join

Ahad, 3 Januari 2016

selamat tahun baru for myview

orang kata kalau cinta bertepuk sebelah tangan mana mungkin berbunyi betulkan??
so saya dah laluinya ..so saya pikir just leave about that how can you get ..better dont say you cannot find did ..god here ..
huhu belum terlewat mengucapkan selamat tahun baru kepada semua pembaca diarianakwatan.blogspot.com untuk taun nie pon saya belum ada hadiah umtuk semua.. insyallah hadiah allah itu ada bukan disini tapi dimana2 pun ada sabar sabar jela.. apa korang buat taun baru nie ek.. saya duduk umah jer ,tak kemana pun dan still bersedih didalam suasana taun baru tu.. yallah ! tabahnya airmata nie , saya tau saya dipermainkan  biarlah andai keadaan itu berlaku kerana ujian mu aku redha yallah...
okey lest gooo ...to travel  with me .. all , so kali nie azam pun saya tak cipta apa2 pun saya tak cipta  apa2 hajat this exist  nouses??  i think no..no..no kan . masih dalam gelombang menangis disaat tu tapi apa boleh buat "tabah dalam tangisan itu watak engkau wahai diriku" ini jela ungkapan yang mampu saya terima dari sebuah diolog di tumbler saya , so apa yang tbaik bagi saya .. sekarang.. hidup untuk kerja, dan hidup untuk semua orang ..so hati nak mati biarkanlah sebab tak semua dapat rasa gilunya tu  betul kan??
so disini saya nak merakamkan salam dan ucapan buat kawan,kawan yang dimalaysia mahupun di oversee , happy new year.. miss this moment hougout  with others , but now gone aready..this exist like no wonder for replace your place in my heart sory to say.. kalau dulu hati sentiasa di jaga exlist kena kenang kisah hati betul tak sekarang tanpa menjaga hati orang hati sendiri pon dah terjaga .. banyak sakitnya 

Ahad, 15 November 2015

rasa yang terpendam

saya sangat lemas bila orang nie cakap B orang tu cakap A . saya mula pikir adakah itu caranya saya terima sistem atau improve dengan sesuatu yang baru pon saya tak pasti ... apa yang pasti perasaan saya dah mati walaupun badan jer yang wujud tapi saya serasakan diri saya dah mati . 
memang betuk kadang kala kita kena emosional dengan sesuatu benda  tapi" adakalanya "saya mula rasa yang saya tak nak disusahkan oleh sentuasi . tapi barulah saya paham inilah rupanya kehidupan disetiap  keadaan kita sentiasa berkorban untuk menjadikan diri kita yang terbaik  wlaupun tak kira diri kita nie hidup ke lagi atau tenggelam ke .. 
yeaah... mesti semua tertanya-tanya why cik rose update momentum yang sangat lemkorr mat nie . so harini saya tak mau berahsia dengan semua .. just nie jer yang saya rasa dalam setiap hari-hari saya .
sokey . geng! rasanya dah termasuk nie bab ikhlas saya dah buat kan  so harini saya nak lagi buat  yang saya  perlu cakap . satu perpatah ada  mengatakan yang sebenarnya  bila kita memberi ilmu haruslah ikhlas apa bila kita ikhlas dan kita paham . baru orang dibawah kita paham , so sebad apa saya perlu cakap gitu     kita nak mengajar orang betulkan tapi apa yang saya rasa . masalah kegagalan itu dari diri kita .. jangan salahkan orang lain ..macam saya , sebelum cikgu tu mengajar saya . saya kena tanya diri saya dulu nak belajar tak? 
 so bila bergini saya tahu . semua datang bila dengan kehendak saya .. 
isu ketiga pula... tolonglah jangan merasa diri kita bagus ke bila dah pandai biasa manusia lupa diri  kalau dulu dia orang asli macam saya so sekarang dia tiba2 dah kaya .. kawan sedengan moto tayar pancet  awaknye bawa stone  usahkan nak menyapa dia ....  nak tolong makin tekan minyak adalah kan so apa yang saya rasa dengan sintuasi  gini saya suka mendoakan yang terbaik dengan apa  dia buat moga  ada hikmahnya ... sebenarnya isu nie juga saya simplykasikan  sebagai olahan hati saya .. 
 janganlah ajar orang untuk hidup seperti kita... exlist bimbing dia  untuk  kuat dan  boleh  melangkah dengan keadaan disekeliling  ... jangan bersikap dia harus memiliki segalanya tapi bantulah dia  ... saya harap semua orang paham ... semua orang mengerti yang pangkat ,duit , dan keindahan semua dari allah .. bila2 masa saja dia nak ambik dia ambik dari kita .. beringatlah sebelum   dia mengambilnya ...

