lebih berjaya untuk memaafkan dia,lepaskan dia dan teruskan hidup kamu.

1)Kenal pasti kenapa si dia melukakan hatimu.
   Pasti ada banyak sebab yang timbul seperti kurang persefahaman,tidak berikan perhatian dan sebagainya.Hal ini akan membuatkan kamu terlalu memikirkan soal ini apabila kamu fikir ini adalah salahnya dan bukan berpunca daripada kamu.

2)Berpegang pada sebab kenapa kamu sukar untuk memaafkan dirinya.
   Contohnya seperti rasa dipergunakan,dimalukan,balas dendam dan sebagainya.Kemudian,ingatkan diri kamu bahawa pembalasan dendam yang terbaik adalah sentiasa gembira dan jangan biarkan dia mengawal emosimu.

3) Buat Aktiviti yang boleh kurangkan rasa sakit hati
Ada pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan untuk kamu boleh lupakan sidia bakar,tanam,buang  ke sungai ataupun buang  sahaja dalam tong sampah adalah cara terbaik.jangan lupa untuk bakar,tanam dan buang sekali memori kamu bersamanya


4)Tingkatkan keyakinan diri
hey,gril,dunia akan berakhirkah kalau gril-gril dekat luar di tinggalkan pasanggan ???
aduhhhh...cinta mati kah bagi gadis ,cinta dari jejaka itu???
jangan terus tutup pintu hati,dan cuba ambil iktibar atas apa yang berlaku!!
jika sering terasa kesanya cubalah meminta pertunjuk darinya berdoalah untuk mencari ketenangan diri
berdoalah pada tuhan kerana hanya dia yang maha berkuasa maha menggetahui akan segalanya

Sabtu, 20 Ogos 2011

usia dan pengalaman dalam penulisan blog

hai...salam perkenalan dari dain selama beberapa hari menulis blog hanya sekadar suka dan menceritakan berlakunya peristiwa berlaku dan,tempat dain bercerita lebih panjang lebar lagi .serta luahan hati dain,tujuan dain menulis juga sekadar ingin mecuba di halaman blog dain sendiri.. dan cuba mencintai diri dain sendiri,untuk memberi peluang kepada diri dain sendiri,daripada dain duduk sendiri temenung sana sini,sejak blog ini di dirikan pada dain senang untuk meluahkan isihati dain dapat merasakan disini tempat dain dan hati dain ada...walaupun nampak agak semak  lagi .. dain masih baru harap apa yang dain tulis mendapat  pandangan dari pembaca sekalian 


asal usul dainlin


asal dainlin ialah anak orang asli ,dan anak pertama serta ada dua orang adik,cita-cita dainlin menjadi pakar dalam it teknologi  ,anak kelahiran negeri pahang,berasal dari temerloh  ,dan bersekolah rendah di sekolah kebangsaan rantau pangjang lamchang,bersambung ke sekolah menengah kebangsaan lanchang,bersebelahan sekolah menengah dato bahaman lanchang,masih tiada pegangan agama namun masih memilih andai sesuatu hari nanti menerima cahaya dainlin tetap memilih pegangan hidup sebagai pegangan hidup hingga akhirat,walaupun hidup dainlin serba kekurangan namun dainlin tetap gembira punya adik serta sepupu yang sedia datang membantu sama ada susah dan senang, mereka tetap ada disisi kami sekeluarga, kehilangan insan bergelar ayah amat kami rasai, dari kami sedang bergembira mahupun susah setiap detik kami bertiga sentiasa,insan bergelar mak tercinta penuhi tidak kira andai sesuatu barang yang kami inginkan itu tidak mampu beliau  tetap usaha hingga kami bertiga ada sama,




pengenalan tentang isu dalam dainlin.blogspot.com
cerita tentang kisah hidup dan kisah semasa andai blog dain ini tidak meyeronokkan anda dain minta maaf,sangat antara kisah yang best pada dain tiada yang menarik sebenarnya disini,pada mula dain sekadar mencuba sahaja,mungkin dain tetap akan update satu cerpan,tentang kisah dain sendiri itu memang cita-cita dain sejak di bangku sekolah lagi,buat masa ini dain memerlukan masa dan liptop dan masa,masa ini dain tak memiliki liptop lagi dengan bantuan kawan-kawan membenarkan dain memimjamkan liptop meraka untuk kegunaan belajar mahupun online ,terima kasih lin & buny dan semua!!!