Isnin, 9 November 2015

hidup baru cik ros dengan leader 'think you geng!

assalamualaikum 
 sekali lagi cik ros cuba memanjangkan jari  menaip perkataan untuk blog  rasanya cik ros patut buat limited view  tapi nak cakap juga yang cik ros memang suka share apa yang cik ros buat ,apa yang cik ros dapat so memang kerja saya suka buat kerjasama .. ada tak ada itu rezkie allah 
 yallah , diharini aku seperti insan yang sangat kecil saat di uji dengan ujian mu .. saat larut malam aku mengalirkan airmata dengan tanpa aku sedar  ... apakah aku masih mengharap atau aku merindu arwah abang der . hampir 6 tahun dah tapi bila saat sedih aku sentiasa kongsi bersama .
tapi sejak aku mengenali 2 orang insan  ini .. apa yang membuatkan aku lupa dengan masa,hari dan malam adalah kerana aku sangat gembira  dan tak merasakan keseorangan dengan kehilangan arwah aku betol2  lemah bila aku dapati dia sudah tiada lagi dengan kami dengan sekelip mata .hanya tuhan jela yang mampu melihat aku menangis dan jatuh ala di sebuah padang dengan panas terik ...
terima kasih helmy ,sebab sentiasa ajar ros  ajar-ajar tanpa jemu . sebenarnya itulah rintih seorang guru tidak kenal erti penat erti marah . 

kami sentiasa bersama walaupun kemana sebenarnya . saya seakan merasa kak ema  macam seorang kakak , sentiasa dekat dengan saya haha.. helmy sentiasa pula jadi bahan kami .. alaaa anggap jelaa superwomen bila bertemu memang laa gitu , so  bagi saya bila superwomen nie bersatu  si lelaki dah tak jadi apa dia macam hp abis betry laa kan...? 
  special thank buat mereka sebenarnyaa ... kerja kami bukan senang nak senang bak kata pakcik ros.bukan mudah nak senang dah senang bukan mudah nak lagi hidup macam nie kan .. insyallah  memang siap kenlight dinner di sebalah apartment  hotel vistana  cheak up untuk makan dengan diorang ...
sebenarnya tak semua orang boleh tahan dengan kerja mereka buat ... excly aku pon   tapi  bila ada rasa insani lebih , aku lebih positif ...
yellah sebelum nie , aku dah melihat dengan mata  . tapi aku cuba " buat kerja allah"  bukan nak duit bukan nak kaya ... semua alhamdulilah ... semua cukup setakat nie . tapi  memang cita-cita aku dari dulu  buat kerja di jalan allah 
sikap ikhlas memang niat seseorang insan... 
insyallah turkie saya datang .. insyallah incin .... rasanya ingin saya ucap ... turkie nanti mungkin destinasi saya yang terakhir.... pertama saya nak solat di masjid sultan ayub ...kdua saya nak duduk di hotel betul2 mengadap laut masjid sultan ayub .dan ketiga saya nak ziarah makam idola puan nur azlina iaitu ahmad ammar .... yang syaid di sana... itu saja yang ada dalam ingatan disetiap langkah aku melangkah keluar rumah dan bekerja... insyyalah saya pasti dan terlebih pasti allah itu maha pendengar dan melihat serta merancang kemana arah insan yang terpilih ini ... 

Selasa, 6 Oktober 2015

kenangan manis kuala gandah lanchang ,pahang

sentiasa bersama walau apapun kami.

saya punya seribu kasih dan sayang tapi tetap setia bersama cinta dan  kecundang ..alhamdulilah bersyukur sangat-sangat dengan pertemuan yang agak singkat saya tetap setia dengan kasih saya dan tetap diri saya dengan cinta saya . perjalanan mereka dari gemas negeri sembilan dan saya pula sememangnya penduduk di kawasan lanchang . syukur kepada tuhan pertemuan kami di sini www.kuala gandah.com .bermacam-macam aktiviti antranya kami memberi gajah makanan tebu dan sebagainya yang di jual oleh penjaja di sebalah untuk aktiviti disini tak perlu bayar  kita hanya dapatkan pas kebenaran dari kunter dan lekat di baju kita dan terus masuk . hermmm seronok sangat selain kita tengok gajah kita juga boleh jumpa kijang dan ular di wanderlend rengit .. di sempang sebelah sahaja jom laa follow us 

kisah 5/10 interview menilai diri sendiri

kisah cik saya .bertukar nama 
haaah kali nie kisah cik ros biasa orang panggil nama saya ros dan terpulang pula kat sesapa nak panggil nama saya apa .. tapi kali nie luar biasa sikit memang laa kalau orang panggil  tu ia agak sensetif pada sesetengah orang kan tapi kali nie saya nak berucap ..nak cakap nie lina tu jarang orang panggil saya sebenarnya biasa ros .. tapi kalinya untuk senyuman orang tu ikhlas saya menyahut panggilan dia supaya saya mejadi lebih baik sikit pon okey laa dari tak langsung haaaa..
andaikan encik haikal tue terjumpa blog saya nie ..saya nak mintak maaf  bos ..sebab saya tertarik senyuman encik .. saya memang suka mentaksifkan seseorang berdasarkan senyuman haaah .. jangan dipandang rendah pula. tapi saya nak ucapkan ribaun terima kasih sangat2 sebab encik haikal orang pertama puji saya dari segi perwatakan saya serta kekemasan saya dan cakap saya cantik bertudung alhamdulilah . meskipun encik meluluskan interview saya kali ini . maafkan saya sebab berpura terima tawaran encik .. saya gembira bila orang lain menilai bagaimana diri saya 
saya doakan moga encik haikal lebih berjaya 
saya ,  bahagia sangat nie terima kasih encik ....
senyum itu saya bagi kat awak.. tapi saya mintak maaf atas ke ikhlasan diri awak .

jom bercuti .. dekat jer berjaya hills resort pahang

jom singgah berjaya hills 

aaah sini memang banyak story mory cik lina kita nie .. mesti korang nak tau . kenape rosalina dah buang ros hahaaaa .nih chek nak habak sat nie .. kerana tercetusnya peristiwa 5/10/15  maka ros dah bertukar lina apapun boleh laa kan .. nak buat macam mana bukan kita mintak pon ros ke lina ke apa saja nama kita u all boleh panggil kita tak kisah 

. haaa jom laa pakat kawan-kawan kita relestension  ke  atau berbulan madu pon boleh bhaa.. cehh bha dia dah keluar suda tue. 
cik  nie diberi tugasan kesana dan masa menyiapkan tugasan disana berkaitan cerita cik sendiri cehh..
 okey by the way . .. alhamdulilah tugasan tue siap dan bersama dengan perasaan dia sekali perhh siap feeling-feeling gitu kan .. okey juga kan sebagai masej kita apa yang kita tulis tu  .orang tahu dan mereka pon suka . itu lagi bagus . untuk melengkapkan perasaan tu .. cik nie menjadilah staf disana alhamdulilah semua di permudahkan . cik saya okey juga untuk entre kali nie kita tukar cik saya  haha , cik saya  bekerja sebagai coord : di horse trail  bos pun okey suasana okey , kawan pon okey . semua alhamdulilah.. jumpa pula guest yang okey lagi 

laa buat makcik saya nie okey 
okey , apa yang ada di berjaya hills nie ???
okey kita ada pinball mana yang suka lasak-lasak tu . dan golf mana yang koprat-koprat kan fenatik golf 
kita juga ada spa dan vip guest servise  memang best dan anda juga boleh merasa suasana jepun di jepenes teh house  dan bole try baju jepun tue haaah...
dekat sini juga kita ada animal farm untuk kanak-kanak jangan risau kalau baby anda tak boleh naik kuda diorg boleh try  pony juga . haaah
untuk resturan kita juga ada ....
bermacam-macam dengan persembahan tarian dan macam-macam lagi jom laa pakat singgah 
haah ada yang tak tau ke ??
jom follow us :
jika anda dari kl .. tak perlu tension pasal mab  tue 
selepas keluar dari terowong genting sempah anda makin hampir just street sampai anda jumpa singbord berjaya hills us naik terus sampai jumpa pondok pengawal if us comfius sempang sebab di kiri n kanan ada dua kan.?? us ikut kiri pon boleh ikut kanan pon boleh ..  kalau nak jumpa cik saya us sory laa us cik saya dah lama resgin laa .. us 