cik minah yang sedang sakit hati!!!..

sakit hati betullah..cik minah sakit hati bila menunggu seseorang yang lambat tak kiralah dia my bestfriend ke my boyfriend ke yang nyata minah sangat sakit hati betul dari jam 9.30 am sampai 11.50 minah belarh lah siape nak kan dah berjam-jam menunggu uhhh sakit hati betul kalau minah antar chek nie conform dah ada penyakit sakit hati dah nie silap-silap tak sempat minah nak khawin mati akibat sakit hati nie erhhh...hilang kesabaran dah hantar mesej pun lambat balas,kalau boyfriends call amboi cepat angkat ...minah call biarlah tengah tidur nia k bye.uhhh sakit hati tak geram minah,cakap jam 10.00 dah kena ada kat lobby sana  minah pun dengan hati gembiranya.. turun tiba-tiba satu penantian hamprek!! bahasa orang minah cakaplah ..sebesar kuman pun tak ada inikan pula sebesar nyamuk lagilah tak kelihatan

cik minah sakit hati

Jumaat, 19 Ogos 2011

program rakan muda

hola ayamuor..itu dia satu progarm anta kami ikuti huhuhu..pendekatan rakan muda ipt alahai mak ooo..mmm..ddd..over pulak aku niie kan ???terpulanglah pada hati masing-masing nak cakap apa ,apa yang penting ikut kata hati kita tapi jangan melamggar batas ye!! kita ikut undang-undang barulah halus....ok
ok untuk information penuh..satu program rakan muda melaka telah memilih kolej kami dan kami diantara bernasib baik terpilih diatas berkat usaha pensyarah kami iaitu cik rohana..dan program ini diadakan di homestey air hitam merlimau melaka pelbagai aktiviti yang kami sertai antaranya,kami juga berpeluang melawat ternakkan kambing dan ayam,dan yang lagi best...kami berpeluang melihat cara-cara membuat cendawan ...dan pada sebelah malamnya juga kami mengikuti satu kelas seni tarian tradisional antaranya tarian dari pelbagai ektenik,best serta menikmati kuih tradisional melaka 
dan makan penuh berstiadat..dan paling menghangatkan lagi kami berpeluang mencubanya sekali.


bye semua ada masa dain shera tau lagi..salam raya!!!

senang cakap ...mengikut lidah tidak bertulang ini!!!!..

apa erti selama  9 bulan penantian ini tak dihargai... ibarat diri aku ini bergantung tidak bertali sejak akhir pertemuan kau dan aku..4/6/2010 tarikh akhir diantara aku &kau  serta cinta ini... sejak dari itu pengajaran sentiasa aku ingat tidak terlintas langsung untuk mengcari pengganti dirimu,pada aku erti serik dan takut  tidak sesekali ada di hati mahupun di dalam isihati aku untuk membalas sikap serta perbuatan dusta kau terhadap aku,aku terima ,dan aku pasrah mungkin ini dikatakan takdir,dan jodoh 


dan janji-janji yang kau taburkan aku anggap ini sebagai kata-kata hikmah kau terhadap aku ,tidak terlintas dik fikiran aku untuk berdendam mahupun mengata kau
malah aku ingin berterima kasih atas jagaan kau selama kita bersama..segala budi yang kau tabur belum sempat aku balas entah dimana aku ingin curahkan rasa ini ... sejak aku mendirikan mahkota  blog untuk tatapan dan menu sebelum aku melelapkan mata dan sebelum jasad aku tiada lagi..mungkin kita tetap dah tidak berjumpa lagi!!!.. 