jimat berbelanja di pasaraya cowboy temerloh

spentime pada hari minggu

jalan-jalan ke temerloh yang super duperr gitu , tak la diranchang pun kami just on sport jea ge menunju ke bandar temerloh seronok sangat pada asalnya kami sekadar ingin meyinggah jea  tapi bila masuk ke dalam super store cowboy perhhh.." bak kata lagu elyana hati bentuk cinta hanya untuk mu ,hati bentu cinta hanya padamu ". cehh siap kena dengan lagu pula kan .. fikiran saya mula bercambah kalau buka butik dalam kampung nie  rasanya memang hokey sangat serius nie .
beli perkakasan buat pelamin  memang la mengeluarkan bajet yang banyak tapi ia tak perlu bayar sewa bebagai tu kan apa kata  korang pula ek ... 
adehh terasa nak sangat2 buat perlamin sendiri sebab semua peralatan yang kita nak semua cantik-cantik  di pasaraya cowboy tu . dengan harga murah serta amat berpatutan  biapun suasana pasaraya tu sedang dibaik pulih tapi dia berbaloi 
 dengan barangan serta apa yang kita perlukan memang di perbaharui dengan barang2 baru juga

jomlah kita beramai-ramai sopping dengan barang yang berpatutan  biapun lokasinya agak terpencil  tapi dengan harganya berpatutan apa tunggu lagi ayuh laa aok mernyeee jom singgah di marry brown hanya bersebelahan dengan pasaraya .














Jumaat, 25 September 2015

sepi dan menyepi

setelah sekian lama:
  kawan-kawan ada tanya kau okey ..?


sebenarnya saya dah lama okey ,ialah kalau kita asyik pikir . bukan hal tu datang balik dan bagi kita bersatu balik betul kan. sekarang senang citer '' as forget when you think this simple you do it '' memang la kan semua macam makan kacang  buka kulit dapat isi terus makan senang jea . bohonglah kalau saya kata saya dah lupakan apa yang berlaku ibarat sesuatu impian saya musnah .. tapi  disetiap hal tu kita jangan lupa kita masih ada allah  dia selayak-layaknya menjadi teman dan bestie .. 9% saya katakan kawan disisi saya bila masalah itu hadir  tapi allah 10% saya bagi bukan kerana nak kan hikmahnyh tapi saya nakkan jawapan dan kekuatan .alhamdulilah saya okey . 
tapi sikap ini baru mengajar saya erti saya perlukan ruang untuk kenal siapa diri saya .alhamdulilah luka tu pon saya kuat saya redha saya doakan dia moga dia sihat selalu dan hidup bahagia insyallah .biapun perkara tue berlalu saya bahagia dengan waktu dan dengan saat 12 jam allah beri bersamaan 4 minggu dan sebulan ini saya bersyukur dengan life . 
untuk pengetahuan kawan-kawan dimana yang rajin cari blog saya dan yang selalu follow saya ucapkan terima kasih bangat2 yaaa . sebab sudi baca entre saya  . dan  untuk pengetahuan semua facebook  account untuk facebook saya dah stop using rasanya hampir nak masuk setahun .dan hanya saya guna twitter sahaja  sape2 rasa rindu nak borak follow la saya di :Dzlina written  insyyalah saya follow semula . kalau facebook sorry to say .. saya bukan artis dn artis juga manusia biasa  macam saya tapi dunia kita suka bgosip dan paling tak arr kena tikam belakang suka cakap belakang apa nak buat ann ....so saya jauhi dari anasyir syaitan lagi indah dari manusia sekarang adap xda orang buat baik kena bagi racun pula astgar...
untuk itu memang tiada maaf bagimu ..saya xsuka bermaaf2 nie bukan raya pon kan 
hampir beginilah life saya sehari-harian . setakat nie tak ada lagi pakatan NGO ajak klua kota malaysia nie 
insyallah lah kot ada rezkie lagi kan .. nak ge turki lagi insyallah amin.. bukan tak nak tinggal di sini tapi biarlah buat kerja allah bak kata dai kita syuada tue "jangan buat kerja allah"  ini boleh lah di ketogerikan dalam sumpliment kepada manusia-manusia yang jenis duduk melepak menage hal orang . sampaikan mereka dah jauh dengan pegangan agama asgtr .marilah kita doakan  moga  orang2 ini jumpa jalan pulang al-fatihah