mungkin hanya nama aku yang bertahta di blog dan dibibir mulut orang nanti..andai engkau terdengar ataupun terjumpa blog aku bacalah isi hati ini..dan dengar lah keluhan rindu ini selama kau meninggal aku ,diri ini bagai tali terputus layang,dan tidak lagi segagah menara kuala lumpur yang kau pernah cakapkan dulu sama padan dan sama cantik???..


dimulut cakap tidak tapi adakah dihati kita ingin mengatakan tidak???..dah lah aku tak sanggup menipu diri ini lagi berpuluh dan berjuta orang yang aku temui tapi kau nak tau kan aku jawap apa???...helo saya tak bersedia andai awak nak jumpa saya walaupun sekadar kita berkawan ..tapi andai awak nak kita berteman sahaja cukuplah sekadar di bilik kuliah sahaja.





Khamis, 18 Ogos 2011

kening sendiri yang tenggelam!!!!...

hello...semalam ke kelas...12.30  mungkin kesilapan dari saya juga sebab tak info kat kawan-kawan tentang pembawaan fail ke kelas.. saya sungguh tak sengaja sangat,mugkin ada betul juga apa mereka marahkan saya tak kisah,selama hiduppun sering dah saya kena marah-marah takpe saya terima dan terima kasih sangatlah ribuan terima kasih...walaupun kesilapan mereka tapi saya tau lah sentiasa nampak kening orang je... so kening i tak nampak sebab macam mana nak tenggok kening sendirikan ..lolhai minah nie...


memang betullah buat apa kita nak menyalahkan orang lain sedangkan..kita tak memangdang silap kita apa... walaupun di lubuk hati saya masih tersimpan lukanya tapi i tak pernah menyalahkan meraka ...yang bergelar kawan kelas kuliah ku...sungguh berat dan amat pedih,airmata bergenang sejurus kemarahan yang mereka curahkan pada aku  yang bersalah.ini tuhan sesungguhnya aku yang berdosa dan berdahaka ini ampunkan kesalahan aku ini...

bermalam tanpa cahaya lampu satu tower 1

huhuhuhhhuu....rumah kami putus bekalan elekterik erhhhhh.....rasa nak serang je kami punya pengurusan erhhhh....berbuka di luar herrrrrr...tak best pun tapi ok lah sekurangny-kurangnya dapat berbuka pun dah bersyukur dapat berbuka dengan sempurna ini walaupun ada di antara kawan yang tak berpeluang macam kami..ok lah setakat ini dulu ye!

Selasa, 16 Ogos 2011

liku-luki bergambar dengan budak nakal

huuuu... tah kenapa minah ne nak bergambar time aku pose nak seorang tiba,tiba nak jugakan aduaiii
sabarjelah ermmm... pelajar KLMU shah alam kuala lumpur ini... uoop"""" maaf nie cousin dain mybe rindu sangat dengan aku.heee ala sekali sekala jadi orang perasaan takpe lah kan???.. dari nak tunggu dari pada orang tersayang jangan harap dehhh... aiii maklumlah siapalah nak pandang errrr??? pose gambar berbadan gemuk...ala senang cakap  kan tak perlu berselindung dah sudah huuu


percutiaan yang nak di kongsikan bersama kawan-kawan




kuala gandah lanchang pahang
pusat konservasi gajah..
jabatan perhilitan pahang..
pelbagai aktiviti yang diadakan pada yang sukakan haiwan dan penyayang lah sangat kat kat sana anda boleh lah mencuba aktiviti mandi bersama gajah,,memang best fisttime dain kesana memang best tengguk gelagat haiwan yang comel ini  dengan suasana yang indah dan sesuai lah untuk seisi keluarga yang inginkan ketenangan pelbagai 




 meyerang pusat perhilitan kuala gandah ...alahai naik motor je pun...



ini lah nama pusat tue....








amboi ini lah gajah nye aku ambik bagi kawan-kawan tengok yang besorrrr punya.....jangan takut dan harap dapat tidur malam.k sebab nanti ada yang tercicir pila gara-gara tengok gajah hamba ini k.