Jumaat, 10 Julai 2015

raya datang dengan empat batang lemang....??

raya coming ! 
 asslamualaikum semua , selamat hari raya walaupun lagi seminggu lebih ,aku yang paling awai2 wish kahkah... selamat hari raya buat semua kawan-kawan ,kakak-kakak dan abang-abag yang saya hormati semua . 
disini saya ingin merakamkan jutaan maaf jika saya menulis yang berjela nie dah menyakitkan hati anda semua .  kita #kosongkosong. 
saya tak ada niat nak mengadakan majlis raya sebenarnya saya hanya ingin menyambut harini dengan niat syukur alhamdulilah dengan secawan air coke dan satu biskut alhamdulilah saya bahagia .. ramai yang kata niat saya nie ,pelik sebab semua orang berkunjung kerumah nanti . 
yea , pelik kan tapi kan allah menyeru kita supaya berserderhana  saja . tapi  ini dah cukup serderhana lah kan  . dengan keadaan ekonomi sekarang iya saya kata ia memang layak lah dengan menyambut raya dgn 4 batang lemang satu ekor ayam saja . sebab saya dah penat dengan apa saja sekarang . 
alhamdulilah ,ini dah cukup serdehana  ,kalau saya ,saya nak lagi serdehana dari itu dengan satu cawan coke sahaja alhamdulilah lah.. exlist itu my raya .
bila mood down , samalah juga dengan mood down oleh sistem down haah... itu ..itu  penyakit yang sukar di ramalkan .. rasanya saya dah mula nak merapu dengan anda semua 
cukup disini dulu statement cehh ... asslamualaikum semua 

Khamis, 26 Mac 2015

depan kita orang baik.. belakang kita orang mengata . tak mampu nak kukatakan mereka nilah insan terpenting buat saya

dekatkah aku nanti dengan mereka : 
 terima kasih kak dayah & kak by , ros bahagia dengan life sekarang tapi akak  , ros penuh cerita . ros teringin nak berlari sejauh-jauhnya dan tak ingin lagi nak kembali .   tapi apakan daya ros juga ada masih ada rasa tanggungjawab ,sebagai seorang anak . kak , saya taktau kenapa perasaan saya kuat mengingat akak dan mungkin juga akak banyak membantu ros . sampai ke tahap begini .. ros  tak paham kenapa manusia suka memandang remeh perihal bangsa . seolah olah bangsa ros nie  tak ada yang bagus .. wow  akhirnya berkaca juga airmata saya nie kak . sahabat saya yang ceritakan passa tue kat saya , apa pandangan akak bila orang asli memeluk islam , salah ke disisi kerajaan juga . sesungguhnya saya sangat -sangat bersayu hati . iyalah  , saya pelik , tapi bila sampai cerita nie kat mak .... saya hanya mampu mengatakan "kau saja cari maut " saya pikir iq manusia nie dah berubah tapi masih lagi kono . apa pula yang betolnya  pada mereka ros tak tau kak.. tapi apa yang rose  rasa  sekarang tempat ros bukan disisi masyarakat yang korno . iq mereka terletak dalam jamban bukan di kepala .
nie lah cinta hati saya:
hanya kepada dialah cerita demi cerita ,saya kongsikan dan  mungkin penututpnya kelak berakhir yang mungkin sempat saya kongsikan dengan dia . hati saya tak mampu berbohong bila jumpa dia ,pasti airmata yang menggalir dulu ,sebak dengan kehidupan tanpa dia , ingin melihat dia bahagia dengan cucu-cucu dia kelak tapi  tuhan sayangkan dia . lebih awal abah.. kenapa perasaan saya terlalu banyak memikirkan abah . saya rasa setiap waktu tue saya selesa dengan abah , te ada masa saya cuba mengudate kembali kerana saya dah tak mampu meneruskan lagi ,sayunya hati mengenang nasib