laman hati yang penuh anggun ini

harapan aku happy bila aku ada ramai kawan excly kawan-kawan dari kecik and classroom yang tak tekira,dan mempunyai pensyarah yang baik hati huuuu... sayangkan bila kita jumpa insan sebaik dia..harapan aku di akhir nanti aku akan dapat mengantikan tempat beliu mengajar kami walaupun kami nakal beliu tetap kuat melayani kerenah kami yang seakan kebudak-budakan heee ...itu lah kekuatan miss tersayang kami''dalam kehidupan ini mesti ada yang terindah dan pahitnya'' kadang kita terlupa disebalik kegembiraan yang kita nikmati ini pasti ada insan yang .... sebab itulah dalam hidup kita pasti ada duka dan sengketa....lagi satu gembira  



beribu sesalan 3 suara bergandingan

ku susuri malam ini yang tidak berbintang sunyi sepi...
juga rembulan dah menghilang dalam kelam ku sendiri...
ku mencari hembus bayu yang selalu berbisik madah rindu..
kini membisu dalam sayu..
tidak ku temu suaramu..
ohoh..
kekasihku di jalanan berliku disaatku perlukanmu
tertutup jua segalanya terhadapmu disini ku tersedu-sedu...
setelah cinta pergi ku mengusungduka ini diiringgi...
kisah janji dimungkiri lagi....
ohohoh...3+
kekasihku dijalan yang berliku disaat ku perlukanmu
tertutup jua segalanya terhadapmu disini
disiniku tersedu-sedu setelah cinta pergi
setelah cinta pergi ku mengusung duka ini 
kisah janji.. di mungkiri....
sia-siaku mengcintaimu...setia padamu
percayaimu sebak .dadaku.....retak hatiku dihiris pilu
sia-siakumencintaimu  setiapadamu...
percayaimu sebak dadaku hatiku di hiris pilu
luka jiwaku dihiris pilu.....
beribu sesalanku......






kisah cinta dikhianati







kisah perasaan seorang anak.. di pagi hari raya

raya tahun nie ..amat memilukan hati kesayuwan dengan takdir atas kehendak ilahi.. terpaksa di terima segala nya namun kata orang...pahit untuk di telan tawar untuk di simpan permergian insan tersayang masih terasa kehilanganya.. walaupun aku kini menjejaki ke ipts ..namun corak kegembiraan ...ingatan untuk orang tersayang sentiasa di ingatan... tarikh 19/2/2001 amat bermakna bagi aku..

huuuuu... memandangkan raya nie mymom tak bagi balik so i think what i can do now..smile..
but itu keputusan muktamad dari mymom..  aku tak boleh menidakkan ye..
semalam terdetik hati menghantar sms kepada my ex unty uuuu... are you ready  gril nak dengar answer tak???
my sms to ex anty raya nie balik tak?exa... tak...i tye lagi mak su apa khabar ...terus tak answer..
uhhh tak pernah anta sms semenjak my grenma.. marah dan bising  katanya i asyik sms jer...
 sejak dari kejadiaan tu i terus tak pernah datang ke rumah my gren ma
i fikirkan sejak ayah tak ada banyak telah berubah.. antara hubungan kami
dan kemesraan kami
kedang-kadang i marah sangat tapi bila di fikirkan balik marah i tu tak mendatangkan apa-apa malah menambahkan dosa hanya mampu i berserahkan pada maha berkuasa..dia yang lebih arif dan lebih maha megetahui segalanya.

selam ramadan untuk semua next time dain menulis lagi

Jumaat, 12 Ogos 2011

bermulanya disini...

laut selalu buat aku kecil
laut selalu buat aku kerdil...
laut jua buat aku sehingga tak terdaya...


hati pula kat bulan,perasaan ada kat bintang
akal dan fikiran ada kat matahari,
jiwa masih menghilang.....


begini selamanya setelah insan tercinta menghilangkan tapi kita harus berterima kasih padanya sebab kita di pajngkan umur lagi


bagaimana kita hendak menangis sedangkan airmata dah hangat di pipi dan bagaimana pula hendak ku tangisi sedangkan kau tetap ku nanti ....