lagi coretan hati yang terakhir ,selagi jari jemari dan otak penuh idea

assalamualaikum buat semua :
sebagaimana sambungan lagi buat entry semalam ,dan seakan cerita yang sama cik rose kongsikan . dan buat mereka yang mengenali diri saya yang  penuh dengan kekurangan ini , cik rose meminta agar jangan menilai lebih dari yang anda tontonkan cehh.. iya ...sebaliknya bantulah saya kejalan ini dan berikanlah saya  ruang. bukan lempahan suara -suara dari belakang yang saya dengarkan .
dalam alkisah nie , ramai yang tanya siapa yang nikah tempoh hari :
 menjawaplah saya kembali hamboi, soalan tue ramai yang tag status saya dengan title gambar nie .. malaweh! . saya bukanlah kaki gelemor  tapi kata orang biarpun orang biasa yang penting kena ada privasi  betolkan ??... insyallah jika ada jodoh saya cepat-cepat update kembali , tapi pasal dalam cerita nie . ini majlis akad nikah adik saya nur rieayana (amy) majlis berlangsung di pejabat majlis ugama islam dearah jelebu ,sempang pertang . saya hanya menjalankan tugas sebagai saksi bagi pihak perempuan iaitu emy  tadi . lepas nie taktau la pula gosip liar mai masuk lagi . gua hentak kepala terus .
maka jelaslah kisahnya betolkan....  oh lupa pula. saya nak berkata-kata lagi kepada pembaca -pembaca yang budiman saya .ingin mengundurkan diri tapi jika ada gosip mengliar lagi sila la pergi terus kat chat box (kalau takut saya marah atau takut dengan saya ) . kalau bran anda bran jumpa saya pon boleh tak salah. lagi mudah , face to face . ceritakan jea , saya sedia mendengar .

bagi yang dah lama kenal saya , tapi masih tak nak tegur saya  dan yang selalu online baca entry saya .. terima kasih sebab sentiasa follow saya ,dan baca entry saya yang kurang best nie .
buat kepada si jelmaan jantung hati tika dan dulu kala . teruskan melangkah kita sama -sama melnagkah saya pasti akan ada ruang dan ketika nanti kita bersama-sama pulang jua ,jangan kuatirkan saya kerana  jalan yang kita bina ,pasti ada ke pastian di penghujung. awak teruslah melangkah kerana saya sentiasa di belakang .
lupakanlah kisah kita jika saya bersalah kosong-kosonglah . 

jari jemari mampu memuatkan lebih entry kot

jemah nak mencelah seketika ,untuk sekian kalinya  :
bukan bermaksud bahagia , tapi disebalik senyuman terselit kisah .. dan disebalik renungan terselit duka.. namun tak semua yang tau disebalik kisah  yang hadir bukan kisah yang dapat buat orang pahami .

mungkin cukup bagi sesetangah manusia untuk mentafsirkan .dan tidak buat sesetengah manusia . maka aku juga insan biasa yang ingin melangkah serta mewarnai duniaku sendiri maka warna yangku pilih bukanlah tepat seperti insan  lain maka aku menyeru kepada teman semua bantulah aku , dan tegurlah cara aku .

diakhirkata :

 mungkin  harini tuhan mengizinkan aku menitipkan entry ini untuk semua orang membacanya ,dan mungkin  tidak pada besok.. mungkin tuhan menarik semula dengan kuasa yang dimilikinya , kerana aku tahu ini semua ke atasnya . maka jika sesetengah pihak terluka dengan ayat-ayatku yang terakhir ini ,aku memohon maaf kerana aku  tidak berniat untuk melukakan perasaan sesiapa termaksuk diri aku sendiri kerana . iya selama dunia menulisku bermula inilah pertama kali diriku didalam duka dan dialam penuh duka . hampir 22 tahun aku hidup , hari - hari ku penuh senyuman tapi , pernah aku bermimpi , berjumpa seorang orang tua , ketika itu dia ada menyatakan harini bila engkau menggunakan barang yang ku berikan ini ,akan ada sesuatu yang datang maka engkau kuatkan hati dan tutuplah hati kau dengan sesetengah perkara . inilah mimpi-mimpi yang aku terima ..
sejak sedikat ini baru aku ingati . yang mimpi yang terjadi itu sebenarnya iya memang benar ..
sekian assalamualaikum..
dengan izinnya , aku ingin menulis dengan cerita yang allah berikan kepadaku sedikit ..
selebihnya aku hanya manusia biasa ...

muka dah ada adap kosong

macam panas jea entry si cik rose nie.....
nie entry dan kisah dari seorang sahabat saya pula .. ouhouhh..lupa pula nak entro dia 
nama tak pentinglah tapi cerita dia ,dan kisah kami itu penting ok 
kisah kami bermula , cehh kami kenal dekat tempat kerja satu company la ..tapi lain2 bos  kisahnya kami mula keluar dan jalan2 sama , yela memandangkan dia lah yang rapat dengan cik rose . tapi paling ak sangka dia menceritakan gosip juga ..
tak lain tak bukan macam yang , cik rose post semalam .. sama saja kisahnya .. tapi cik rose rasa bersalah ,dan rasa macam ingin menjauh ..andailahkan cik rose tak rapat dengan dia sebelum nie ,mesti orang tak attack dia ,sayu hati bila semua orang sibuk pasal budaya dan diri saya serta orang apa ... tapi apa yang dikatakan tue sama juga yang selalu mak ungkitkan diri cik rose sering tak tumpah menyusahkan semua orang yallah..
engkau sentiasa disisi ku ,aku sedar sudah terlalu jauh aku meninggalkan agamamu..
namun aku sedikit pon tidak menduakan agamaku ini..
tapi apa yang aku terkejut , aku dah menyusahkan dia ,dah malukan dia .wahai sahabat aku tidak ingin sebenarnya tapi aku juga tidak merelakan namamu dirimu malu kerana aku
text yang aku dengar ketika dia bersuara  " kawan-kawan  saya dok mengata ,saya rapat dengan awak. " mahasuci allah jatuh airmuka aku ,sebab mak penah cakap pasal tue .. jawapan dalam hati ini.. katalah  apa saja korang nak kata aku berterima kasih keatasnya . tapi heran mak jemah nie ....kenapa mereka suka menjaga  tepi kain 
ok..paham..paham manusia memang begitu 
 tapi cik rose masih tak puashati , sebab mybe saya ada susahkan mereka kot..

jari jemari sedang gatal-gatal

assalmualaikum...
jari-jemariku gatal-gatal bukan kurap okey, harap maklum
nie sebab berpuluhan masa dan waktu tidak terluang satu pun saat duduk menghadap laptop.. tapi malam nie terlintas dik hati nak main jari jemari yang kurang mulus 
tapi tulus ,hih nampak tak terlebih perasaan si penulis .
setelah hampir sebulan cik ros diberi latihan allhamdulilah hutan yang semak tue dah nampak surga.. 
sebenarnya banyak cerita nak di kongsikan tapi takut pula ada sesetengah pihak akan terluka .. tapi memang daya cik ros pada malam nie menaip juga sebab entrey kita jari jemari sedang gatal -gatal so  kata pun beribu dan berepesod kisah dalam entre malam nie .. ia tetap akan dicurahkan 
kisah pertama :
 i)  kenapa  sukar nak menerima pilihan terakhir cik ros .
kisah kedua :
kenapa orang suka menilai dari luar. apa pula lebihnya korang dan apa pula kekurangan yang lahir dari aku . 
nie bab-bab yang cik ros nak habak kan , apa lagi yang nak cik ros taipkan 
haaah...
perjalanan hidup sejak dua menjak menjadi muslim ,  "kata orang jangan tolah ke belakang"  maknanya jangan menolah lagi kebeLakang kerana yang dah berlalu biarkan ia berlalu . haah.nak " MENCELAH JUGA" semenjak dua menjak nie pikiran dihantui dengan hebohan ,kononya cik ros nie "berhubungan dengan suami orang."
gosip . namun cik ros tetap sedar yang sekarang nie life retis ke life insan tak berlebel macam cik ros nie pon ,sentiasa diperhatikan . jadi untuk tidak menjadi hal ikut kata hati sendiri ,mau kemana dan dimana kalau dengar orang kata yea ,jawapnya tak lama la naik gila dengan orangnya gila denga tuan yang kena gosip tue pon gila

lama-lama nanti mereka penat cayolah haiyaa
ok..jom ke moment kita tue..disebabkan nie pengenalan setelah lama menghilang  di dunia yang sebenarnya dunia nie ..jadi pengenalan memang kena panjang sikit tak kirala seangka mana